icon

Menší váha v těhotenství. Jak jste to měly vy?

blackk21
29. bře 2021

Ahoj holky 🙂
chtěla bych se spíše tak nějak pozeptat všech, jak jste to měli s vahou během těhotenství. Poprvé (8+5) jsem vážila 75 kg, potom 17tt 68 kg a 21+6 mám 73 kg. Stále je to méně než první váha. Gynekoložka z toho není zrovna dvakrát nadšená a já přitom jim skoro opravdu za dva. Tak nějak nevím, jestli si s tím nějak lámat hlavu nebo ne. 🙉

ema90
29. bře 2021

@blackk21 Ja bych si s tim hlavu nelamala vubec. Proste jste na zacatku zhubla a tak je jasny, ze behem chvile nenaberete zpet to, co jste zhubla.

Ja jsem do 20tt nemela navrch ani kilo a nahoru to slo az od 21tt, takze urcite jeste priberete. Casu dost.

handulkak
29. bře 2021

@blackk21 já nabrala až v posledních třech měsících. ☺️ Do te doby šla váha jen dolu.

leniczka23
29. bře 2021

Já jsem měla ve 20tt o 8kg méně než byla moje startovací váha. Nikdo to neřešil. Vůbec pokud už ti to jde nahoru a dál to neklesá není důvod to nijak řešit. Rodit jsem šla s +3kg a z porodnice o 10kg lehčí než před tehu. Nestezovala jsem si😁😁

mzacikova
29. bře 2021

Zhubla jsem sice jen 4kg, ale až v 7. měsíci začala pomalu nabírat a na váhu před těhotenstvím jsem se dostala na přelomu 7.-8. měsíce. Nevidím v tom žádný problém, když to už teď nahoru jde 🤷‍♀️

martulka88
29. bře 2021

@blackk21 Tak bych gynekoložku poslala k šípku 🙂 já jsem na počátku těhotenství zhubla 4 kg, které jsem dostávala zpět polovinu těhotenství. A ke konci jsem měla (od počáteční váhy) + 7kg. Není důležitá až tak váha tvoje, ale miminka.

kevi1
29. bře 2021

Mala si vysoku startovaciu vahu, tak aj keby si rodila s 65 kilami, tak je to jedno, pokial mimco pribera a vsetko je ok 🙂

mzacikova
29. bře 2021

@kevi1 vysokou? 😳 co když má 180cm? Takhle se to hodnotit opravdu nedá...

kevi1
29. bře 2021

@mzacikova aj keby mala 180cm, tak jej to dava bmi nejakych 23.5 a ak schudne par kil, tak to bude stale ok. Mozw hubnut naprikld aj svaly ktore su tazsie jak tuk. Nechcela som tym hodnotit, ci je pani hubena/tucna ale proste ze sa nemusi nicoho bat, ze dolezite je ci je mimi ok 😉

lentilkah
29. bře 2021

Se synem jsem sla rodit s +1kg, ted jsem ve 28tt a taky jeste nejsem na sve vaze. Pricina nevolnosti a tehotenska cukrovka.

kmarie81
30. bře 2021

Ja sla pred mesicem rodit s - 2 kg a mala se narodila 3030g - nikdo krome sestricky na gynekologii nic neresil a ta to resila taky jen do doby nez ji doktorka rekla ze mala pribira tabulkove - z porodnice sem sla lehci o dalsich 6 kg - taky si nestezuju 🙂

daasqua
30. bře 2021

Teď se teprve začne víc tloustnout, já začala výrazněji až po 25tt. Teď jsou ještě mimča malinkatá, přibírají až na konci, není to lineární.

blackk21
autor
30. bře 2021

@leniczka23 Tak to bych určitě taky brala 😁

blackk21
autor
30. bře 2021

Tak jsem ráda, že si s tím nemusím nějak lámat hlavu. Samozřejmě dle screenegu a dalších UV mimčo nabírá krásné na váze tak jak má 🙂

luu25
31. bře 2021

Přesně jak píšou ostatní holky - nech to přirozeně když se podívám na některé maminky tak jsou jako proutek snad celé těhotenství a některé přiberou ještě předtím než se jim udělá větší bříško 🙂