Hezké dopoledne maminky,jdu se poradit. Jsem v 21+5,mam placentu zatim polozenou dole,coz mi obcas zpusobovalo spineni,většinou jen na "utreni",nic velkeho. Od začátku mě casto boli břicho,hlidana jsem,k dr chodim při každé starosti. Jen mi od neděle začalo vecer dost tvrdnout bricho,je to pry normální,mám doma magB6,říkala jsem si,že ho začnu brát,podle info berou maminy 3x2 tablety denně,přijde mi to dost,berete to některá taky tak? V příštím týdnu to samozřejmě poresim s dr.,ale ráda bych už na to najela. Popravdě už jsem ze všeho vylekana,toto je třetí mimi,u dvou jsem toto vůbec nezažila. Je mi také už 36,což má určitě vliv,ale i tak..děkuji za info.
@adelinda89 ty jsi 16 tt vid? Zalezi jestli ji mas zcasti na predni nebo zadni stene. Jak roste deloha, tak pokud je na predni stene, je pravdepodobnost vysoka. Jestli na zadni, tak uz tolik ne 😒
@giginka to je hrozny pribeh 😒 Vim o tom riziku, a je mi z toho zle. Mam nemocnici tez jen pres ulici, ale tam me odvezla sanitka, kdyz jsem mela problem u prvni.. a odmitli me prijmout, ze jsem v nizkem tydnu a oni nejsou vybaveni pro tak male deti. No a sanitka me zas krvacejici odmitla nalozit. Takze to byl trochu horor a uz bych si to fakt nechtela zopakovat. Modlim se at to mam ted jinak 😒
@wimbledon78 no to je des, proc te nechteli vzit do sanitky? To je snad samozrejmost ne? ☹ ja zase musela cekat venku nez se uracili prijet, kdybych sla pesky, byla bych tam driv. Jinak malyho mi odvezli do jiny nemocnice, protoze na to taky nemeli vybaveni, byla jsem celou dobu bez nej
@giginka no taky jsem si rikala, ze jsem mela jit pesky🙈 priste asi pujdu, bude to rychlejsi. Oni rekli, ze maji povinnost me odvezt do nejblizsi nemocnice-coz udelali a krvacejici me odmitli znovu nalozit a odvezt jinam. Ze to neni v jejich kompetenci. Tak nakonec volali Podoli, musela projet jina sanita(i s doktorem) a teprve me prevezli. Cca po hodine a pul. Kdybych mela rupturu jako ty, uz tu nejsme ani jedna 😡 A kolikaty si byla tyden? Ja se toho hrozne bojim. Bojimse toho, ze vim co me ceka
@wimbledon78 to je teda zdravotnictvi, chce se mi blejt ☹ ja byla 35+4 a ty jsi kolik?
@wimbledon78 za zakrvacela jednou a masivne.. jak u řezníka. Těch 14 dni jsem byla v hospitalizaci, takže pohyb byl chůze po chodbě max ven na lavičku a to mi nezakazali. Asi hrál roli taky týden tehu. Byla jsem 34+6 po indukci dozrani plic. Předchozí 2 tehu byly úplně ok, po termínu. Takže pokud jste v ranne fázi raději lezte.
@wimbledon78 tak to vydrz zvlášť když první byl taky problém. Vím, je to děsná pakarna, neutija to, ale budou okamžiky, kdy si řekneš žes byla hloupá, žes nelezela 😂😂😂 já třeba teď zpětně můžu říci, že 14 dni v porodnici byl můj skutečný relax za posledních 9 let🤣🤣🤣 drž se vše dobře dopadne
@stefanovamarket tak to je super 😊 taky jsem byla rada, kdyz se mi zacala posouvat nahoru. Avsak dr.mi rekl, ze je tak blbe, ze akutni cisar by byl nemozny 😅 a pak nevim, jestli se jeste vytahle ne o uz tam zustala
@wimbledon78 ja zase vubec nelezela, mozna to byla chyba, mozna ne a stejne by se to stalo, ale mela jsem spoustu zarizovani okolo miminka, je to moje prvni, takze cela vybava, vybirani, nakupovani atd. Ale ja bych to stejne asi nevydrzela 😀 ted bych za to dala cokoliv kdybych mohla lezet 😀 dalsi uz mit nebudu i kdybych chtela, nedoporucuji to, pry byl zazrak, ze jsem vubec odnosila to jedno, zpetne mi to rekla moje doktorka, sama tomu asi neverila, ale ja mela a mam i jiny zdravotni potize, takze to je vsechno dohromady. Jsem stastna, ze se mi podarilo to jedno a vic bych to uz ani nepokousela. Kdy mas termin?
@wimbledon78 mi to, ze mam vcestnou placentu ani dr.nerekl, zjistila jsem to az na velkem ultrazvuku.. a jsem asi docela rada, protoze jsem nemela nervy a nastesti nekrvacela... ale ja si rikala,proc se me.dr.vzdy pta, hda krvacim 😅 a vse bylo ok porod 40+3
@lenickan no vzhledem k tomu, ze mam doma 3-letou holcicku to lezeni zas takovy relax neni 😁 ale snazim se
@giginka tak hlavne, ze vse dobre dopadlo! 😊Ja to u te prvni prave taky nijak extra neresila, a tezko rict, zda bych jinak vydrzela dele. Ale znovu bych to zazit nechtela. To me mrzi, ze uz vic deti mit nemuzes, tak at to to prvni vynahradi 😉
@priefi tak asi vedel moc dobre, proc ti to nerika v dnesni dobe internetu 😁 a to te nechali rodit tak pozde s vcestnou placentou?
@wimbledon78 jj. 16 tt. no to mi doktor nerekl na ktere strane je. no budu se modlit, at se to zlepsi.
@wimbledon78 ano, ona se zvedla a nebyla uz v porodnich cestach a jak jsem psala v jinem prispevku, cisar u me nebyl nejvhodnesi, teda aspon kolem 30tt, kdyz jsem se pak ptala, tak mi akorat rekl, ze se nemam starat, ze se zveda a nez zacnu rodit, ze bude mimo porodni cesty. Jo ja jsem byla rada, ze jsem nic nevedela, pak mi vlasy staly hruzou v 20tt, kdyz mi to jiny dr. rekl. I kdyz jsem o tom nevedela, setrila jsem se, zamestnani jsem mela sedave a mela celodenni nevolnosti diky kterym jsem vlastne dodrzela i celibat, ktery se pri teto placente doporucuje. Vse dopadlo dobre, porod sice 30h od prvni kontrakce a na zaver dr.mi otviral branku, protoze jsem se sekla prvne na 1cm a po injekci pravdy se sice rozjela, ale zase jsem se sekla na x hodin na 4cm a pak uz to vzal dr.do svych rukou,.za co jsem byla neskutecne rada, mimi i ja jsme byli v poradku
@adelinda89 ja jsem se o vcesne placente dozvedela na velkem ultrazvuku ve 20tt, tehdy vyhlidky byly nic moc, ale pak se krasne s briskem zvedla. Zeptej se dr.jake mas vyhlidky, zda je na miste, kde se zvedne, nebo naopak na miste, kde to je problematicke.
@priefi doktor říkal, že by se měla kolem 20tt zvednout. tak věřím, že to tak bude. 🙂
@adelinda89 bude to dobre 😊 ted se hlavne setri 😊
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Ahoj holky, pridam svuj pribeh...mela jsem placentu praevia, ktera se behem celeho tehu nevytahla. Za cele tehotenstvi jsem ani jednou nezaspinila, doktorka me teda porad upozornovala, ze mam byt v klidu, nic netahat, zadny sex...no byla jsem celiu dobu na rizikaci. Bricho mi tvrdlo jak kdy, obcas jsem brala magnezko. Presne mesic pred planovanym cisarem me rano probudilo krvaceni, takze okamzite zachranka, krev ze me strikala, takze akutni cisar, prislo to nahle, celou dobu jsem nepocitovala vubec nic a nic jsem si nepripoustela, ted zpetne me to desi, praskla mi placenta a primarka ktera mi delala cisare mi pak rekla, ze jsem mela namale. Nemit nemocnici 3 minuty pesky od baraku, mohla jsem o mimco prijit a nebo jsem mohla vykrvacet. Bylo to stesti v nestesti.