icon

Placenta na přední straně nízko, máte zkušenost?

ivsi
8. dub 2014

Dobrý den, jsem 21+1tt a včera jsem byla na ultrazvuku, v papírech mám uložení placenty na přední stěně nízko, Při prvním ultrazvuku byla placenta vpředu vysoko. máte s tím některá zkušenosti? Lékařka neříkala nic, ale vím, že placenta by měla být vysoko.Je možné že by se mohla posunout výš?

zuza01
•
8. dub 2014

Může se posunout výš, já byla 22+2 na utz, mám placentu vzadu a níž, dr. říkala, že v tomhle týdnu to ještě nic neznamená - byla to dr. z Gennetu, zkušená, takže důvěřuju 🙂

akinom3
•
8. dub 2014

Měla jsem to samé,na 20tt placenta velmi nízko.Do porodu se vytáhla výš,takže v pohodě.Kdyby né,musela bych prý na císaře.Měla jsem se šetřit,nenamáhat se,žádné dlouhé procházky,nic nezvedat a zákaz sexu 😉 Mohla by prasknout,nebo byste mohla začít krvácet.Divim se,že vám tohle mudra neřekla :/ Tak opatrně a bude vše o.k 😉 Držim palce,ať jste v pořádku do porodu 😉

jankadudova
•
8. dub 2014

Zadne strachy a plaseni. Vzdycky je to individualni. Placenta vepredu nic neznamena a "nizko" je relativni pojem. Neco jineho je potom vcestne luzko, to uz je horsi, ale to se bavime o dvou ruznych vecech 😉 vsechno bude cajk.

selverin
•
9. dub 2014

ahojky, nestrachuj se. taky jsem okolo toho 20.tt měla placentu nízko vepředu a do porodu se s rostoucí dělohou vytáhla nahoru 🙂

peanutczt
•
12. dub 2014

Ahoj, jsem v 14tt a taky mám placentu nízko a vzadu, dle doktora pokud se placenta nerozroste více nahoru je možné že budu rodit císařem. Ale je to ještě moc brzo, dělat nějaké unáhlené závěry, takže hlavu vzhuru a hlavně nepanikařit z každý "kravinky" 🙂