icon

Platí se II. screnning nebo je zadarmo (na pojišťovnu)

aneta523
26. lis 2018

Dobrý den, platí se prosím II screnning ,nebo je zadarmo , nebo ho proplácí pojišťovna? děkuji

Strana
z2
leniczka23
26. lis 2018

Minuly tyden jsem kvuli tomu volala..dela ti ho tvuj gynekolog ve svoji ordinaci nebo te nekam posila? Pokud dela u sebe v ordinaci nemel.by se platit. Pokud re posila na specializovane pracoviste zalezi jestli mas rizikove tehu. Pokud je rizikove proplaci pojistovna, poud je vse v poradku pak si ho hradis sama.

aneta523
autor
26. lis 2018

Na prvním screnningu jsem byla, platila jsem 1450,-kč no pojišťovňa mi proplatila 1000,-kč. Tenhle druhý mi hodne maminek říkalo, že se nehradí , no teď čtu různy příspěvky a někdo ho hradí a někdo ne, tak nevím ... podle čeho se to líši. ☹ nebo ho musí doporučit gynekoložka? Mě gynekoložka dala doporučenku , no nevím jestli musí vypsat i nejký jiný papír....

ivetapo
26. lis 2018

Hodne maminek nerozlisuje screening a velký ultrazkvuk. Screening se dela na specializovaným pracovisti a vetsinou jsou dve navstevy (cca 8.tyden a 13.tyden) a ten se plati. Ve 20. tydnu je velky ultrazvuk u vaseho gynekologa a to je bezplatne.

gruyerre
26. lis 2018

@ivetapo Loni jsem byla na velkém ultrazvuku ve 20.týdnu na spec.pracovišti. Dostala jsem žádanku od gyn., moje dr.ji dává každému, kdo chce jít. Bylo to zadarmo.

gruyerre
26. lis 2018

@ivetapo pardon, to bylo pro @aneta523 🙂

leniczka23
26. lis 2018

@ivetapo ne..ve 20tt-22tt je II. ultratvukovy screening. A je to kontrola rustu organu a plodu. Muj gynekolog ani velky utz ani II.screening nedela takze posila na specializovame pracoviste.

leniczka23
26. lis 2018

@gruyerre loni to bylo jeste zdarma..od r.2018 se to proplaci jem rizikovym- pokud je to specializovane pracoviste..jsou to fakt smejdi noo..ja u prvniho neplatila ani jeden..

aneta523
autor
26. lis 2018

byla jsem take na specializovanem screeningu v centru Prenatalni diagnostiky : I screening se delá v 12-13 týdnu, ten jsem hradila 1450,-kč , pojišťovňa mi proplatila 1000,- teď v 20 týdnu mám jít na II screnning a ten nevím jestli se hradí nebo ne .... byl na něm někdo v Brne?

leniczka23
26. lis 2018

@aneta523 zavolej si primo tam a mas jasno..ja davala diskuzi kde jsem se ptala a je to strasne ruzne..nicmene nezalezi na.pracovisti ale.na tom co mas v zadance.

zzuzzana1
26. lis 2018

@aneta523 byla jsem taky v brně asi někdy v září a je to podle toho co v té zadance mas uvedeno , jestli jsi samoplatce nebo hradí pojišťovna, já to měla nahoře v levém rohu zaškrtnuté, když máš nějaký problém hradí pojišťovna, když je vše ok většinou si platíš sama 1200 myslím

aneta523
autor
26. lis 2018

aha, a tvuj gynek. ti napsal neco ješte do žádanky, nebo jenom napsal že žáda o screening?

zavodnice
26. lis 2018

Měla jsem zadanku od gynekologa do Gennetu a šlo to na pojišťovnu, nic jsem neplatila. Rizikové nemam.

leniczka23
26. lis 2018

@zavodnice ale kdy? letos?

zavodnice
26. lis 2018

@leniczka23 Teď v září.

leniczka23
26. lis 2018

@zavodnice 😁 tak to sem uplne mimo..ale v podstate si mi potvrdila jen to co si myslim, ze v tom je bordel jako krava😂

aneta523
autor
26. lis 2018

mne dala gyn. poukaz , doporučení na provedení a vyšetření UZ II trim., vlevo v rohu je napsaný kod pojišťovny , nic víc... tak nevím jestli to budu platit nebo ne ☹

zavodnice
26. lis 2018

@leniczka23 Já se na to doktora ptala. Dostala jsem v Gennetu dvě prázdné zadanky, jednu na pojišťovnu a jednu pro samoplatce. Doktor se jen usmál, tu pro samoplatce roztrhnul, že neví, co to na lidi zkouší a vyplnil mi tu, která jde na pojišťovnu, že všem to vyplňuje na pojišťovnu.

leniczka23
26. lis 2018

@aneta523 mam tu samou zadanku a budu platit 1200kc..jak rikam..tady to proste nezjistis..zavolej si tam kam mas na ten screening jit.

leniczka23
26. lis 2018

@zavodnice a muj doktor se desne rozciloval.proc jsem dostala dve a vubec nevedel kterou ma.vyplnit. Takze diky za info, pred screeni gem jdu jeste do poradny takze mu to reknu.😉

zavodnice
26. lis 2018

@leniczka23 Takze stejný scénář 🙂, když doktor neví, ať vyplní tu na pojišťovnu. Oni to mají prý od letošního února, že mají dvě možnosti úhrady.

leniczka23
26. lis 2018

@zavodnice jenze ja ted doufam ze ten idiot nevyplnit tu na pojistovnu protoze tam napsal- hradi si pacientka..coz vubec nechapu protoze ja u nej nemam.jinou moznost, on na to nema kod aby mohl screening provadet. Takze jsem byla fakt nastvana..no uvidime no..diky za radu.

aneta523
autor
26. lis 2018

Zavodnice ... tak ja tam mam napsany kod pojišťovne, tak by to měli hradit , ne? byla jse v bren prosím?

aneta523
autor
26. lis 2018

vy jste byla v Brne prosím na II screeningu?

leniczka23
26. lis 2018

@aneta523 kod pojistovny mam ja na obou zadankach..a jedna je na pojistovnu druha ne.

aneta523
autor
26. lis 2018

nechapu ted!!!

kejt29
26. lis 2018

Pojistovna ted uz druhy neproplaci pokud nejde o rizikove tehotenstvi nebo vek matky nad 35 let. Takze pokud ma tvuj gynekolog sam ten spec. ultrazvuk je jen na nem, jestli ho udela zdarma nebo si ho necha zaplatit. Specialni pracoviste to ale zdarma pokud vim nedela. Ten prvni screening ti pojistovna zaplatila v ramci balicku tehotenstvi.

aneta523
autor
26. lis 2018

tak to jo, no já mam 37 a říkali, že by měl béjt preplatený i ten, nebo neplacený ...

journals
26. lis 2018

Byla jsem v září a neplatila jsem. Měla jsem žádanku. Co jsem tak pochopila, tak je to o tom, co gynekolog napíše na žádanku. Po mě nikdo nic zaplatit nechtěl. Pojišťovnu mám VZP a žádný důvod k pochybám nebyl.

aneta523
autor
26. lis 2018

no a co Vám gynekolog napsal do žádanky ?

kejt29
26. lis 2018

@aneta523 od 35 jsi automaticky brana jako rizikova, takze pojistovna proplaci. Ja to tak mam taky. Sama sestra mi rekla, ze kvuli veku neplatim nic.

Strana
z2