II. trimestr

sara.max
28. únor 2010

Čau kočky, tak už příští týden začínám další trimest a proto to posunutí sem 🙂 Konečně mi přestaly nevolnosti a začínám se cítít líp. Přestala jsem brát utrogestan a tak čekám, jestli bude všechno OK. Doufám, že ano, protože bych chtěla začít chodit plavat a cvičení těhulek. Jediné co mi ještě hodně chybí je chuť na sexík. Někdo říkal, že to příjde hned jak přejdou ty nevolnosti, ale zatím čekám marně 🙂 🙂 🙂

Hezký zbytek víkendu.

majkoalucka
28. únor 2010

ahoj tak s tym sexom to ani mne bohvieako nechuti neviem cim to je ale aj segra moja co teraz ostala tehu tak ani jej nechuti sex asi sa skusim spytat na to doktora co mi povie...xixii 😀

barunka9
1. bře 2010

dobra prace, sara 🙂
no tak s tim sexem, uz jsem se chystala Vas zeptet, jestli to mate taky tak. 🙂 Nevim, jestli to ma souvislost s nevolnostmi, protoze ja sice zadnymi nevolnostmi netrpim a chut na sex nemam taky. 🙂
No uzije si se mnou manzel, zezacatku usinam v 19:50 a ted, kdyz uz je to s unavou lepsi, tak zase tohle. 😀

jinak dneska jdu na ten NT screening, tka mi drzte palce! 😉

la_cheri__2
1. bře 2010

Tak já ted na sex nemám energii ale kdžy už není dlouho tka se mi o něm už i zdá takže zítra už asi budu muset skočit na manžela.Jinak mně bolí už jen trochu prsa a jsem unavená jinak mi je dobře...jé holky nepobolívá vás bříško slabě jako při ms?mně posledních pár dní ano a jsem z toho vyděšená

barunka9
1. bře 2010

jeste doplneni k diskuzi o terminu NT screeningu, co jsme resily na 1.trimestru:
Další vyšetření se provádí ve stáří plodu 11 týdnů + 3 dny až 13 týdnů + 6 dní kdy lze přesně určit stáří těhotenství změřením vzdálenosti mezi temenem a kostrčí plodu (CRL). Důležitým znakem je výška prosáknutí podkoží na šíji (šíjové projasnění - NT), která by měla být nižší než 3 milimetry. Výrazné zvětšení NT znamená riziko vrozené vady nebo hrozící potrat. Pokud je plod otočen příznivě, lze změřit i velikost nosní kosti (NB). Chybějící nebo krátká nosní kost zvyšuje riziko vrozené vady. Kromě těchto standardních známek (markerů) vrozených vad je možno vyšetřit stavbu těla plodu a určit umístění tvořící se placenty. U vícečetného těhotenství se určuje zda se jedná o jednovaječné nebo vícevaječné sourozence.

barunka9
1. bře 2010

la cheri - coz o to energie by se nasla, ale ta chut neni...
jinak me obcas spis jako pichne, nez aby to byla nejaka trvala bolest...

dinosamotar
1. bře 2010

ahoj, jak pise la cheri: take me ted trochu poboliva bricho a jsem z toho dost nervozni. Taky spis trpim v tehotenstvi zacpou a ted mam uz dva dny spis prujem. Tak mam strach, jestli jsem nesnedla neco z tech zakazanych potravin. Musim se ted rozhodovat o amnioceneteze, coz je opravdu vrcholne stresujici. Nemam nejmensi chut na ni jit ale doktor me na ni docela tlaci, protoze je mi 36let. Tak me mozna boli to bricho i z toho stresu. Vysledky prvotrimestrialniho screeningu mi vysly 1:3950, coz je negativni a na muj vek asi velmi dobry vysledek. Tak fakt nevim, system ceskeho zdravotnictvi je zvraceny a dohani zeny k zbytecnym obavam, si myslim.....

kamikadze
1. bře 2010

Ahoj holky, preju krasne pondeli! Snad uz sem taky patrim... 🙂 Ve stredu jdu na kontrolu, tak se po mesici na naseho drobecka na monitoru moc tesim, i kdyz vim, ze je se mnou stale.

Jinak mne se taky zda, ze nas tou spoustou testu akorat stresuji... jsem zvedava, co budu muset absolvovat ja, na amnio mne asi automaticky neposlou, bo mi je "jenom" 30.

Sari, zpetne dekuju za pochvalu fotek ze svatby, az jsem se trosku cervenala a mne hlavne prijde, ze je to uz taaak strasne davno.

la_cheri__2
1. bře 2010

Tak já půjdu na amnio as taky byla jsem u prvního(bratr byl nemocný) tak mě asi pošlou i ted.
Těch teestů je moc já třeba vůbec nemám chut jít na ten na tu cukrovku v rodině jí nikdo nemá mně bude trpev 23..u prvního jsem to stejně nevypila vím že ani u druhého to endám.

kamikadze
1. bře 2010

Holky, k tomu sexu, mne se o tom uz taky zda, vzhledem k tomu, ze to mame od ledna zakazane... takze chut by asi i byla, ale chci pockat co mi rekne ve stredu pani doktorka, vyhrozovala jsem muzovi, ze to budeme muset dohnat.
Ale vecer se mnou taky teda nic neni, nastesti muj muz je aktivnejsi po ranu. 😉

barunka9
1. bře 2010

dinosamotar - no ja jsem taky zvedava, co mi na to rekne doktorka. Predpokladam, ze mi ji bude doporucovat, je mi 34. Myslim, ze pokud dnesni NT screening dopadne dobre, tak bych asi na ni asi nesla. Jestli mas takove dobre vysledky, tak co Te hloda, ze bys mela jit?

selene
1. bře 2010

Ahoj holky, přidávám se k vám do 2.trimestru. Mě konečně začíná být dobře po šílených nevolnostech, ještě ale musím nabrat ztracená kila. 🙂
Včera mi začala chuť na sex a velká. Manžela mám týden pryč, tak jsem musela vytáhnout "kámoša" ze skříně. 😀 😀 😀

barunka9
1. bře 2010

kami - po ranu... 😉 no tak ja bych radsi o to dyl spala 😀

kamikadze
1. bře 2010

Baru - po ranu hlavne o vikendu a to znamena tak mezi devatou a desatou az jedenactou. To ja uz jsem davno vyspinkana, vzhledem k tomu, ze chodim spat nejpozdeji v pul desaty 😀
Jestli nam to MUDr dovoli.. tak to je zase pech, o vikendu jedeme k nasim. 😔

dinosamotar
1. bře 2010

No me hloda to, ze si vsichni kolem a hlavne ten muj doktor mysli, ze bych na amnio jit mela. Kvuli veku. Ale ted me hlavne trosku poboliva bricho. Jsem v 16. tydnu. Nema to nekdo z vas taky? Mam uz teda docela velke bricho, nejak se mi rychle roztahlo. Brala jsem utrogestan, z toho se mi nafouklo hned po otehotneni a ted uz ho mam velke jako tak na konci 5.mesice. Tak se jedine uklidnuju tim, se me asi boli to, jak se mi to bricho zvetsuje. Nebo ne?

kamikadze
1. bře 2010

Dino - a ja furt, ze mi tak roste bricho... vsichni se divi, ze je to jeste brzy, je mozne ze to mam po tom Utrogestanu, taky ho beru, od pulky ledna.
Bricho muze bolet z toho jak se roztahuje deloha, urcite.

selene
1. bře 2010

to dinosamotar: máš dobrý výsledek, já bych na amnio nešla, bála bych se potratu. To pnutí břicha může být fakt nervama nebo zvětšováním se. Uvidíš, jak se rozhodneš, potom napiš jak jsi dopadla.

barunka9
1. bře 2010

dino - hlavne se nestresuj, to je zaklad. Clovek si musi rikat, ze bude vsechno Ok, proc by nemelo byt. 😉 Ja jsem teda jeste nic moc o te amnio nenastudovala, jedine, co vim, ze to muze (ale samozrejme nemusi) byt rizikove z duvodu nasledneho potratu po odberu. Nevim, jak moc je to rizikove, ale na druhou stranu, jestli mas vsechny predchozi testy OK, tak proc to podstupovat? Jake jsou argumenty doktora krome veku?? Kcyz se podivam kolem sebe, je spousta maminek v "pokrocilem veku" a urcite ne vsechny amnio podstoupily.

sara.max
autor
1. bře 2010

Hezký den těhulky, tak koukám, že je nás zase o něco víc. Super! K tomu sexíku jen chci dodat, že jsem včera zažila poprvé co jsem těhu takový chabý náznak chuti 🙂 . Sice to rychle přešlo, ale už i to beru jako pozitivní věc. Třeba to opravdu příjde. Zatím mám i hrozné zábrany, protože jsem ze začátku krvácela a ještě vždycky po kontrole to bylo také divoké. Takže mám obavy, abych zase nevyvolala nějaké broblémy. No zkusit to budeme muset, přece nebude celých 9 měsíců bez sexu. 🙂 🙂 🙂

Baru díky za ten NT výpis. Já se fakt začínám dost bát. Ale hold co nám život přinese stejně neovlivníme a v tuhle chvíli už vůbec ne. Jen by to bylo moc smutné, že pro nás je tohle těhulení poslední v životě. Doktoři nám nepomůžou a na přirozené nevěřím. Zázraky se nedějí pořád dokola, bohužel. Proto je to pro mě tolik stresující.

Selene, jsi jednička, hlavně že si umíš poradit 😉

Kami s tím bříškem jsem na tom stejně, večer mám pocit, že je jěště větší než ráno a je hrooozně veliké. Ráno je to lepší, ale už to moc schovávat nejde. Zatím spíš vypadám tlustá než těhotná, ale s touhle rychlostí jak to začíná růst, už to bude brzo vidět i na těhulení.

Dino, já myslím, že by tě doktor neměl nutit. A já se přiznám, že pokud nám vyjdou dobré výsledky nepůjdu na amnio i kdyby nás nutil kdo chce. Jsem už taky ve věku nad 35 a za pár dní jdeme na screaning. Pak se uvidí. Ale jen kvůli jejich jistotě tam nepůjdu. Jen v případě, že by bylo nějaké podezření. V rodině nic nemáme a na genetice jsem byli (krevní genetika) před IVF. A taky nám nenašli nic podezřelého. Tak snad to vyjde a ty se nenech nutit. Jen tě to zbytečně stresuje.

dinosamotar
1. bře 2010

argument je pouze vek. Ono totiz v cesku to hradi zdrav zarizeni pojistovna, takze z toho dost vydelavaji. A samozrejme taky ty doktori radeji chteji mit jistotu, ze nedojde k problemu - tedy ze se nenarodi poskozene dite a nezhorsi se jim statistiky. Riziko potratu kvuli amnio se uvadi 1:100, ale myslim si ze to bude vic, protoze cast tech potratu se rekne, ze uz k tomu byl stejne nabeh. Zkratka nejspis se to pak neda presne urcit, proc k tomu doslo a muzou v nekterych pripadech tvrdit, ze by ta zena potratila stejne. V zahranici se amnio vubec tak plosne nedela a doporucuje se spis vyjimecne....na druhou stranu to riziko, ze se narodi dite s nejakym vaznym syndromem je velky strasak a vynervuje kazdeho, ne?

barunka9
1. bře 2010

dino - to je jasny, ze vynervuje. Uplne me to stve, ze misto aby doktori podporovali, tak strasej. Je mi jasny, ze chteji mit "alibi". To rozhodnuti je ale ciste jen na Tobe, ale jak rika Sara, ja bych taky nesla. Navic se dela dalsi velky UTZ ve 20-22tt, takze tam je dalsi "neinvazivni" sance neco objevit.

barunka9
1. bře 2010

sara - neboj, dobra nalada a pozitivni mysleni je zaklad vseho! Ja jdu dneska, jsem jen tak lehce nervozni, ale rikam si, ze to ma dopadnou tak jak ma a ze s tim ani nervama ani nicim jinym nic neudelam, takze proc se zbytecne stresovat. Navic vsechny pripadne vady jsou stejne dane uz v okamziku spojeni spermie s vajickem, takze ja uz nic ovlivnit nemuzu. Dopadne to dobre! 🙂 Nam vsem! 🙂

dinosamotar
1. bře 2010

Jo jo, diky a hodne stesti. uz jsem temer na 100% rozhodnuta, ze na tu amnio nepujdu. Jen musim prinutit doktora, aby me prohlidl a trochu uklidnil. Coz nebude snadne. Tak se vsichni mejte a uzivejte si tehotenstvi a sexu! 😀

spravnamamca
1. bře 2010

Ahojik holky ted budu asi trochu mimo misu,ale jsem v 18 tt a doktor mi rekl ze plod je nizko v děloze,nevim co si o tom mam myslet a co to vubec znamená??? Dekuji za odpovedi

bilejboxer
1. bře 2010

Ahoj holky 😀 😀

Tak koukám,že už jste posunuly pokojíček 😅 Super,taky vítám nové těhulky.

Dinosamotar-já byla na NT v Gennetu,což si myslím že je certifikované pracoviště.V době porodu mi bude 36,bez pár dní.Screening mi vyšel s negat.závěrem-1/ 4000...takže stejně jako TObě!!!!Dr.mi říkala,že ještě loni dělali amnio jen kvůli věku,ze všech odběrů jen kvůli věku se nepotvrdil jediný pozitivní nález!!!!!!!!!!Já mám jít ještě na odběry v 16.tt-17.tt kde bude důležitá jedna hodnota z krve(myslím AFP)-ta hodnota ukazuje na možné roštěpové vady-to 1.NT screening neodhaluje.......takže dokud není někde nějaké písemné podezření,že miminko by mohlo být nemocné-ta žádnou amniocintezu mě nikdo nedostane!!!
V dnešní době to hodně doktorů dělá ze zvyku a kvůli tomu věku. 😠
Ale proč to neprověřit možnýma testama...........a podstupovat to ryziko s smnio?!!!!Taky to nechápu!!!
Jinak doktoři doporučují po negat.NT screeningu genetický UZ ve 20 tt-22 tt......tak se nenech do toho násilím natalačit,pokud to není něčím podložené.

Jdu hledat odkaz,který Vám sem dám ohledně bolístek bříška a tvrdnutí...už jsem začínala panikařit,ale ten článek mi vše krásně vysvětlil.Na kontrole zítra jen s dr.proberu to tvrdnutí bříška....už se mi to pár x stalo 😖 Děloha jako šutr...nemohla jsem se hnout,pak to přešlo.tak abych věděla,kolik magnezka mám brát.

bilejboxer
1. bře 2010

Add.sex.....tak mě se chuť vrátila někde ve 12.tt a můžu říct,že to je někdy až nezvladatelné 😀
Manžel je strachy bez sebe...ale asi už si taky zvykl,snad mě to zase za čas přejde 😀 😀 Ale jsme opatrní,to je jasné 😉 Já jsem jinak protivka protivná 😀 😀 😀

bilejboxer
1. bře 2010

Tady je ten článek,je to dobře popsané,mě to uklidnilo a dalo odpovědi co jsem potřebovala.Teď vím,že nemám plašit,ale naopak třeba při bolestech být víc v klidu a odpočívat.

http://www.porodnice.cz/tvrdnuti-bolesti-bricha...

simka01
1. bře 2010

ahoj tehulky..jsem ostuda,pred chvili jsem vylezla z postele.. 😒..koukam,ze uz bydlime jinde? to je radost,jak vsichni prelezeme a rosteme....
jak jste se meli o vikendu?
s temi bolestmi v brisku,taky to obcas mam,ale doktor rikal,ze to je normalni....ale ja kolikrat plasim...
mate nejake zvlastni chute? ja mam chute na palive a kysele...nejradsi bych jedla palivou a zapijela lakem z okurek...a pred tim predstava na tuhle kombinaci.... 😖

barunko: drzim pesti,at vse dobre dopadne.....!!!!!

barunka9
1. bře 2010

boxer - super clanek, uplne jsem se tam videla. 🙂 Jsem si rikala, jestli me nezlobi slepak... 😀

simka - diky, verim tomu. Napisu Vam.

bilejboxer
1. bře 2010

Vyndala jsem si z mrazáku segedýnský guláš s knedlíkem.....jedna porce akorát,ještě že jsem ji tam minule dala 😅 Taková pohoda...nemusím vařit 😎 😎 😎

Simko-u mě vede salátová posolená okurka a nebo okurkový salát s mlíkem a octem,to jím denně..hlavně večer 😝 Minule jsem dodělala kyselé okurky a lila ten lák do odpadu.....v tu chvíli jsem to otočila celé do sebe 😅 😅 😅 čuně jak nikdy.a večer tlačím čokoládu,taky denně....to jsem dřív nemohla ani vidět.

Barunko-tak co,určitě máš krásné výsledky a super dojmy 😉 😉 😉

dinosamotar
1. bře 2010

bilej boxer diky za ten odkaz, nevim jestli si to jeste prectes:
me u minuleho tehotenstvi tvrdlo bricho od pateho mesice asi 50x za den. Ale nebylo to nic hrozneho....ani to nebolelo jen divny pocit....Dr mi rekl, ze mam asi drazdivou delohu a ze to nic neni, tak jsem tomu moc nevenovala pozornost. Az ted se dozvidam, ze to neni zas tak uplne bezne...
Ted me spis boli bricho trochu tak jinak nez pichave. Jen tak malinko ale skoro porad, no bud jsou to nervy z te amnio nebo jsem neco blbeho snedla, protoze mam i trochu prujem (jinak zacpa).

co se tyka amnio: muj Dr je slavnej docent ze slavne nejmenovane nemocnice a bohuzel, kdyz po nem chci nejake dalsi vysetreni napr. tripletest v 16.tydnu, tak to odmita a rika, ze ten test me muze jen zmast, protoze neni tak presny jako ten ve 12.tydnu. Ze kdyz chci mit jistotu tak jedine amnio. me ale tento pristup nestaci. Asi teda budu muset kontaktovat jineho doktora, ale bohuzel muj gynekolog (taky dobrej ale neni porodnik) je tento tyden na dovolene. Mezitim uz budu v 17.tydnu a ty testy asi nestihnu. Takze to me stve. Ale uz jsem trochu klidnejsi, vsichni jste me tady uklidnili.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru