Odběr plodové vody. Máte zkušenost?

dasipe
17. led 2022

Máte někdo osobní zkušenost s odběrem plodovky? Jsem na něj objednaná a mám strašný strach. Celkové psychicky dávám špatně bolest a jehly... Proto mě zajímá, jak to probíhá, jaké máte zkušenosti a pocity...? 🙄 Mám hrozný strach 😞

lentilkah
17. led 2022

@dasipe Byla jsem na plodovce i na odberu klku.
Za me se to da v pohode vydrzet, citila jsem spis tlak a je to fakt rychlovka. Neboj 😉 Hlavne pak poctive lez a odpocivej.

dasipe
autor
17. led 2022

@lentilkah děkuji ❤️

katherine177
17. led 2022

@dasipe byla jsem 2x ,je to spíš nepříjemné než bolestivé ,ta jehla je velmi tenká ,potom musíte 14 dní dodržovat klidnější režim ,netahat těžké věci .

dasipe
autor
17. led 2022

@katherine177 děkuji ❤️ s tím klidovým režimem to bude velký problém...mám doma koně 😞 to musím nějak vymyslet 😞

katherine177
17. led 2022

@dasipe raději se šetřete,😊

mamadvoudeti
17. led 2022

Byla jsem na tom v květnu 2021 a také jsem se bála. Ale zase nic tak hrozného to nebylo . Jenom to prostě trošku pichlo. Ono je hlavně nejvíce důležité po tom ležet a celkově hodně odpočívat , jelikož hrozí že může nastat potrat . Takže se opravdu ničeho neboj a zbytečně se nestresuj.

zrzinda
17. led 2022

Já byla na odběru choriovych klku. Jakmile vidím injekci, tak omdlivam. Ale tohle jsem zvladla úplně v pohodě. Proste jsem si rekla, ze nesmím byt kvůli miminku posera. Doporucuju mít celou dobu zavřeny oči 😅

halasovci007
17. led 2022

V pátek jsem byla na odběru plodové vody, strasne jsem se bála. Nesnanim injekce. Před prvním tehotenstvim jsem omdlivala i u odběru krve. Nebylo to tak strašný. Dokonce jsem se po chvíli podívala (mě odebrali 3 ampule vody) není to příjemné, ale fakt se to dá vydržet. V úterý jsem byla na ockovani a bolí mě víc ruka než břicho po odběru. Jo sem tam zaboli břicho nebo zada, ale jak řekla i ta primářka je to jako menstruace ta bolest (a to mě přijde menstruace daleko bolestivejsi, tady zaboli a ustane a u menstruace jsem se nemohla ani hnout kolikrát)

lidija1234
17. led 2022

@dasipe byla jsem cca před půl rokem a taky jsem se hrozně bála. Odběr byl nepříjemný ale dá se to zvládnout a to vám říká někdo kdo má hrůzu z jehel. Nesnáším odběry krve a musím říct že ta plodovka mě bolela min jak pak následný odběr krve. Důležité je hlavně pak dodržet ten klidový režim 😊

ptule
17. led 2022

Je to přesně týden co jsem byla na odběru pv a taky jsem měla strach. Bylo to úplně v pohodě, cítila jsem jen nepatrné štípnutí při vpichu jehli a jinak úplně v pohodě, celou dobu jsem prcka viděla na utz a ten si ani nevšiml že tam má "vetřelce ". Trvalo to i s odběrem krve u mě i partnera tak 10 min. Ale opravdu je důležité klidový režim první den dva jen ležet max na záchod. Já naštěstí měla dceru 5 dní u babičky takže jsem opravdu poctivě ležela. Tet už jsem trochu víc v zápřahu ale pořád opatrně. Občas břicho trochu bolí a tahá .... to je pro mne znamení si jít lehnout a odpočívat.....

halasovci007
17. led 2022

Holky bolely někoho par dni po odběru zebra? Mě posledních par hodin jakoby zebra mi to přijde boli.

dasipe
autor
17. led 2022

@mamadvoudeti
@zrzinda
@halasovci007
@lidija1234
@ptule
@halasovci007 moc děkuju za vaše reakce ❤️ bát se budu i tak, ale alespoň o trochu míň, po přečtení vašich zkušeností ❤️ snad budou výsledky v pořádku 🍀

jane46
17. led 2022

Byla jsem u obou deti, z duvodu nemoci v rodine. Nejdriv podrobny screening, to bylo super a pak (gumovou) jehlou odber. Obe miminka to okamzite zaujalo, to byla sranda... A jak nam rekl primo primar - tri dny jdete max na WC, domu ze zakroku zadne zevlovani, zajistete si odvoz az do postele (nemeli jsme auto, zaplatili jsme si soukromou "sanitku" auto, odvezli me az domu ke dverim). Manzel mel pri druhem i OCR na tyden - doma byl rocni kluk. Nic mi nebylo, nic me nebolelo. Po tydnu myslim byla kontrola u Dr. a pak jsem si jeste tyden davala pozor.
Do dvou dnu volali predbezne vysledky a pohlavi. Sla bych znova, pro ten klid.
Jo a to procento, co budes muset podepsat, ze je tam riziko... To delaji, dle meho, prave ty maminky, co hned doma uklizi, normalne funguji. Ono Ti vetsinou opravdu nic nebude.

janiczka16
17. led 2022

@dasipe také jsem byla když jsem čekala druhého…tolik jsem se toho bála,ale vpich opravdu nebolel,potom klidový režim(se ctyrletou cácorou doma jsem ocenila narizeny klid🤪). A rozhodne myslim ze jsem to nesla hur než prcek v brisku-na utz bylo zřetelně videt,jak chytil jehlu a nechtěl pustit,doktorka musela čekat až si mladý pan dohraje🤣

mirkam06
17. led 2022

@dasipe vubec neni ceho se bat😏. Neboli to, je to jen neprijemny😏

dasipe
autor
18. led 2022

@jane46
@janiczka16
@mirkam06 moc děkuji děvčátka ❤️ je to hrozný čekání a pak ještě to čekání na výsledky.... 😞

halasovci007
18. led 2022

@dasipe mě odebírali v pátek a včera ve dvě už byly výsledky. Myslím, ze říkali 48 hodin ty tři nejčastější a pak cca 14 dni. Nám to vyšlo zrovna přes víkend.

mirkam06
18. led 2022

@dasipe vysledky jsou hodne rychle😏 driv se čekalo mesic, ale je mi jasny a vim, ze v tomto případě je i hodina dlouho 🍀🍀🍀

dasipe
autor
19. led 2022

@halasovci007 děkuji ❤️
@mirkam06 to máš pravdu. Mám tak veliký strach, aby všechno bylo v pořádku... Přitom screening byl negativní...ach jo...už ať to mám za sebou 🙄

lotosek
20. led 2022

Odmítla jsem, doporučili mi spíše neinvazivní test z krve, který byl naštěstí negativní. Ale záleží, co se potřebuje těmi testy vyloučit, ten neinvazivní zjišťuje jen něco.

penelopaw
20. led 2022

Byla jsem na odběru plodové vody v druhém těhotenství. Víc než samotný zákrok mi vadily věci okolo - byť jsem měla dorazit na konkrétní čas, vzali nás dovnitř všechny, co jsme tam byly najednou, informace nám řekli hromadně (sestra přímo pronesla "abych to nemusela opakovat"), šly jsme do místnosti, kde byly skříňky, a tam jsme se před sebou svlékaly a věci si uložily dovnitř, a potom nás jednu po druhé volali na sál. Měla jsem obavy, takže mi poradili, ať si dám ruce pod zadek, abych sebou necukla. Samotný vpich nebyl tak hrozný, čekala jsem bolestivější 🙂, bylo to poměrně rychle hotové. Přiznám se, že pak jsem 3 dny striktně dodržela klidový režim, válela se v posteli a četla si, to na tom bylo asi to nejlepší 🙂.

penelopaw
20. led 2022

Ještě doplňuji, že jsem to absolvovala v Motole, jinde to asi tak masově neberou a berou větší ohled na pacientku, že je jí třeba nepříjemné se svlékat před jinými pacientkami... (Některé tam měly doprovod, který s nimi šel i do té šatny, takže jsem se svlékala před jejich partnery či maminkami... Moc stydlivá nejsem, ale v kombinaci s tou nervozitou mi to bylo docela nepříjemné.)

nykita
20. led 2022

Byla jsem 2x - v Praze. Užasná dr. povídala si a bylo to rychle. Vpich nebyl tak hrozný, bála jsem se zbytečně..

mydlova
20. led 2022

@penelopaw ty jo 😯 a můžu se zeptat, jak moc ses svlékala? Jako do spodního prádla? 😮 To si neumím predstavit

mirkam06
20. led 2022

@penelopaw tak to bych se nesvlekla a jeste bych tam udelala trosku dusno, protoze toto je pro me pres caru! Svlekat se jeste pred jejich doprovodem. Kde to bylo?

penelopaw
20. led 2022

@mirkam06 V Motole... brala jsem to tak, že je to holt velká nemocnice, tak to tam neřeší... :-/ Zdravotníci to kolikrát podle mne už nevnímají.

(Jestli chcete hrůzostrašnou historku, tak když jsem kdysi šla na operaci hemoroidů, chirurg, který mi měl prohlédnout jen tu operovanou část, po mně vyžadoval, abych se vysvlékla úplně donaha. To jsem brala vyloženě jako zneužití moci, tehdy se vědělo, že randím se synem vrchní sestry na rehabilitaci, takže se podle mně chtěl "podívat", byl tehdy v nemocnici vyhlášený jako hrozné hov*ado ☹. Doteď nevím, jestli tam ještě pracuje nebo ne, ale tam už bych podruhé nešla nebo už bych tentokrát byla mnohem asertivnější.)

@mydlova Tuším, že jsme měli mít s sebou noční košili, kalhotky a župan, ale to bych kecala, moc si to již nepamatuji :-/. Ale myslím, že erárního andělíčka nám na tu chvilku nepůjčovali, zákrok byl opravdu rychlý.

anoanonym1
20. led 2022

@dasipe nesnáším doktory, bolest, a z jehel mam hrůzu, prostě nenávidím žádné zákroky, conse týče doktorů a jehel.. A i přes to jsem zvládla IVF a na plodové vodě jsem byla 2x.. Poprvé to dopadlo špatně, podruhé už dobře.. Není to nic, co se nedá vydržet.. Moc držím palce 🍀🍀

dasipe
autor
23. led 2022

@anoanonym1 mě se právě honí hlavou ty nejhorší scénáře. Ač nechci, nejde to úplně potlačit...už se mi o tom i zdálo... 😞

anoanonym1
24. led 2022

@dasipe také jdem to tak měla.. Záleží také jaky mate důvod jit na plodovky, co máte za problém.. Držím moc palce

dasipe
autor
24. led 2022

@anoanonym1 to mi právě vůbec po telefonu neřekli kvůli čemu a proč... 🙄

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru