icon

Brnění prstů na rukou. Může to souviset s těhotenstvím?

sanyy22
26. bře 2021

Ahoj holky, dnes 24+0tt , a už druhý den mě trápí hrozné mravenčení/brnění levého malíčku a prsteníčku a ty 2 prsty mám i trochu nateklý. Začalo mě to z ničeho nic. Když ruku položim tak celkem dost mě bolí i v zápěstí a vystřeluje mě ta bolest i do loktu. Magnézium beru. Můžete to soviset nějak s těhotenstvím?? Hezký zbytek dne🌹🤰

terka555
26. bře 2021

@sanyy22 muze to souviset s otoky, me to zacalo ted ke konci tehotenstvi, mam otekle nohy a do toho brneni prave ruky a obcas mi flekati dlan. Jen bych se takhle v pulce poradila s lekarem jestli to nemuze souviset jeste treba s preeklampsii

sways
26. bře 2021

I ja to měla a souviselo to pry s otoky (měla jsem fakt megaotoky) preslo to az par měsícu po porodu

mamikry
26. bře 2021

@sanyy22 Nemuze to byt skriply nerv? Me tyhle dva brnely, kdyz jsem si pri cviceni namohla krcni a mezilopatkovou oblast. V tehotenstvi zada trpi.

lenerka1
26. bře 2021

Otoky jsem neměla, brněla a mravenčila mě ruka a palec u nohy hlavně po ránu, u mě to má souvislost s páteří, po porodu se to občas vracelo, pomohla fyzioterapie.

kafr
26. bře 2021

Určitě o tom řekni Mudr.
Mi to zmizelo až skoro měsíc po porodu. Fyzio říkala že je to otokem okolo páteře- útiskem nervů. Ty otoky v těhu jsou i uvnitř těla.

sanyy22
autor
26. bře 2021

@lenerka1 tak na ty palce u nohou trpím jak pes. A to na obou a nepomáhá mi ani chůze. Vždy mě to chytne v noci a jde mi to až do křečí

sanyy22
autor
26. bře 2021

@terka555 já beru léky na preklamsii, zjistili mi to na prvním screeningu že mám pozitivní preklamsii

j.a.n.i
27. bře 2021

Tri nejčastější priciny jsou otoky, blokla zada nebo karpalni tunely. V těhotenství bych tipovela jeden z tech prvnich dvou, pokud si s tim predtim problémy nemela.