Bolest v krku v těhu
Moc me boli z klimatizace v krku.Zacinam 16 tt a mam strach, ze to ublizi mimi.Teplota zatim neni.Koupila jsem s humer sprej.Myslite, ze mi muze doktor napsat antibiotika?
@arny100 jsem v 6 tt a taky me bolelo v krku když sem to řekla gynekokožce řekla at mažu k obvodní a řešim to že domaci lečení čajem aniž vím co mi je nikam nevede že je lepší vedet co v tom krku je.. me byl předepsán penicilin po přečtení příbalove informace sem v klidu je uvedeno že to nemuže poškodit matku ani díte
Já jsem zrovna ted na pencilinu... určitě bych zašla k doktorovi. Mě bylo řečeno, že než rozjetá tak min uškodí ten peňák 😉 Taky jsem to popravdě mela z klimatizace.
Já měla angínu ve čtvrtém měsíci. Dostala jsem antibiotika. Řekli mi, že ve čtvrtém měsíci už je to v pohodě. Jen upozorňovali na vysokou horečku a doporučovali hned srážet paralenem.
@arny100 na bolest v krku zkuste pastilky Vincentka. Dobré jsou téź "4 soli" na kloktání. Míchají v lékárně.
Když to nepomůže, může doktor předepsat některá antibiotika (např. Penbene).
Já jsem byla v těhotenství s bolestí v krku na krčním... doktor mi řekl, že je lepší brát antibiotika než zatěžovat tělo nemocí, když se to nelepší...
U mna na bolest v krku pomaha SEPTILEN a moze sa v tehu. 👍
Na bolest v krku se ATB nedavaji, a zvlast ne v tehotenstvi. Ja pouzivala Septilen, ktery bych rekla, ze pomohl.
@luj89 Ale dávají, když už jsou mandle prosáklé a zduřelé, tak samozřejmě že ti dají atb. Samozřejmě se to nedává na běžné škrábání v krku, co trvá den, dva...
Já zovna dneska vyfasovala atb,tak vím...v pondělí rodím:-/Septilen jsem cucala čtyři dny, do toho Stopkašel, Vincentka, nepomohlo nic...
Bolest v krku mívám víceméně nepravidelne po celý 2.trimestr. myslím, že pokud to není doprovázeno ničím dalším, tak to chce hlavně klid a neřešit hned léky. Mě pomáhá priessnitzuv obklad. Psí sádlo. Cucat bonbóny na to vhodné. Je zo reakce na různé výkyvy teplot. Prostředí. Hold jiný stav ;)
V těhotenství jsem mívala taky často rýmu či nachlazení, ale vždy jsem se z toho nějak dostala a nebylo z toho nic vážnějšího, případně doporučuji nějaké pastilky, které jsou vhodné brát i v těhotenství a neškodí miminku v bříšku 🙂

Neřešte antibiotika, pokud ještě nemáte od lékaře diagnózu. Každé nachlazení se neléčí antibiotiky. Doporučuji návštěvu lékaře a ten najde vhodnou léčbu.