icon

Co nás čeká po 13. tt?

zuzi82
8. říj 2009

Ahojky holky, zkusíme se přesunout na toto téma. Doufám, že to všechny najdete.

skretik
24. čer 2010

@ivet6 ja myslim, ze kdyz je to pocasi jaky je, tak muzes klidne na dyl. Nam rikali v porodnici, ze samozrejme nemame chodit na cely den ven, ale jinak v pohode. Ty kratke prochazky ze zacatku plati spis pro zimni obdobi...

crawler
24. čer 2010

eri:já jsem os soboty ve svitavách, ale příští týden se vracím, takže ven určitě můžeme jít🙂

jinak ke kojení - išek se krásně přisává a mlíčka pomalu přibývá...🙂ale už o víkendu začal zlobit s papáním....nevím, co mu je, protož je spokojený, ale pije třetinu toho co dřív!!! najednou jen 60ml i míň...čůrá málo, ale bobánky má zatím žlutý...ale doufám, že ho to nechutenství nebo co to je brzy přejde...měly jste to taky tak některá?,?

katy007
24. čer 2010

Ahoj holky,
tak u nás dneska slzavé údolí, byli jsm ena poradně vše je v pořádku dokonce jsme byli pochváleni, jak je šikovná, že se umí kulit na bok, váha 5100 g 🙂 pak dostala očkování do pusinky rotaviry, do jedné nožičky Synfronix do druhé hexavakcínu na kterou jsm ebyli objednáni na po tak nám ji píchla už dneska abychom v po nemuseli. To bylo pláče! a takového až se z toho chvěla a nešlo ji utišit a teď střídavě pláče, povídá a zase pláče, jen venku spinká, už jsme byli 3x a pokud to tak půjde budu muset zase ven, raději ať to zaspí, než aby se trápila, teplotu naštěstí nemá.

crawler
24. čer 2010

@katy007 chuděrka...já se divím, že jí dali všechno takhle naráz -bála bych se nějaké reakce...:-/tak ať je holka statečná!😉

ivet6
24. čer 2010

Ahoj holky, tak děkuju, budem chodit už nadýl 😉

@skretik co psaly, že proč nedoporučují plavání? Kvůli čemu? Docela by mě to zajímalo 😉

@katy007 Adélka je šikula, už má aspoň zase vystáráno ne? Hrozně se na to kouká, že jo? Nás pustili z porodnice se žloutenkou, a Štěpánovi se začala doma zhoršovat, díky tomu jsme pak lítali po nemocnicích a poliklinikách, kde ho neustále nabírali, jestli ho nemají kvůli tomu hospitalizovat ☹ Nabírali ho 2,5 hodiny, měl rozpíchaný obě ručičky, jak ruce, tak ohbí paží, a nakonec se jim to povedlo až z hlavičky ☹ Chtělo se mi brečet s nim, strašný ☹ Modrinky má do teď, a to mu bylo tenkrát 5 dní ☹

JInak my sme měly od včera průjem ☹, takže dneska u doktorky, ale snad dobrý, nic na něm špatně neschledala, tak doufám, že je to jen tím, že je dost při chuti....holky Štěpula už váží 4,61 kg a to mu jsou teprve 3 týdny 😲 To je dost co? 😀

ivet6
24. čer 2010

pardon 😉 - samozřejmě psali, a neshledala 😀 😠 😠 uff, asi laktační psychóza 😀

jasekd
24. čer 2010

@katy007 Ahoj, to jste mely presne to same ockovani jako my vcera. Taky pak plakal, nemohl spat a vecer mel teplotu asi 38,5 a bolely ho ty nozicky, nemohl je skrcit, dala jsem vecer pulku paralen.cipku a rano vysmato a uz je uplne v pohode. Prej je normalni i teplota pres 39.
@ivet6 My si taky "uzivame" vsechna mozna vysetreni skrz ty ledviny a gastro, je furt nekde u doktora, nastesti je ma rad a breci jen chvilicku, i po tom ockovani se hned uklidnil. Vahu ma teda peknou, ty jen kojis vid? Tak to teda tise zavidim 😀

ivet6
24. čer 2010

@jasekd jéé, no to je taky brouček, tak ať je těch doktorů co nejmíň 😠 No právě že jen kojim, to sem myslela, že kojením se dítě takle vyžrat nemůže, ale Štěpán má už 3 brady a prsíčka jak holky v pubertě 😀 Kolik třeba teďka váží Martínek? Nebo kolik vážil v měsíci?

skretik
24. čer 2010

@ivet6 to jste na tom jako my s tou vahou 😀. V necelych 3 tydnech jsme meli 4520g a 55cm 😀. Pristi tyden jdeme na prohlidku v sestinedeli, tak jsem zvedava, protoze uz nam trosku zacinaji faldicky 😝 a uz jsme museli vyradit spoustu oblecku, 62 je nam tak akorat 😅.

Jinak o tom plavani jsem cetla v Betynce 😅 . Zkusim to nascanovat a poslat vam to, ale asi az zitra. Kazdopadne pro holcicky je to "nezdrave" kvuli moznym gynekologickym problemum, nektere maminky jdou do bazenu i s nejakym zanetem (trebaze o tom ani nevedi). Ale v tom casopise pisou, ze to neni dobre na detskou sliznici. No kazdopadne ja jsem porad na vazkach....

@katy007 chudinka Adelka, takhle ji dat zabrat a hned najednou ☹ , ale aspon to bude mit za sebou a pripadnou reakci najednou. Urcite vedi co delaji 😉

ivet6
24. čer 2010

@skretik 😀 😀 😀 , Štěpka je ale asi nějakej krátkej, jelikož mu je pořád velikost 50/56, takže mu je ještě všecko ...

zuzi82
autor
24. čer 2010

@ivet6 Matěj váží 4,80 a ještě pořád nosí 56. Dávám mu už i 62, protože už mu to není tak extrémně velké, ale 56 má akorát 😅

crawler
24. čer 2010

téda ivet, skret - vy máte malý valibučky😀 a kolik měli porodní váhu? resp. kolik přesně za ty 3 týdny přibrali? my měli 3200g, ale zhubli jsme na 2980g a myslím, že se blížíme k 5kg (naposledy na poradně v 6týdnech jsme měli 4500g) ale my jsme vyžraní z umělky_-)

ivet6
24. čer 2010

@zuzi82 no tak to sme dobří otesánci 😅 - Matýsek je o měsíc starší 😅 Já se koukala do svého minkovského deníčku, co mi psala mamka a já 4,60 vážila ve třech měsících, můj synek to má ve třech týdnech 😀 - ho za chvilku neunesu 😀

ivet6
24. čer 2010

@crawler Štěpulák vážil 3400g, po týdnu u dětské 3600g a todle poslední kilo nahnal teď za 14 dní 😅 - zřejmě objevil koulo "zadního mlíka" 😀

crawler
24. čer 2010

já Fanouškovi dávám i 68 - je mu to volný, tak nám to vyhovuje, ale máme i 50/56, co mu ještě je...

skretik
24. čer 2010

@crawler my meli 3850g a 53 cm a uz kdyz jsme byli u doktorky v poradne po propusteni z porodnice tak mel 3910g a v tech 3tydnech 4510, se me doktorka ptala jeslti jen kojim 😅. Je to hrozny hltal, takze behem 10minut je napapkany a prso vycucnuty 😀 , konecne nemusim odsavat 😅 . No jsem na to pristi tyden zvedava na "spekounka" naseho 😀.

@ivet6 Stepulka je teda hoooodne sikovny, z takove porodni vahy 😀 😀 😀 . Jak casto a dlouho kojis?

jasekd
24. čer 2010

@ivet6 Martin se narodil 3,75, domu sel 3,5, na mesici jen 3,92 😒 To nam zacla ta krize s nedostatkem mlika, plne kojenej byl ten prvni mesic. Ve 2 mesicich 4,7 a ted ve 3 mesicich 5,7. Meril 52 cm a ted ma 61. Uz je OK, ale zadnej velkej zrout to neni, ted zas dela problemy a treba 150 ml z flasky taha hodinu. No ma stim AR Nutrilonem vic prace, je to zahusteny. Kojeni mu jde dobre, ale ja nemam to mliko, ma ode me cca 200 - 300 ml za den, zbytek dokrm. Neco taky ztraci kvuli tomu refluxu. Velikost ma jak kdy (neco 60, neco i 68), ale my pouzivame latkovy pliny a tak je mu spousta veci kratka a musi mit vetsi velikost, to je nevyhoda latkovek, pouzivam kalhotkove pliny a ty jsou celkem velke. Na druhou stranu se to mimino krasne drzi treba pri krkani, ja uz ho s pemprskou ani neumim drzet 🙂 Jinak ty faldy na krku mel i kdyz byl uplne vyzablej. Kojenim se da vyzrat, sestrenka ma kluka pekne tlustouckyho, ale kdyz je to jen z kojeni, tak to doktorum nevadi. Co se tyka ty zloutenky, taky se mu spustila popropusteni z porodnice, my sli domu na Velikonoce a bylo to peklo, kdyz ti dite jen spi, nemuzes ho vzbudit, neji... Tahlo se to snad 14 dnu a mozna proto se mi to mliko nedelalo, nevim. Masli si z toho hazet nebudu, zatim aspon trochu kojim, i kdyz je to desna prace s tim dokrmem, az nebude, neda se nic delat, ale jen kojit a mit mlika dost musi bejt super pohodlny.
@crawler jak se dari kojeni? Psala jsi, ze mas mlika ted vic? Ja uz to teda nerozkojila a ubejva a ubejva.
@skretik Plavani mame prozatim vyresene, protoze by blinkal, tak my nemuzem. Jinak asi zalezi, jak je na tom s kuzi, my treba ani jeden nejsme alergici, zadnej ekzem, nic, ale Martin je takovej vysusenej, tak nevim, jak by mu to svedcilo.

ivet6
24. čer 2010

@skretik no nejdřív z 1. prsa tak 10 minut - u toho usne a naprdí do plen - tak ho jdu přebalit a po přebalení si vyžádá 2. prso, na dalších 10 minut. Takže 20 minut pořádnýho sosání, přibližně po 2,5 hodinách, v noci po 3 hodinách. To je teda moc jo?? 🤐

ivet6
24. čer 2010

@jasekd jak to ale čtu u ostatních holek, tak Martínek je úplně normálně průměrný mimčo, to jen my koukám máme doma sele 😀
S tou žloutenkou sem byla pěkně nasr...., jelikož sem se pak dozvěděla, že to může napadat mozkový buňky a že vůbec není záhodno, aby bylo mimčo dlouho a zbytečně žlutý 😖

jasekd
24. čer 2010

@ivet6 Jasne, Dr je taky spokojena, jen zavidim tu pohodu, co mate nektere s krmenim. Ale Martin zas treba v noci dobre spi a celkove je hodnej, kazdej ma neco. Na tu zloutenku taky je dobre, kdyz se vcas vykadi, kdyz se zbavi ty smolky, on je v tom ten bilirubin, ten se vstrebava a mimco ho pak ma vic. Martin byl dlouho zacpanej, brisko bolelo a to mu taky nepomohlo.

skretik
24. čer 2010

@ivet6 nemyslim si, ze je to moc, jak uz jsme tu nekolikrat resili, davat kdy a kolik mimco chce, samo vi co potrebuje 😝 . Ja teda kojim od zacatku jen z jednoho prsa a staci mu to, jeste jsem musela i odsavat,coz uz se snad trochu srovnalo.

skretik
25. čer 2010

Dobre rano holky, musim se pochlubit, konecne jsem se trosicku vic vyspala 😵 . Tomasek vcera papkal s prestavkama asi od 8 do 9, pak mel trosku hysteracek a podarilo se mi ho uspat v 10 a vstaval az ve 2.15 😵 , parada. Prso me bolelo,mela jsem ho nality a tvrdy, ani to nestacil vycucnout.To bylo poprve co vydrzel takhle dlouho bez jidla 😵 . No a pak vstaval asi v 5 a pak si zapasil sam s prdikama v postylce a ja se jeste dochrupla do pul7, takze se hned citim vyspale 😎. Doufam, ze to nebyla vyjimka a bude to tak casteji. Jinak vam preji krasny a vypada to slunickovy teply den 😵

andrea110409
25. čer 2010

Ahoj holky,. tak my jdem dneska k doktorce:( Šíma začal ráno pokašlávat a jí se to nelíbí a máme se ukázat....tak to snad bude dobre, odpoledne vas doctu 🙂

skretik
25. čer 2010

@andrea110409 drzim palce at to neni nic spatneho!

miselaniki
25. čer 2010

ahoj holky,
@skretik - no super, však ono se mu to bude prodlužovat uvidíš. Kryštof taky vstával v měsící kolem druhé teď už si to posunul na čtvrtou🙂.
@andrea110409 - andy tak se držte a napiš

skretik
25. čer 2010

@miselaniki no to uz bude uplne labuzo 😉. Jen doufam, ze to nebyla jen nahoda 😅

t.kosticka
25. čer 2010

Ahoj holky, jsem tady jen na skok.
Pc je u rodičů a já si k nim šla umýt hlavu, malá usnula, ale přes den spí vždy jen tak max. hodinku, takže musím makat, pak jdeme ven...

@crawler abych ti odpověděla, jednu rukavičku měla jenom díky tomu, že matka je lempl a malá si ji sundala a já byla před focením líná ji natáhnout🙂

Jinak jak se tady bavíte o spaní a kojení, malá teď spí v noci od 22hod. do 5 hodin v kuse...zdálo se mi to divný, spousta lidí mi tvrdilo, abych ji budila na kojení, ale doktorka a starý mazáci mi řekli, že nevidí důvod, proč bych to měla dělat...Adélka přibírá i tak, tak ať ji nechám spát...takže my s manžou se vyspíme jako normálně....nééé, že bych se teda chtěla chlubit 😀 ťuk ťuk ťuk...

Ale za to přes den, to je hysterka hadr, neusne, řve, až dýchat přestává 🙄 ale co nadělám....

Malý je velikost 62, výstřih u 56 i 58 už ji leze až pod prsíčka...tak jsme ty oblečky už vyřadila...jsme pěknej macek, co?!
krásně už pase koníky, což mi taky teda přijde brzo, ve 3 týdnu!!!, ale co?! 😖 😀

Holky, já vás nestíhám dočíst, kdybych měla pc u sebe, tak asi jo, ale takhle... 😔

jasekd
25. čer 2010

@t.kosticka Ahoj, my mame taky spave dite, ja malyho budit musela, mel zloutenku a nepribejval, ted uz nebudim, moje Dr taky rikala, nebudit, i kdyz ja se nejdriv bala, ze nebude pribejvat. Mame proste s timhle stesti. To co si skret pochvaluje, jak se vyspi, to by me zabilo 😀 My mame vubec zlaty dite, oni ty jiny problemy staci.
@andrea110409 Drzim palce, treba se jen cisti, nas taky pokaslava a kejcha, ale nic mu neni. Oni teda deti, co maj GER, tak tohle maj vic, ja furt merim teplotu, hlidam kvuli ty ledvine, ale vse OK a kdyz ho poslouchala, nikdy tam nic nemel. Treba to budete mit taky OK.

t.kosticka
25. čer 2010

@jasekd tak to jsem ráda, že v tom nejsem sama... 😀
ona nám to Adélka přes den čiperně vynahradí, ale aspoň je to v tomhle sledu a ne naopak...

@andrea110409 taky držím pěsti, ať to není nic vážného...

skretik
25. čer 2010

@t.kosticka no tak to ti teda muzu zavidet 😅 , vidis ja se raduju i za tech par hodinek navic 😀. My se zacatku pres den spali porad, ted uz je to horsi, ale uz je s nim taky vetsi zabava, ale ja pres den nic neudelam. Coz mi teda zatim moc nevadi 😝

Strana