icon

Placenta u dolní branky

peethule
21. únor 2019

Ahoj holky,
Dneska jsem byla na kontrole, díky příjmu akutní pacientky jsme nedoresili s doktorem tak se ptám... Objevil placentu cca 1,5 cm u dolní branky, uložená vzadu, prý se to může vtáhnout, ale taky nemusí. Jsem po akutním cs takže tam může být i problém, že mi to bude tahat jizvu. Mám teda narizeny klid a nenamahat se, což teda s dvouletakem nepůjde až tak dobře 🤔. A naše ptám, jaká je šance že se to zvedne? Nebo dostane na "normální" úroveň? Teď začátek 23 tt

vladka_zi
21. únor 2019

@peethule ahoj, měla jsem ve 25tt placentu 4 mm od branky, která už se mi i otevírala, nařízen klidový režim. Fakt jsem ho dodržovala, ale měla jsem i bakteriální infekci a břicho mě bolelo. Doma 1,5 roční velmi akční syn, chlap pořád pryč, bydlíme ve 3. patře bez výtahu, prostě pekelná kombinace. Nakonec jsem přenášela a rodila až po vyvolání 😂. Přeji, ať se to brzy srovná, šance je dle mě velká 🍀

gruyerre
21. únor 2019

@peethule V tomto týdnu je ještě brzo na nějaký stresování, pravděpodobně se placenta vytáhne nahoru, tak se tím teď netrap. Taky jsem ji měla v tomto týdnu nějak podobně jako ty.

eva118
21. únor 2019

Taky jsem měla placentu nízko, nevytáhla se. Žádné komplikace jsem v těhotenství neměla a to je syn divočák. Porod se přihlásil špiněním, můj gynekolog mi řekl, že jak začnu špinit, okamžitě do nemocnice. O císaři, že rozhodnou oni. Placenta byla 1,5 cm od branky, dr řekl, že jak hlavička jde dolů, tak v naprosté většině ta placenta ustoupí do strany. Rodila jsem normálně. Jo a dcerku jsem donosila v termínu, porod mi vyvolávali kvůli tlaku, nechtěli mě nechat přenášet.

slunecnice358
21. únor 2019

@peethule zvedne se to. Neboj! Já to taky tak měla a všichni mne uklidnovali a opravdu to tak bylo... zvedlo se to až k samému konci těhu.

keicy
21. únor 2019

Měla jsem podobný problém. Ještě 35tt precuhovala a nakonec se ještě povytahla a rodila jsem bez problémů

slunecnice358
21. únor 2019

@keicy i já jsem to tak měla

peethule
autor
21. únor 2019

Holky děkuju za uklidnění, ještě mi psali SMS že příští týden kontrolní ultrazvuk. Právě minulý týden jsem byla na druhém screeningu a nic takového nebylo 😶 malá je navíc aktivistka tak to asi tomu moc nepomůže 😄😱a já nervák pro změnu

lillinka08
4. bře 2019

Ahoj. Ja mela taky placentu nizko, cca 21. tt..nejeli sme kvuli tomu ani na dovolenku 🙄 tyden na to ako mi to doktor oznámil som začala mat bolesti, tak som pro jistotu išla na kontrolu a predstavte si, placenta už bola vyššie 🙂 takze určite je ešte kopa času 🙂 🙂