icon

Menší bolest v pochvě při kopnutí miminkem, 2. trimestr

smudlinka2
16. kvě 2008

Moc zdravím všechny těhulky nebo už maminky a založila jsem toto téma, protože nevím na koho se obrátit o radu.Jsem ve 26tt a občas když se mi tam miminko zahýbe cítím menší bolest jakoby v pochvě.Nevím jak to přesněji popsat.Takové jakoby menší tlaky a zaškubání ale jen třeba 2 vteřiny a pak nic.Nevím jestli je to tím že mě třeba kopne do močáku a pálí mě až ta trubice nakonci nebo co se děje.Někdy mě to hodně vyděsí.K Doktorovi mám jít až za 3 týdny, byla jsem tam ted v úterý a žádný problém, tak snad to bude dobrý.Trpíte tím někdo taky?Kdyžtak se předem omlouvám za trapné téma, ale opravdu nevím kde se zeptat.

hankakynclova
•
16. kvě 2008

Neboj Smudli, nic to nebude, ono se tam mimčo určitě roztahuje a kopne tě do nějakých citlivějších míst a opravdu to můžeš cítit až na konci pochvy.Já to někdy mívala také.

nensy
•
16. kvě 2008

ahoj smudli já to měla taky je to normální 😀

haninka
•
16. kvě 2008

Ahoj Šmudli, já to mám taky a už pár týdnů. Prakticky co se začalo hýbat. Nejdřív jsem z toho byla vyplašená a zkoumala co kde vlastně cítím, protože jsem to cítila spíš spodem, a i zadem, než přes břicho.. 😅 Teď už cejtim, že kope dolů a tak asi mě do močáku nebo kam.. 🙂

andrys
•
19. kvě 2008

ahoj je to pár dní co mám stejné pocity. Prý je to normální. Taky jsem při každém novém pocitu vyděšená jestli je vše jak má být.

modra_kobylka
•
27. kvě 2008

dokud je ta bolest menší, tak je to dobrý ne? 🙂))) Já měla první dcerku docela nízko a nožičkama dolů. Když ta se zahemžila, tak jsem pravidelně skončila s hekáním v předklonu, neschopná pohybu. Třeba takhle uprostřed ulice to bylo moc fajn. Doktorka byla v klidu, když jsem jí to říkala a fakt je, že jsem těhotenství donosila a hlavně to (kupodivu) v osmém měsíci přestalo,když bylo baby už dost velké a nemohlo se tolik rozhánět. 😠

jitdan
•
30. kvě 2008

smudlinka2: jsem moc ráda, že jsi založila toto téma. Já tento otazník v sobě také nosím...... 🙂 Mám to také. Tak 2 sekundy a nic a nebo za chvíli znovu....A není to každý den. Je to třeba jen 1x týdně..... Říkala jsem si, že se mi asi svírá močová trubice či co...... a nebo že mám kratinký stah dělohy. Těžko se to opravdu popisuje. Ale spíš jsem si vždycky říkala, snad se nepočůrám...... ☹

miksa
•
30. kvě 2008

ahoj holky já mám ten samý problém a taky mi to dělá starosti, ale jak vás čtu tak jsem se uklidnila že je to normální 🙂
mě se i někde stane že mě to trošku jako by píchá, ale je to jen na chvilinku a pak zase ok

evelinaaa
•
16. čer 2012

Ahoj holky, chci obnovit tuhle diskuzi a optat se Vas na nazor. Mam vlastne stejny problem jako zakladatelka. Jsem 22tt pohyby citim uz treti tyden, nejvic vecer pred spanim. A prave uz druhou noc pred spanim citim presne to same jako ona - cukani v pochve, jakoby mi nekdo "klepal" na cipek nebo na klitoris nevim jak to spravne popsat. Vcera jsem to probrala po telefonu se sestrickou z ordinace kam chodim a ta mi poradila at se prijedu ukazat. Tak me doktorka prohlidla cipek uzavreny vsechno v poradku. Podle ni to muze byt tim, ze se mimi jinak natocilo a kope mi tam na spodek. Mate s tim nejakou zkusenost?

ola84
•
31. říj 2012

ahoj,
taky to tak mám, teď u druhého těhu ale dříve než u prvního a bolestivější...čípek je u každé kontroly pořád ok, dle dr. je vše v pořádku a prostě to "více" cítím...ono celé těhu mám teď jiné, pupek mi vyskočil snad hned po početí 😀 😀 😀

Taky mi i časteji tvrdne břicho, ani to už nepočítám kolikkrát za den 😅 Občas si dám magnézko, jak si vzpomenu a snažím se hodně odpočívat, ležet, ač je to pruda, ale pomáhá to...a ty bolesti nejsou každý den, občas dva dny se cítím jak rybička, že bych mohla i běhat a pak ouha a zase bolest..záda, břicho, čípek... cítím jako by nárazy do něj plus jak by se mi roztahovaly cesty v pochvě, ty kosti, svaly, pánev celkově 😅 Holt někdo to prý více cítí, někdo necítí nic 😅
Snažím se myslet pozitivně a neplašit...stejně, některé věci neovlivníme no ne.. ;)

lajla
•
29. zář 2013

je to normal u druheho jsem nemohla ani chodit, jak byly pohyby bolestive..a ne sem tam ale skoroo pravidelne a furt u tretiho taky ale ne tak moc spise ten mocak, u prvniho nepamatuju, to bolelo az ke konci🙂

busted
•
12. únor 2014

Dnes jsem to prave zrovna citila po prve..Az me to vydesilo..bylo to takove bodave a myslela jsem je potrebuji stale na malou..v