icon

Hradí pojišťovna druhý těhotenský screening?

np24
15. led 2025

Zdravím,
chtěla jsem se zeptat, jestli se normálně platí, nebo to proplácí pojišťovna? Případně jestli potřebuji žádanku.

vlasta1981
•
15. led 2025

@np24 ahoj . Já dostala žádanku z gyndy a platila jsem 1200 v genetu. Potom jsem dala na pojišťovnu a proplatili mi to zpět.

rosalindamelinda
•
15. led 2025

Na 2.velký screening nepotřebuješ žádanku, protože na ten si tě objednávají rovnou po 1.screeningu, takže už odcházíš s termínem.
A samozřejmě, že se to platí, co je taky dneska zadarmo že. My jsme za 2.sc platili 1500 Kč. Pojišťovna jistě něco proplácí, nevím kolik, já to teprve budu řešit. Skoč si tam pak s dokladem o zaplacení a zeptej se, každá pojišťovna to má možná jinak 😉

mecaira
•
15. led 2025

Já teda platila jen první screen asi 1500,- ? Při druhém po mě nikdo nic nechtěl. 😃 Tak jsem prostě šla.

vlasta1981
•
15. led 2025

@rosalindamelinda no nevím kde jste byla ale gennet automaticky neobjednava .

rosalindamelinda
•
15. led 2025

@vlasta1981 Nic o genetu jsem taky nepsala. Byla jsem v nemocnici.

alice180
•
15. led 2025

@rosalindamelinda to má každý zařízení jinak. Ja byla má Genetice v Plzni na prvním screeningu a nikdo mě automaticky na druhý neobjednal. Jen mi opět moje gynekoložka řekla že se mám objednat v tom a tom týdnů na druhý. Stejný postup u obou dětí.

vlasta1981
•
15. led 2025

@rosalindamelinda já také nepíšu že mluvíte o genetu . Každé zařízení má jiné postupy a je tedy na místě napsat které objednává automaticky

rosalindamelinda
•
15. led 2025

@vlasta1981 Tak jako, nevím proč by mě měl znovu OG upozorňovat, ať já se objednám na další a další vyšetření nebo screening, když už si to pak to pracoviště řídí samo.
Každá žena potřebuje jiné sady vyšetření. Já píšu zakladatelce a píšu svou zkušenost. Na 1.SC mě objednali hned na druhé vyšetření, na UZ v 17 tt a pak mě zároveň hned objednali na 2.SC - zadali si to do PC a spočítali, objednali. Já taky nečekám první dítě že a už postup svého pracoviště tím pádem znám. Každý si musí zjistit info u svého.

ahojne
•
15. led 2025

Haha, tohle by mě taky zajímalo. Objednali mě na ultrazvuk s žádankou. Máme podezření na VVV.. takže těch návštěv máme až až… Poté jsem šla automaticky domů a potom jsem si z papíru přečetla, že to byl 2. screening a já budu muset zítra zavolat, jestli jsem náhodou neodešla bez placení😃😃😃

felis
•
15. led 2025

@rosalindamelinda já dostala na výběr, jestli chci ke svému dr. anebo jít tam, kde jsem byla na 1.screeningu, takže je to jak kde.

felis
•
15. led 2025

Platila jsem 1. a budu platit i 2., pojišťovna (VZP) mi pak proplati z balicku pro těhotné (5.000,-). Dostala jsem na vyber, jestli chci i na 2. tam kde jsem byla na 1. anebo to šlo u mého dr. Půjdu tam, kde jsem byla na 1.screeningu, protože ma lepší přístroj a dostaneme dva obrázky (jeden obyc UTZ a druhý 3D) 🙂

martulka88
•
15. led 2025

@np24 Záleží na pojišťovně, jestli ti to proplatí. Většinou se platí 1. a 2.screening 1500,-. Pak záleží, zda nemá pojišťovna v podmínkách proplacení jen atestované lékaře - tak je to u VZP. Takže si to zjisti u své pojišťovny. Já jsem třeba v prvním těhotenství neplatila ani jeden screening, byla jsem v nemocnici. U druhého už jsem si vybrala pracoviště, kde jsem jim věřila a oba screeningy platila. Tehdy VZP proplácelo 3000,-. Teď proplácí 5000,-. Ale podmínka u druhého screeningu je už několik let, že cht3jí jen lékaře z jejich seznamu. A já k takovému právě šla jak 1., tak 2.screening.

ellyem
•
16. led 2025

Já byla na všech screeninzích u své dr., proto mě na všechny objednala sama a nemusela jsem mít žádné žádanky. Platila jsem první dva, účtenky jsem pak nahrála na pojišťovnu. Dokonce mi budget (3000 Kč) vyšel tak, že mi uhradila i část 3D/4D.

lauriak
•
16. led 2025

Zalezi kam ides. Ja som bola v Zline - Predico. Platila som prvy screening 2000kč, druhy 1800kč a pojostovna preplatila 1500kc za kazdy.