Dost velké křečové žíly v těhotenství

copakova22
14. led 2018

Ahojte mamimnky ,mám takový problém jsem v 6 měsíci těhu a mam dost velké a tlusté křečové žily na nohou od kolen až k zadku jenže ted semi udělaly dost škaredé a hrubé žily v třislých na každé straně až takové škaredé modřiny strašně mě bolí celé nohy z toho ale ten vetší problém je že křečáky se mi udelaly i kolem pochvy přimo u stydkých pysku je to dost škaredé celý spodek mám z toho spuchlý a bolávy nevim co dál jestli na to neco pomaha v těhu atd... někde jsem se dočetla že maminky které to měly v těhu přimo na pochvě nebo ty křečáky mely aji na děloze tak musely kvuli toho jít cisařským řezem protože kdyby rodily normálně tak z toho tlaku pri porodu by to mohlo prasknout a to šly cisařem ikdyž neměly žadný jiný problém...docela dost mě to vystrašilo máte s tým někdo zkušenosti prosím o rady na poradnu mám jít až 1.2. tak nevím jestli čekat nebo jít dříve děkuji moccc za vaše rady

xleli
14. led 2018

Ahoj. Při druhém těhotenství jsem měla stejný problém. Navíc po lýtkách a nártech téměř celoplošně metličkové kř.ž. Nejvíc se mi zhoršovaly v 6. a na začátku 7. měsíce. Gynekolog rovněž strašil císařem. Prý jsou tři možnosti: 1. léky - v těhotenství se nedoporučuje, 2. mít nohy nahoře (vzhledem k živosti dcery nešlo praktikovat 😀 ), 3. vysoké kompresní punčochy (koupíš ve zdravotních potřebách nebo si je nech napsat na spec. pracovišti). Nakonec jsem rodila přirozeně, komplikace nenastaly. Po porodu se oba typy křečových žil hooodně zlepšily 😉. Punčochy moc pomohly (i když nošení při 35°C nebylo vždy příjemné 😎 )

bbn
14. led 2018

@copakova22 měla jsem při druhem tehotenstvi na levé noze, krecová žila od pipiny až pod koleno, dr to tehdy neřešil, rodila jsem normálně. Teď jsem těhotná potřetí, krecová žila navrhla už někdy ve 12tt, tentokrat od kolene dolu. Kotník mám už úplně fialový, pomalu se to zhoršuje. Dr mi předepsal hned v tom 12tt léky detralex- v tehotenstvi se mohou, nohu co nejvíc nahoře, žádné procházky, doporučil i kompresní punčochy popřípadě návštěvu cevniho dr. Zatím tedy nemám tu žílu nabehlou nahoře, ale myslím, ze je to jen díky tomu detralexu, ze to zatím drží pod kontrolou. Být tebou bych se u dr objednala na dřívější kontrolu a zeptala se ho na ten detralex. Jinak to muže být ještě horší.

viviana10
14. led 2018

Ahoj, já mám v nynějším těhu ( a v předchozích taky) problém s křečovými žílami, ale nejsou tak výrazné jako u tebe. Mě píše gynekolog Detralex, ten se v těhotenství běžně předepisuje. K tomu mám kompresivní punčochy ( jsou nepříjemné, ale účinné), koupíš v lékárně nebo přes internet, cena okolo 500kč, je důležité určit správnou velikost. Jinak neustále podkládat nohy nahoru, přes den i přes noc, ráno se vzbudíš, a ještě dřív něž vstaneš, natáhneš kompresivní punčochy. Každý den pořádná procházka, cvičit cvičení na křeč. žíly. Chodíš do práce? Mě v práci tak strašně natékaly nohy, že mi dal gynekolog neschopenku. Rodila jsem vždy normálně.

slimacikmia
14. led 2018

@copakova22 ahoj, mala by si navštíviť angiológa (internista so zameraním na cievy), ten sa to na to pozrie, pravdepodobne ti predpíše detralex, ktorý sa v tehotenstve môže, sama som ho užívala v prvom aj v druhom tehotenstve a takisto ti predpíše kompresné pančuchy, určite sa ti potom do pár dní uľaví....

cuuza
14. led 2018

Detralex a punčochy, nepohodlné jsou prvních par dnů pak už vůbec. Já měla krasne samodrzici s krajkou 😀Obojí ti muže předepsat gynekolog a čím dříve tím lépe, horší se to většinou rychle.

katka22688
14. led 2018

Taky mi Vybehli v 6 měsíci okolo pochvy a beru na to detailem a musím poklopkat je to moc lepší už o nich ani nevím. Žádný tlak, bolest. No jsou tam a netahaji se dál.

janablizka
14. led 2018

Určitě bych zašla k cévnímu lékaři nepodceňovat to.Jinak se dostanou koupit kompresivní zdravotní punčocháče,které jsou lepší jak punčochy.A určitě brát Detralex.Já jsem měla také velkou křečovou žílu kolem pochvy rodila jsem normálně jen mě museli nastříhnout protože bych prý jim nahodila okna.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru