Hradí pojišťovna druhý těhotenský screening?
Zdravím,
chtěla jsem se zeptat, jestli se normálně platí, nebo to proplácí pojišťovna? Případně jestli potřebuji žádanku.
Na 2.velký screening nepotřebuješ žádanku, protože na ten si tě objednávají rovnou po 1.screeningu, takže už odcházíš s termínem.
A samozřejmě, že se to platí, co je taky dneska zadarmo že. My jsme za 2.sc platili 1500 Kč. Pojišťovna jistě něco proplácí, nevím kolik, já to teprve budu řešit. Skoč si tam pak s dokladem o zaplacení a zeptej se, každá pojišťovna to má možná jinak 😉
Já teda platila jen první screen asi 1500,- ? Při druhém po mě nikdo nic nechtěl. 😃 Tak jsem prostě šla.
@rosalindamelinda no nevím kde jste byla ale gennet automaticky neobjednava .
@vlasta1981 Nic o genetu jsem taky nepsala. Byla jsem v nemocnici.
@rosalindamelinda to má každý zařízení jinak. Ja byla má Genetice v Plzni na prvním screeningu a nikdo mě automaticky na druhý neobjednal. Jen mi opět moje gynekoložka řekla že se mám objednat v tom a tom týdnů na druhý. Stejný postup u obou dětí.
@rosalindamelinda já také nepíšu že mluvíte o genetu . Každé zařízení má jiné postupy a je tedy na místě napsat které objednává automaticky
@vlasta1981 Tak jako, nevím proč by mě měl znovu OG upozorňovat, ať já se objednám na další a další vyšetření nebo screening, když už si to pak to pracoviště řídí samo.
Každá žena potřebuje jiné sady vyšetření. Já píšu zakladatelce a píšu svou zkušenost. Na 1.SC mě objednali hned na druhé vyšetření, na UZ v 17 tt a pak mě zároveň hned objednali na 2.SC - zadali si to do PC a spočítali, objednali. Já taky nečekám první dítě že a už postup svého pracoviště tím pádem znám. Každý si musí zjistit info u svého.
Haha, tohle by mě taky zajímalo. Objednali mě na ultrazvuk s žádankou. Máme podezření na VVV.. takže těch návštěv máme až až… Poté jsem šla automaticky domů a potom jsem si z papíru přečetla, že to byl 2. screening a já budu muset zítra zavolat, jestli jsem náhodou neodešla bez placení😃😃😃
@rosalindamelinda já dostala na výběr, jestli chci ke svému dr. anebo jít tam, kde jsem byla na 1.screeningu, takže je to jak kde.
Platila jsem 1. a budu platit i 2., pojišťovna (VZP) mi pak proplati z balicku pro těhotné (5.000,-). Dostala jsem na vyber, jestli chci i na 2. tam kde jsem byla na 1. anebo to šlo u mého dr. Půjdu tam, kde jsem byla na 1.screeningu, protože ma lepší přístroj a dostaneme dva obrázky (jeden obyc UTZ a druhý 3D) 🙂
@np24 Záleží na pojišťovně, jestli ti to proplatí. Většinou se platí 1. a 2.screening 1500,-. Pak záleží, zda nemá pojišťovna v podmínkách proplacení jen atestované lékaře - tak je to u VZP. Takže si to zjisti u své pojišťovny. Já jsem třeba v prvním těhotenství neplatila ani jeden screening, byla jsem v nemocnici. U druhého už jsem si vybrala pracoviště, kde jsem jim věřila a oba screeningy platila. Tehdy VZP proplácelo 3000,-. Teď proplácí 5000,-. Ale podmínka u druhého screeningu je už několik let, že cht3jí jen lékaře z jejich seznamu. A já k takovému právě šla jak 1., tak 2.screening.
Já byla na všech screeninzích u své dr., proto mě na všechny objednala sama a nemusela jsem mít žádné žádanky. Platila jsem první dva, účtenky jsem pak nahrála na pojišťovnu. Dokonce mi budget (3000 Kč) vyšel tak, že mi uhradila i část 3D/4D.
Zalezi kam ides. Ja som bola v Zline - Predico. Platila som prvy screening 2000kč, druhy 1800kč a pojostovna preplatila 1500kc za kazdy.

@np24 ahoj . Já dostala žádanku z gyndy a platila jsem 1200 v genetu. Potom jsem dala na pojišťovnu a proplatili mi to zpět.