Bolesti beder v těhotenství, co vám ulevovalo?
Ženy, co vám ulevovalo od bolesti zad. Konkrétně beder ? Snažím se cvičit kočičí hřbety , sedět rovně atd , ale moc to nepomáhá . Četla jsem, že to může být tím, že dítko je v poloze zády k páteři matky, takže tam tlačí . Myslíte, že je to možné ?
@milius Já cvičila hodně před otěhotněním . Chodila jsem i na fyzio, Dornovku - mám potíže s krční páteří, takže jsem záda posilovala celkově . Ale bedra byla vždycky v pořádku ☹ Asi mne teda návštěva fyzio nemine, jak koukám.
Břicho je fakt, že z mých 63 cm obvodu vyskočilo už na 85 cm , ikdyž to nejde moc vidět 🙂
@texetka me bolela bedra strasne moc snad uz od 12 tt, byla to takova bolest,ze jsem si tehotenstvi fakt neuzivala,spis prezivala. Lezet na zadech neprichazelo v uvahu,neslo,takze jedine na boku,chuze ok,ale jak byla prochazka delsi,tak jsem si to pak vyzrala jeste vetsi bolesti. Bohuzel neporadim,nepomohlo mi vubec nic,ani masaz ani plavani proste nic.
já s dvojčátky trpěla dost, ale vždycky se mi ulevilo po přiložení nahřátého pohankového polštářku 🙂
Úlevová poloha na bedra je jógová "pozice dítěte", v těhotenství jen trošku obměněná tím způsobem, že dáš kolena od sebe, aby se bříško vešlo mezi ně. Pozice vypadá takhle:
http://goo.gl/I8L0vK
A teplo je samozřejmě taky bezva. Já si místo pohankového polštářku přikládám psa 😀

Příčin může být určitě víc. Hlavně záleží na tom, jak jsi měla posilněné svaly před otěhotněním, pokud málo, tak ti páteř nemá co držet, když máš teď větší a těžší břicho. Obávám se, že na to už je teď pozdě.. Samozřejmě cvičení je dobré, ale nemůžeš čekat zázraky,