Dušnost ve druhém těhotenství. Jaké máte zkušenosti?
Zdravím, jsem momentálně ve 26tt, je to druhe těhotenství. A rozhodne si ho vubec neuzivam. Oproti prvnímu jsem uz ted hodne dusna a to mi staci se jen postavit ze zidle a dojit par kroku treba do kuchyne. Strasne rychle mi narostlo bricho oproti prvnímu tehu. A to jsem nic nepribrala, spis ubiram, protože vahu mam porad stejnou. Jenze ted v cem je největší problem. V podstatě nejsem schopna ujít ani par metru. V prvnim jsem byla schopna chodit na mensi tury a ted nedam ani blby jeden kilometr z kopce nebo dojit do schranky k brance, cesta je do kopce, ale je to tak 10 metru. Hrozne se zadychavam, je mi spatne, mota se mi hlava a neudrzim se na nohou. Ted jsem sla se synem do vesnice pod nami, celou dobu z kopce a cesta, ktera normalne trva pri pomale chuzi 10min, trvala pul hodiny. Co pet az deset kroku jsem musela k zemi do podrepu a odpocivat. Manzel uz ani nechce, abychom nekam sami chodili. Naštěstí mel cestu kolem nas, tak nas vyzvedl. Urcite to budu resit s doktorkou, ale zajímá me, jestli jste mely druhe těhotenství o hodne rozdilne než to prvni. Manzel se o nas boji a neprijde mu to zrovna normalni. Jinak mam od rana do odpoledne syna ve skolce, takze cas na odpocinek mam, takze vyčerpáním to ani zrovna nebude😁 díky za zkušenosti
Zatím jsem jen v 16tt ale jiné je to určitě, ne pozitivním směrem :D Jsem o hodně vyčerpanější, je mi víc špatně, rozjelo se mi cystické akné, které jsem nikdy neměla, ani se mi nechce chodit mezi lidi...břicho mi tvrdne už teď a u každé procházky mám pocit, že mi upadne spodek...taky nevím čím to, je pravda, že jsem o 6-7 let starší (v půlce mám narozeniny), ale zase mám pocit, že fyzičku jsem u prvního měla snad horší, tak nevím... každopádně je poznat, že břicho i boky se mi rozjely v podstatě hned, už teď mě bolí záda a v noci chrápu, což je poprvé v životě, manžel se mi dost směje :D No budu to muset nějak přežít, tu dušnost bych ale určitě řešila, ať se nic nepodcení🙂
Taky jsem měla druhé těhotenství horší, hlavně první a třetí trimestr (vetsi únava,nevolnosti, bolest zad, nutný tlak,..) Na něco pomohl horcik
Já jsem něco podobného zažila v minulém těhotenství, i když vlastně opačně, mohla jsem bez problémů chodit na dlouhé tůry, ale v jakékoliv statické poloze, ať už v leže (obzvlášť na zádech, takže jsem třeba skolabovala na UTZ), v sedě nebo ve stoje, jsem se vyloženě dusila už od půlky těhotenství, už před tím jsem to tak zažila, ale až později, tak jsem se bála, jak udýchám konec těhotenství, ale překvapivě od toho 36tt se mi dost ulevilo, samozřejmě jsem si vůbec ani na chvilku nemohla lehnout na záda, ale jinak dobré a po porodu samozřejmě v pořadku, na gyndě to bagatelitovala a neporadila, co s tím, odběr krve-hlavně mě zajímalo železo, byl naprosto v pořádku, možná problém pro fyzioterapeuta, těžko říci, protože kdo může, dává od těhotné ruce pryč mi přijde, teď se úplně děsím, že mě to čeká znovu, ale každé těhotenství je fakt jiné, nemyslím, že to je tím, že je to druhé nebo xté těhotenství, tendence většinou nebývá zhoršující, alespoň u mě to tak rozhodně není 😉
Já jsem vloni byla těhotná počtvrté. První 2 úplně v pohodě. První jsem v den porodu vezla prasata v kufru - živá.
Druhý taky pohodové tehu, ale třetí. To jsem funela už od začátku. Hrozně mě bolely nohy a to jsme bydleli ve 4 patře bez výtahu. Hrozný.
Čtvrté tak do 7 měsíce úplná pohoda, ale pak to začalo. Hrozně mě bolela záda, kyčle. Nemohla jsem vůbec spát. Brzy měla posličky, hrozně mi tvrdlo břicho. Každé těhotenství opravdu jiný. A to jsem v žádném nepribrala víc jak 10 kg

Mám to teď skoro stejně. První těhotenství bylo v pohodě, kritický byl až poslední měsíc. Teď se nějak sypu už od 23tt (teď jsem ve 27.). Od začátku mi je zle, zatím jsem stále -3 kila oproti výchozí váze na začátku těhotenství, tři týdny už mi tvrdne břicho, žádná poloha mi není pohodlná, hned mě bolí nohy, mám pocit, že mimčo je v břiše nějak prapodivně naštelované, takže mě tlačí do všech orgánů, rozjel se mi ekzém, který jsem nikdy neměla… Na kontrolách vše v pořádku, ale já osobně nevím, jak zvládnu ještě 13 týdnů :D. Možná je to prostě věkem (v prvním těhotenství mi bylo 27-28, teď mi je 31), možná jsem prostě opotřebovanější, možná mému stavu nepomohlo, že si syn zlomil nohu, když jsem byla v 15tt a 2 měsíce v kuse jsem ho musela pořád nosit.
Ni musíme vydržet holka 🌷.