icon

Je třeba navštívit pediatra už před porodem?

jituli84
31. říj 2019

Absolvovaly ste někdo navštěvu pediatra už? nevim co mě tam čeká? rodím v unoru

Strana
z2
anita003
31. říj 2019

A co bys tak přibližně chtěla jako těhotná u pediatra dělat..?

martulka6188
31. říj 2019

Predne jsem si zavolala, jestli bere nove pacienty. Sestřička rekla, ze az budu mit cestu kolem, at se zastavim. Dali mi razitko do tehu prukazky - to potom chteli videt v porodnici pred propustenim, aby vedeli, komu dite predavaji do pece. Poznacil si datum, kdy se ma dite narodit a rekl, at zavolam v den, kdy nas propusti z porodnice. Jeste mi rikal, kdy ma ordinacni hodiny, kdo jej zastupuje, kdyz ma dovolenou a tak... asi 5 minut to trvalo.

jituli84
autor
31. říj 2019

@anita003 Na to jsem se ale vubec neptala, ale pro váš dotaz, volala jsem tam jestli berou a že rodim v unoru, bylo mi řečeno, že jsem měla už i volat dřív , aby měly místo, ale vezmou nás s malou a objednala mě na příští týden. takže asi tak...

jituli84
autor
31. říj 2019

@martulka6188 děkuji vám, já tam volala spíš jen abych se informovala jak dlouho dopředu si mám zajistit pediatra, ale říkala, čím dřív tim lip a mám tam jít příští týden. Děkuji moc

gruyerre
31. říj 2019

@jituli84 dětské doktorce jsem před pulkou těhotenství zavolala, zeptala se, jestli přijme moje dítě. Zeptala se, ve kterém měsíci se má narodit a řekla, že s ním bude počítat. Žádné razítko jsem nedostala, v porodnici před propuštěním jsem jen nahlásila jméno pediatra.

jituli84
autor
31. říj 2019

@gruyerre děkuji

zelenoockaa
31. říj 2019

Někdo chce návštěvu, a jinému stačí když zavoláte po porodu. Pokud vás objednala tak si chce asi něco ujasnit, možná si domluvit podrobnosti... Každý doktor má jiný přístup.

jituli84
autor
31. říj 2019

@zelenoockaa No říkala něco jen ohledně registrace a seznamu leku co budu potřebovat, tak uvidim

marketa1218
31. říj 2019

@jituli84 Byla jsem tam s papirama pro porodnici, kam jsem dostala razítko a sestřička mi poskytla základní informace, jak to u nich chodí 🙂. Rodila jsem v září a řešila asi v červenci.

jituli84
autor
31. říj 2019

@marketa1218 Já tedy ještě žádné papíry pro porodnici nemám, ale asi to má každej dr jinak no

astyna88
31. říj 2019

Ja to resila asi mesic pred porodem, obvolala jsem okolni pediatry, jeden si zapsal datum porodu dle terminu a pak ze se mam ozvat,az me propusti z porodnice. A hotovo.

Jestli te uz obj,tak si mysli,ze uz dite je na svete a proto te chce co nejdrive videt a ze jsi mela volat driv...jen aby nedoslo k nedorozumeni.

malytlustyhroch
31. říj 2019

@astyna88 jsou regiony, kde kdyz zacnes hledat pediatra mesic pred porodem, tak si prinejmensim nemuzes moc vybirat. Zarizovala jsem asi 2-3 mesice pred a tvarili se, ze mam ohromne stesti, ze maji jeste misto. Druhe jsem pro jistotu hlasila uz ve 20tt a zadne nedorozumeni z toho nebylo.

ireniq
31. říj 2019

Mne pozvali na jednu návštěvu pred porodem a byl to takový informační pohovor se sestrou, co mam mít nachystané doma na péči o novorozence, co na pupik, jaké základní léky do domácí lékárničky, jakou kosmetiku doporučují a tak.

jituli84
autor
31. říj 2019

@astyna88 Ne nemyslí, ví ,, že budu rodit v unoru , volala mi dnes jestli mužu přijít. tak už všechno vím.

jituli84
autor
31. říj 2019

děkuji všem, nakonec jsem tam byla dnes a je to jak píše paní výše jednalo se jak pečovat o novorozence, co pořídit do lekarničky, jakej teploměr zvolit atd. Pokud je někdo z větších měst nebo nevim tak je to asi hold jinak, já tam volala nějak v 15tt a to mi už říkala, že si maminky shanějí pediatra i dřív, ale že ještě nějaké volné místo má.

makronka222
Autor odpověď smazal
merope
31. říj 2019

Ono to je všude různě - u nás jsem volala až po porodu (předčasný porod) a řekli mi, že mám normálně dorazit až nás propustí z porodnice, že předregistrace ani nedělají. A v jiných částech Prahy naopak ty registrace chtějí i dost dopředu.

astyna88
1. lis 2019

@merope

Ja jsem taky z Prahy. 🙂 tady to nikdo driv neresi,protoze je vsude lekaru dost. Ja spis pak mea problem po prestehovani do P8, kde na jedno sidliste jsou jen tri pediatri a z toho dva maji blbe recenze. Ten posledni uz 10let nebere, ale kdyz sestra slysela,ze nejsme astmatici,alergici, nemocni vlastne vubec,tak nas vzala. Druhe dite jsem jen nahlasila, treti tam taky zavolam. Pokud mi lekar neodejde do duchodu 😀

astyna88
1. lis 2019

@jituli84

V 15tt by me to uprimne ani nenapadlo,uz jen kvuli tomu,ze do porodu daleko a kdyby se neco podelalo,tak tam budu muset znovu jit s tim,ze se dite nenarodi...

caverina
1. lis 2019

@astyna88 tak ono ani tak nejde jestli se nejaky pediatr najde ale jaky...takze je urcite lepsi si ho poridit drive..ja jsem to kdysi resila uz kolem 20 tydne a dobre jsem udelala...vybrala jsem si lekarku,ktera je zaroven i detska kardiolozka ..nikdy synovi nedala ATB "jen tak"... Za celych 12 let jsem si na ni ani jednou nestezovala jako tady kolikrat na MK ctu...

astyna88
1. lis 2019

@caverina

Vsak jo. Ja si nasla pres znameho lekare asi deset kontaktu a obvolala. To neni az tak slozite. Ale ja nejsem narocna, alter nebo tak, mam svuj rozum a za 4roky jsem zmenila pediatra 3x. Jeste ze jsme na velkem meste,tak vzdy bez problemu. Ja mam deti zdrave,takze resim jen preventivky. Tady to funguje tak,ze vsechny deti chodi k jednomu pediatrovi,takze u dalsich uz nehledas,jen nahlasis noveho clena rodiny.

merope
1. lis 2019

@caverina Tak já mám kliku, že zrovna doktorka, co máme nejblíž, bere + mne zaujala svým profilem a co tam chodím, tak zatím dobré. Mám na ni i ne úplně ideální reference v některých věcech, ale beru to hlavně jako "na co si dát pozor". Protože zase v tom, co je pro mě důležité, tak tam je skvělá.

caverina
1. lis 2019

@astyna88 no ale kdybych tenkrat sla pozdeji tak uz by me nevzala,protoze pacientu i diky tomu,ze je i kardiolozka ma vic nez dost a za celo dobu jsem nemela ani tu nejmensi potrebu ji menit...

jituli84
autor
1. lis 2019

@astyna88 já se ptala kamarádky, kdy si tam alespon volala, právě , že mi říkala, čím dřív, tím lip no, taky se mi to tak brzy nechtělo řešit..

jituli84
autor
1. lis 2019

Jinak mě teda tady ta dr upozornila, pokud nebudu chtít nějaké povinné očkování, tak nás nevezme. Tak jen info pro maminky, které odmítají povinné očkování, aby se raději na to zeptaly předem

journals
1. lis 2019

Bydlim kousek za Prahou, pediatra jsem zjistovala okolo 20. tydne a uz bylo temer pozde

nika_nadherna
1. lis 2019

Já si volala necelé dva měsíce před termínem, jestli bere a jestli by mi nezaregistrovala miminko. Všechno v pohodě, žádné kecy, že volám pozdě. Miminka berou většinou rádi, pokud nemají stop stav, je to pro ně pacient na dlouhou dobu. V den odchodu z porodnice jsem jí volala, že nás propouštějí a domluvila se na první návštěvě u nás doma

astyna88
1. lis 2019

@caverina

A ty mas rizikove dite, a tak potrebujes primo kardiaka? Protoze kdyz nas praktik nevi,tak posle na velkou polikliniku k odbornikovi. Ja beru pediatra jako odbornika pres detske nemoci, o ockovani vim dost od manzela, Petras z vakcin je nas znamy, v rodine mame kozni a gyndare. Jelikoz jsou nase deti zdrave,tak mi slo ciste o pediatra.

astyna88
1. lis 2019

@jituli84

Zalezi,kde bydlis. V me rodne visce jsou jen dva pediatri,tak se holky ptaji jeste nejsou tehotne ani. Podobne s ms, rezervace na 3 r dopredu min,jinak bez sance.

Ja jsem treba k povinnemu ockovani pristupovala obezretne, syn byl ockovan az v 4m,kdy mel 6 kg vahy. Ono to ty pediatry vetsinou trklo uz pri zapisu k nim, manzel je ve vakcinah docela kapacita,takze neremcaji.

astyna88
1. lis 2019

@caverina

No ja jsem menila z vtipnych duvodu, jednou se prestehovala jinam, mela jsem to k ni uz daleko, dalsi odesla do duchodu, a pak jsme se stehovali. Ne ze bych nebyla spokojena,ale holt okolnosti se zmenili...ted mame Holeho,ten mluvi casto i v tv, nic nehroti,jen je mu uz tak 70,tak se onej docela bojim....

Strana
z2