icon

Bolest břicha po zvednutí tašky ve druhém trimestru. Máte zkušenost?

kartoffel
17. bře 2026

Ahoj dámy, jsem momentálně v 15. týdnu a včera se mi povedlo zvednout ani ne těžkou tašku, ale asi blbým způsobem a teď mám takové napjaté břicho se slabší bolestí v celém břichu. Stalo se vám to někdy prosím taky? Přijde mi, že chodím za lékařkou s každou drobností, jsem dost opatrná, tak nevím, jestli mám zase volat, nebo to není vážné. Moc díky.

zuzkasim
17. bře 2026

Až budeš čekat druhé dítě, to první budeš normálně zvedat a dělat vše, co bude potřeba... Pokud jsi vyloženě neměla ošklivý pád, naráz do břicha, tak bych spoléhala na to, že ženské tělo je dobře přizpůsobené na to, aby plod chránilo a donosila jsi zdravé dítě.

moundi
17. bře 2026

Úplně tě chápu, tyhle situace jsou stresující, zvlášť v těhotenství. Ale tělo se jen brání a svaly břicha reagují napětím 🙂

kakba
17. bře 2026

@kartoffel pokud budeš celé těhotenství ve stresu, to není vůbec dobře. A pokud to máš v tomto stavu, co budeš dělat, až se dítě narodí?

kartoffel
autor
17. bře 2026
@kakba

@kartoffel pokud budeš celé těhotenství ve stresu, to není vůbec dobře. A pokud to máš v tomto stavu, co budeš dělat, až se dítě narodí?

@kakba pro někoho je stres věci řešit, pro někoho je stres věci neřešit 🙂

kartoffel
autor
17. bře 2026

Holky díky moc za komentáře, pomalu se pnutí a bolest zmírňuje 🙂

kakba
17. bře 2026
@kartoffel

@kakba pro někoho je stres věci řešit, pro někoho je stres věci neřešit 🙂

@kartoffel a pro nekoho neni stres ani jedno. Hod se do pohody. Ceka te nejhezci obdobi v zivote

lis6
18. bře 2026

@kakba bože nejhezčí období života 🤦🏻 jak pro koho. A prostě někdo je citlivější někdo víc v klidu, někoho víc stresuje těhotenství, někoho zas brečící dítě.