icon

Co nás čeká po 13. tt?

zuzi82
8. říj 2009

Ahojky holky, zkusíme se přesunout na toto téma. Doufám, že to všechny najdete.

skretik
6. zář 2010

@janinka22 my jeste ockovani nejsme, mame jit ted ve ctvrtek a Tomasek spinka spatne uz asi 14dni, nekdy vstavam kazdy 2hodiny i min a je treba i 2hodiny v noci vzhuru a knoura ☹ . Dneska byla jedna z tech lepsich noci, to se budil po 3hodinach. Driv spal od 8 do 4 a to byla parada,doufam, ze se mu to zase vrati... Zkusila jsem ho dnes nechat spat bez pytle a s takovymsemisovym medou, tak nevim jestli i treba tim to bylo lepsi, budil se jen na jidlo a bez knourani vzdycky pritulenej k tomu medovi 😵

@eriska 13.9 nam vyhovuje, to bude sranda 5kocarku po Ikee 😀

soniq
6. zář 2010

@skretik čoveče tak že by to bylo i počasím? Já to mám podobně jak ty, snad každý dvě hodky se probouzí a to dřív vůbec nedělal, nejhorší je, že ne že má hlad ale začne s sebou házet a kňourá a pak někdy i brečí a dudlík nepomáhá tak mu dám trochu čajíku, on se uklidní a spí dál. Vždycky v půli noci di ho vemu do postele, protože jsu už tak doblblá a ospalá tak leží vedle mě, já mu držím flašku a pije a já někdy u toho i usnu 🙂

skretik
6. zář 2010

@soniq tak to je presny,mele sebou, knoura, nekdy u toho i spi. dneska jsem prave udelala na noc caj, ze ho kdyztak oblbnu tim, ale dnes nebylo vyjimecne potreba, budil se po 3hodinach a to mu to prso klidne dam. Caj jeste nedostava, ale rikala jsem si, ze to treba zabere . No asi to bude neco co vadi vsem tem mimcum, protoze to neni nahoda, aby zacly vsechny deti blbnout takhle najednou....Snad se to zase brzy srovna

ivet6
6. zář 2010

eriska: no tak to nebude sranda, ale spíš nářez, pre tak široký uličky tam teda nemaj 😀 😀 😀, tošku se toho bojim, pre my asi pojedem s velkým kočárem, aby se vyspal ještě..... 😲 A 10.h je pro nás taky síla 😀 😀 Štěpino vstává v 9h, tak jestli se mu to po očkování nezhroutí, tak asi dorazíme o hodinku dýl 😉 Ale to vůbec nevadí, moc se na vás těšim 😉 😉

soniq
6. zář 2010

@skretik jj, taky u toho spí a kňourá. Něco bude ve vzduchu 🙂, ségřina 11 měsíční holčičika je taky taková ukňouraná v noci...ale nám určitě dopomohly ty injekce taky. Však to bude dobrý, vždycky bude nějaký období kdy naše ratolesti budou protivný atd....🙂

mandragora10
6. zář 2010

@eriska Ahoj holky, tak my mame v pondeli od 10:30 do 11:30 cviceni, prvni lekci, tak zrovna na ni chybet nechci, urcite tam budou rikat nejake obecne informace atd. Takze my bychom mohli v to pondeli az kolem pul jedne, v patek pripadne nemame nic, takze to muzeme cely den.
Jinak my byli na vikend v Ceskem Krumlove, byla docela zima, ale i tak jsme si to uzili. Tomasek byl moc hodny, cestu vice mene prospal nebo jsme si hrali, v kocarku se mu libilo, jen ta noc nic moc, porad se budil.
Vcera uz jsem byla tak ospala, ze jsem si rekla, ze vyzkousim na noc kasi a predstavte si, ze spal od pul devate do pul pate a pak do osmi. Takhle krasne jsem se uz nevyspala ani nepamatuju. Tak pokud se to bude opakovat i dnesni noc, u kase uz zustaneme, i kdyz jinak zatim jenom kojime.

soniq
6. zář 2010

@mandragora10 jé, tak to je fajn že kašička tak pomáhá, nám zabírá i nezabírá, jelikž ted jak nemůže v noci spát atd tak nezabírá....tak uvidíme až skončíme očko a tak jestli se to zlepší...takhle bych jsem se chtěla taky vyspat 🙂.

verisek
6. zář 2010

jee, no tak to je super, taky koupim dneska, nevite jestli je lepsi kase do vody nebo do mlicka? s tim mlickem to moc nechapu, to jako dam jeste do UM tu kasi?
co jsem cetla tak urcite mu nebudu kupovat ryzovou, jelikoz by po ni mohl mit zacpu
a davate ji z lahvicky?
dneska jsem objednala jidelní zidlicku, tak uz se na ni tesim

miselaniki
6. zář 2010

@mandragora10 - no tak to si mně navnadila s tou kaší a vidinou spánku🙂, já furt odolávám, tak asi taky brzo vyzkouším.-))

andrea110409
6. zář 2010

Ahoj holky tak jsem se nakonec rozhodla a dla amateřskou an 2 roky, s tou naší hypotékou nějak ani nebylo na výběr a i tak to bude docela prekérka a já začínám listovnat v receptech za par korun. Ale co Šíma je zdravej, máme kde bydlet a tak se to zvládne 🙂 Dneska třeba pěču kuřecí křídla a včera byly noky se špenátem....ono mě to ještě bude bavit a nakonec vydám kuchařku : Jak vařit na mateřské 😎
Tak a jdu vás dočíst 🙂

janinka22
6. zář 2010

@mandragora10 s tou kaší je to fajn nápad taky mě to napadlo,ale zatím jsem nezkusila..jestli se spaní nezlepší,tak ji taky zkusíme 🙂
@skretik
@soniq jo holky,asi něco bude ve vzduchu..hlavně aby se to už zlepšilo

andrea110409
6. zář 2010

Moc se omlouvam za preklepy, musim to zacit po sobe poradne cist 🙂

soniq
6. zář 2010

@andrea110409 z toho si nic nedělej, já mívám taky překlepy a šílený a i hrubky 🙂

verisek
6. zář 2010

mis a kam chodite cvicit? my nemame jeste ani prvni ockovani, snad ve st, tak bych chtela i na plavani

crawler
6. zář 2010

ahoj holky🙂

my jsme od toho očkování úplně v loji ☹(( malej v noci strašně špatně spí - vstávám k němu každou hodinu, takže spánek v kuse mám třeba jen 50minut...je to šílený a chytaj mě depky - včera jsem snad hodinu bulela...Jinak je hodný, ale ty noci mi dávaj zabrat už jen díky tomu, že ve středu mě čeká zkouška ze starověké indie, mám jen jeden pokus a když to neudělám, tak nemůžu v lednu ke státnicím...jenže já jsem úplně ko, protože i před očkováním nespal nic moc, ale ted je to úplná síla...☹(( kaše na noc? to je mu úplně fuk - stejně nespí líp nebo dýl než jindy... 😔

k té Ikee - já nevím, zda manža toho 13.9. nebude mít dovču - v tom případě bysme chtěli být spolu jako rodinka...já dám co nejřívě vědět...ale celkově - manža si bere volno vždy pátek a pondělí - takže nám to vyhovuje ty dny mezi tím 😅 😉 takže doufám, že to přespříliš nekomplikuju... 😲

jinak kašu já dávám z lahve a dělám to tak, že mu tím prostě zahustím UM. Jinak mrkev teda nedopadla dobře - po první lžičce brutální řev, zato dostal od Hippu pár lžiček jablíčka s hruškou a to mu chutná a pomalu se učí jíst ze lžičky - krmíme ve dvou a tak to jde pěkně a na plíně toho ani moc neskončí🙂

crawler
6. zář 2010

@soniq
@skretik
no holky - Išek blbne stejně tak...u nás to začlo po očkování...budí se s kňouráním a pláčem a házením každou hodinu - jíst chce 1x za 3 hodiny a ty zbylý vstávání mu dávám čaj, dudlík, apod. ale už jsem na pokraji sil...někdy sotva usnu a on mě za 30minut tahá z postele, pak ho 10minut uspávám a za 50minut znovu a takhle pořád dokola...nevím .reakci na očkování měl (teplota), ale tohle už by s tím souviset dle mudry nemělo, tak nevím a je zvláštní, že vaše mimi to dělaj taky...taky hází hlavičkou zprava doleva???

soniq
6. zář 2010

@crawler jj, přesně, i ta hlavička souhlasí. ono každý mimi to bere jinak, malej teplotu neměl ale špatně v nocí spí, tvůj malej měl i teplotu a i špatně spí.....to asi tímto plus to =očasí třeba....zítra má být zase docela teplo a na ně to působí hafo.....Musíme s tím vydržet.....a to noční vstávání k němu atd, tě úplně chápu, je to vysilující, jsem včera neměla ani sílu jít do kuchyně a dělat mu mlíko nebo čaj tak jsem si všechno přinesla k posteli a spal se mnou v posteli...

zuzi82
autor
6. zář 2010

Ahojte,
tak mi taky dali včera poprvé kaši a pocity jsou smíšené. Matěj vydržel až do tří, ale nemohl usnout. Trvalo dvě hodiny, než jsme ho uspali a to jsem musela stát nad postýlkou a povídat mu a nakonec i svázat do plenky i do zavinovačky, aby se z toho nedostal. To byl snad nejhorší večer od porodu. Mimochodem, kolik kaše večer mimčům dáváte?

@verisek Četla jsem, že je lepší začít kaší do mléka a je to tak jak říkáš. Umícháš UM a pak do toho přidáš kaši. My zvolili na začátek rýžovou kaši bez příchuti do mléka, ale Matěj moc neměl hlad, takže vypil asi jen 110 ml. A dáváme z flašky. Nevím, jak jsi na tom ty s Nikym, ale Matěj zatím zvládá jen pár lžiček, takže, bych ho kaší nenakrmila a stejně by musel dostat flašku.

@crawler mě říkala doktorka, že máme rozhodně začít zeleninkou, že ovoce můžou kojené děti až od šesti měsíců a nekojené od pěti.

jasekd
6. zář 2010

Holky, hlasim, ze jsme OK, volala jsem na gyndu a prej at hned prijdu, sla jsem i s Martinem, hned me vzali, udelala UZ a mimi je OK. Placenta naleha na cipek a pak staci malo a je z toho to spineni. Mam i fotku, tak mi to zas nejak doslo s tim tehotenstvim 😀 Martinka sourozenec zatim nezaujal 😀
Jinak s tim spanim mate teda trapeni, ja doufam, ze druhe dite bude jako martin a ja se se dvema vyspim lip nez vy s jednim 😅

@zuzi82 Mozna ta kase je na nej tezka, ze ho tlacila...
Jinak Martin i kdyz jsem kojila, bral i flasku s dokrmem v pohode, a ted i lzicku, sam si otvira pusu, jak reknu ham, ceka na jidlo, v tomhle je moc sikovnej, ale v jinejch vecech teda moc ne, kazdej ma neco.

skretik
6. zář 2010

@crawler jojo presne to dela, hazi hlavou ze strany na stranu,kope nozickama a prevaluje se z boku na bok. Dneska byl teda v klidu, dala jsem mu tam toho mazlika, takovy ten hadrik s hlavickou,tak se k tomu pritulil a spinkal v klidu, ale tu noc pred tim, presne jak pises ty a jeste k tomu byl 2hodiny v noci vzhuru. My jeste ockovani nejsme, takze po tom to byt nemuze.
@soniq nestras me jo, s tim, ze po ockovani se to muze jeste zhorsit 😀 . Myslim, ze horsi to byt nemuze, jedine, ze by nespal vubec 😀

@mandragora10 tak gratuluju, myslela jsem prave na vas a rikala jsem si jestli uz si prisla na nejakou fintu a koukam, ze prisla 😉 , drzim palce at to vydrzi a po te kasi spi lip. Davas ji z lahvicky? Me se teda do kase zatim nechce, ale uvidime.

Treba je to opravdou jen zmenou pocasi a zase se to zlepsi. Ted je s nim pritel venku, protoze ja jsem po 2hodinach uplne utapkana a sla jsem varit obed, tak me vymenil a ted mi pise, ze malej porad jeste spi 😉 a to uz jsou skoro 3hodiny spanku 😝 . No snad si to nevybira a neda mi to sezrat zase v noci 😝

soniq
6. zář 2010

@zuzi82 asi mu fakt nesedla ta kaše jak řekla Jasekd. Neměl náhodou tvrdý bříško? Já si teda stěžovat nemůžu, malej sní už 3 velký vrchovatý lžíce kaše, ovoce mu už dávám ale jen zatím trochu a hezky to papá, je fakt že děti by měli začít jest zeleninu a potom ovoce, prej když začnou ovocem sladkým tak pak nechtějí mrkev a tak....
@jasekd jé, vidíš, to ti spadl kámen ze srdce viď, A jakej je Martínek u Dr, je hodnej když jsi s ním tam byla?

karolina20
6. zář 2010

Ahojky ve spolek maminky a a budoucí maminky,chtěla jsem zeptat jaký používáte na mimča prací prášek.

skretik
6. zář 2010

@jasekd tak super, ze je vse v poradku!!!

soniq
6. zář 2010

@skretik né, nechci tě vůbec strašit 🙂, třeba bude zlatíčko. my máme taky tu hadru s tou hlavičkou, ale nějak to nepomáhá, u nás pomáhá deka

skretik
6. zář 2010

@soniq no on to mel dnes prvni noc, tak kdo vi jeslti to pomaha 😉 . Ale je pravda, ze s tim i v klidu sam usnul v postlyce a to mi moc sam v postylce neusina, spis usina u prsa a v nasi posteli 😅.

soniq
6. zář 2010

@skretik tak držím pěsti at to teda pomáhá, ale vypadá to že jo, když s tím usnul hned napoprvé tak by to mělo zabírat 🙂. malej potřebbuje něco huňatého, velkého takže deka 🙂

zuzi82
autor
6. zář 2010

No nevím, jestli to bylo tou kaší. Dneska jí zkusíme znova a uvidíme. My teď dopapkali mrkev s bramborem a dneska jsme zvládli 5 malinkých lžiček, což je teda velký úspěch. Těším se, až bude sám otvírat pusinku a pěkně to polikat, zatím to spíš honí po puse a občas to vklouzne do krku 😀
@karolina20 Já zatím používám lovelu, ale pomalu přejdu na Persil sensitiv. Lovela je pro malé mimča dobrá, ale jak se přejde na mrkev, tak tu už nevypere 😉

@jasekd gratuluji ke kontrole. Hlavně, že je všechno v pořádku teď, když se už tak těšíš. 🙂

baterka
6. zář 2010

ahoj!
@jasekd uuuuuffff, tak to mám radost, že je vše ok! Tak hlavně žádné nervy a ať sourozenec pěkně rostě. Teď ještě toho 10. s Martínkem..., budu držet všechny pěsti

@karolina20 používám sodasan nebo ecover, jak kdy 😉

jinak teda noci po očkování my máme stejný jako před, Marek usíná stále v 8, někdy v půl 9, spí do dvou a pak do pěti, někdy do šesti a pak už je buď vzhůru nebo ho ještě ukecáme do osmi 😉 😉

janinka22
6. zář 2010

@karolina20 já od začátku používám Persil sensitiv-tekutý a v pohodě-musíš to vyzkoušet akdyž se mimčo neosype tak je to ok 🙂

ivet6
6. zář 2010

jasekd: hurá 😉

Štěpán nám spí v kuse od půlnoci do devíti 😵, ale uspávání je holky horor! Trvá mi to tak 2 hodiny, u toho pláče, a šije sebou jako blázen, přesně tou hlavinkou mrská ze strany na stranu, funí a různě se propíná 😨 jak blázen .... Tak asi je to věkem, pre my jdem na 1. očkování teprve pozítří 🙂

Strana