icon

Co znamená tvrdá boule v břiše během těhotenství?

hanaach
24. čer 2024

Chci se optat jako neandrtálec 😅 vždy když si lehnu (nebo teda téměř vždy) se mi (pokaždé jinde) udělá tvrdá boule v břiše, občas je to dost nepříjemné. S první si tohle vůbec nepamatuju. Nejdřív jsem si myslela jestli to není tvrdnuti břicha ale ani na to jsem v prvním netrpěla a tak nějak jsem si myslela, že to přichází později a tak nějak jakoby celá deloha ale já to mám jen na jednom místě nejčastěji v podbrisku ale už jsem to měla i u pupíku napravo. Pohyby cítím ale nemyslím si ze to je miminko, protože pak by se v tom místě nějak pohybovalo ale tu bouli nedoprovazi pohyby 😅 snad je to pochopitelné a nejsem úplně za blba. Vím ze jsem se ptala doktorky v 16tt a nijak to neřešila a zazdila to. Tak se ptám jestli mate zkušenost co by to mohlo být 😅

malytlustyhroch
•
Autor odpověď smazal
•
hanaach
autor
•
24. čer 2024

Tak já už to říkala na minule kontrole, toho by si asi všimla. Každopádně to není boule o par centimetrech ale fakt třeba 15cm 😅

klpoiu
•
24. čer 2024

Urcite jde i delohu s mimcem. 🤗 Ja kdyz si lehla na zada byla jsem jako bych spolkla pidi meloun. Jednou tam pak zas tam.

kosi_cek
•
24. čer 2024

@hanaach taky si myslím, že je to děloha, může zaujímat různé patvary, trčet např. na jedné straně, šišatit se a být sepnutá, pohyby při tom fakt nemusí být cítit, zvlášť v této fázi těhotenství, ale sama si vlastně neuvědomuji, že bych kdy zachytila pohyb miminka při kontrakci dělohy..Takto jde hmatat děloha už o dost dříve. Jinak děloha trénuje stahování už od začátku těhotenství, jen my to vnímáme až později, jestli vůbec, nebývá to bolestivé, takže...

jittuli
•
24. čer 2024

Jj to bude tvrdnutí dělohy, ona jak je zatím ta děloha malá, tak se to zdá jako malá boule.