Placenta na přední stěně a nízko. Zkušenosti?

aurelie34
22. srp 2019

Hezký den, jsem na začátku 14 týdne. Včera jsem byla na screeningu a doktor mi řekl že mám placentu velmi nízko. Prý se snad ještě vytáhne. Měl to někdo taky tak a pak bylo vše v pořádku? Mám dodržovat nějaký klidový režim? Doktor nic neříkal ale všude čtu že bych se měla vyhnout sexu a nedělat nic namahaveho.

anakolut
22. srp 2019

@aurelie34 Měla jsem to. Měla jsem klidový režim a zákaz sexu. Vytáhla se asi v 16. Tydnu, takže se Ti ještě určitě vytáhne.

kiki1912
22. srp 2019

@aurelie34 mám placentu na přední straně a zasahuje do DS(děložní segment) měla by se vytáhnout s rostoucíma tydnama. Mám placentu taky na přední straně a jediné co tak můžeš je cítit pohyby miminka později. Já sem 17+4 a doktorka my řekla že se vytahuje. Jinak já žádný zákaz neměla. Když nekrvacis tak bych si určitě nic neodpirala ani procházky ani nic jiného.

gruyerre
22. srp 2019

@aurelie34 takhle brzo jsem ji měla nízko, z části ještě v porodních cestach, pak se vytáhla po 20.tt nahoru. Ve 14.tt je úplně k ničemu tohle řešit, děloha je zatím malá. Pravděpodobně se ti ještě vytáhne nahoru.
Jo a v jednom těhotenství jsem měla placentu vepředu, v druhém vzadu, nepociťovala jsem žádný rozdíl.

radkaem
22. srp 2019

Mám na přední stěně placenty hned dvě. Dvojvaječná dvojčata. Nikdy s tím nebyl problém.

aurelie34
autor
22. srp 2019

@radkaem tady nejde o to že je na přední stěně, to je normální a měla jsem to tak i u prvního těhotensví ale doktorovi se nelíbilo že je dost nízko.

betelgeuzz
22. srp 2019

Měla jsem v první těhotenství vpředu a nízko, částečně zasahující do porodních cest. Vytáhla se nahoru. Žádné omezení jsem neměla, nekrvácela jsem, vše probíhalo v pořádku.

kittyy17
22. srp 2019

@aurelie34 u prvního jsem taky měla placentu nízko a vpředu. Spravilo se to samo časem. Neměla jsem žádné omezení

ajulamamula
22. srp 2019

Taky jsem mela na ps nizko. Zakazal mi sex,divoceni,skakaní,kolo,atp ted mam 7 tydnu do tp a placenta uz je krasne vysoko🙏🏻

slunicko707
22. srp 2019

Hezký dobrý den,
měla jsem placentu - praevia centralis (totalis). Také na přední stěně, kdy jsem na to přišla díky krvácení a ještě k tomu, ve 20 týdnu těhotenství.
Placenta se krásně vytáhla rostoucím bříškem, ale až ve 36 týdnu, ale díky Bohu za to.
Takže vždy je naděje...❤
Držím palečky, myslím si, že se vám v pohodě vytáhne.
Přeji hezký den...🌞🌹

megi89
22. srp 2019

Ahoj, taky jsem měla placentu nízko na přední straně a zasahovala do porodních cest. Ale já skoro celé těhotenství krvacela a spinila. Měla jsem narizeny klid až do 8 měsíce. Pak se trochu vytáhla. Pokud Ti nic neříkal MUDr, tak je to v pohodě. Přeji klidné těhotenství 😗

priefi
22. srp 2019

@aurelie34 1.tehu v porodnich cestach jesfe ve 20tt, kolem 36tt se trochu vytahla a mohla jsem rodit normalne, 2.tehu velki nizko v zadu okolo 20tt uz byla hezky vysoko, rodila.jsem normlane

ada22
22. srp 2019

Měla jsem placentu praevia ventralis. Přišlo se na to z důvodu špinění. Ještě byla směrem k zadní straně , kde je menší pravděpodobnost , že se vytáhne. V 32 TT již byla ok mimo porodní cesty. Než se vytáhla , tak jsem měla přísný klidový režim.

ilema
22. srp 2019

@ada22 teď jsi mě uklidnila, mam placentu na zadní straně a zasahuje do porodních cest, teď jsem 27.týden a pořád nic. Klidový režim mi tedy doktor nenaridil, ale už jsem si říkala, že se to asi nespravi.

kapii
1. zář 2019

Měla jsem placentu nízko, krajem zasahující do porodních cest ještě i na druhém screeningu, nekrvácela jsem, o nějakých omezeních nikdo nic neříkal. Na třetím už byla krásně vytáhlá nahoře. Neboj, ještě je to brzo, jak děloha roste, placenta se jakoby posune nahoru.

eviks
22. říj 2020

@ilema ahoj, muzu se zeptat, jak to dopadlo, jestli se nakonec vytahla a jak jsi rodila? Resim podobny problem. Dekuji!

ilema
22. říj 2020

@eviks ahoj, ano placenta se nakonec vytáhla až ke konci těhotenství, kdyby nebylo jiných potíží, rodila bych normálně 😉 tak držím palce, ať to dobře dopadne.

eviks
22. říj 2020

@ilema diky moc, aspon trochu nadeje, ze se to jeste muze pohnout.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru