Bolest zad a břicha v 24tt, co mám dělat?

ivulela
3. říj 2016

Holky, celou noc nemuzu spat, boli me strasne dolni cast zad. Kdyz se pretocim, tak me boli zase bricho a zda se mi, ze tvrdne. Zada me boli vzdycky vecer, co mam delat, nekdo nejake rady?
Uz tyden mam rymu a frfnam, cekam dvojcata...

ivulela
autor
3. říj 2016

.

parva
5. říj 2016

Ahoj, asi to není nic neobvyklého... cvičíš? Pomáhá během dne se snažit držet dobře tělo, zmenšovat to prohnutí v páteři (podsadit se, klidně pokrčit kolena, uvolnit pánev, nechat ji "viset" - takový tai-či postoj 🙂. A pokud je to jen trochu možné, zašla bych za fyzioterapeutem a možná i na masáže. Taky může pomoct třeba meduňková teplá (ale ne horká) koupel. Ale všechno pravidelně. Nejčastěji zlobí to SI křížení v zádech, všechno se posunuje, rozestupuje a dítě (děti!) si dělají své místo, různě tlačí... hodně ženských ani bolestí nemůžou chodit... Ale to, co jsem zmínila před tím, lze zkusit určitě. Já sice čekám první a začínám 6.m., ale cvičím SM system denně a občas vše od toho zmíněného a zatím záda dobrý...

parva
5. říj 2016

Jo, a při spaní zkusit podkládat kolena (tedy vyšší polštář mezi kolena (i třeba dlouhej kojící až mezi kotníky) - aby pánev byla co nejvíc v rovině a ne spadlá/skřížená. + trochu podložit břicho, mně zatím stačí si pod sebe načechrat peřinu 🙂.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru