icon

Pohlaví dítěte - co vnímáte jako přdnost holčiček a co chlapečků?

beatty
8. črc 2019

Chystáme se nechat si říct pohlaví miminka a zajímalo by mě, co vnímáte jako přednost holčiček nebo chlapečků?
S partnerem bychom každý o něco raději něco jiného, tak ať se můžeme těšit na něco konkrétního, co patří třeba jenom k holkám nebo klukům. :D
A samozřejmě, že jsme rádi za miminko jako takové a přejeme si, aby bylo v první řadě zdravé. ;)

* narodilo se vám pak třeba něco jiného, než jste slyšeli od doktora?

automatické, ze se o

Strana
z2
tynka9
10. črc 2019

@odula jestli tě to uklidní, my jsme s mamkou měly taky období, kdy jsme byly skoro pořád v sobě. Trvalo to myslím tak od 16, 17 do 19, kdy jsem odešla na VŠ a byly jsme si vzácnější. A to se mnou puberta ani nějak necloumala. Možná to bylo i tím, že jsem začala chodit s klukem o 8 let starším a měla o mě strach, přeci jen 17, před maturou a 25 s Ing titulem... no možná se ji nedivím. (Teď už jsme spolu 11 let, 6 let manželé a naši ho mají opravdu moc rádi). Zato bráchové a jejich opožděná puberta dávají mamce teď trochu zabrat, ale myslím, že se to postupně docela lepší 😉

drep
10. črc 2019

Mám bráchu, od malička byl miláček, tulivej, maminčinej, kam se posadil, tam byl. Moje první slovo bylo (asi s nadsázkou) “sama”, na mazlení jsem se odtahovala, když mě někdo vteřinu nehlídal, tak jsem začla masakrovat buď sebe nebo bráchu. Můj kočárek s panenkama sloužil k odkládání oblečení, ale brácha ji chodil houpat, protože mu jí bylo líto. Jako holčička jsem se nikdy nefintila a kamarádila jsem a dodnes kamarádím spíš s klukama. A nikdy jsem nechtěla děti, narozdíl od rodinně založeného bráchy. Brácha má dnes titulů, že je ani neznám a fakt našláplou kariéru, já kariéru přerušila těhotenstvím. K mámě dneska tíhnu mnohem víc já než brácha, pubertu jsem měla já mnohem mírnější a obecně máma říká, že mít jen bráchu, asi by ji kleplo (ale on je fakt hrozně nepoužitelný vědec). A protože k mámě tíhnu, odstěhovala jsem se asi 50m, narozdíl od bráchových 300km, takže vnoučat si taky užije víc ode mě.

latkovkybrno
10. črc 2019

@jitkaem Tim, jak jsem do tri prispevku stale psala, se mam dva syny a dceru 🙂. Uz sem si prisla jako zaseknuta deska 🙂

jitkaem
10. črc 2019

@latkovkybrno jo táák, tak to mě mrzí. Popravdě, já jsem reagovala na hlavní příspěvek, nikoli na Váš. Vaše jsem vlastně ani nečetla 🙂

mysicka_lb
10. črc 2019

Mám kluka. Výhody vidím určitě v čůrání - od začátku umí čůrat "na stojáka," takže si nemusí sedat na veřejných záchodcích, nemusela jsem ho držet ve vzduchu atd. A obecně to ti kluci mají s čůráním trochu jednodušší, i jako velcí v případě nouze🙂. Další výhodu vidím v tom, že kluk nikdy nebude těhotný a nebude rodit. Já jako úzkostná matka cítím každou bolístku svého dítěte a trpím s ním, takže jsem ráda, že tahle bolest se nám vyhne..... Další výhoda je v případě výskytu vší. Žádné pracné vyčesávání z dlouhých vlásků.... možná dokonce ani žádné vši, protože na ty dva cenťáky se nějak nechytají🙂. V neposlední řadě vidím výhodu při oblékání a obouvání. Žádné sukýnky a šatičky, žádné slavnostní botky k těm šatům, žádné ladění.... Prostě se vezme jakékoli tričko, jakékoli kalhoty, ty jediné boty a jde se.....

katkaxs
7. srp 2019

Máme holčičku. Už z více stran jsem slyšela (od zkušenějších žen různého věku), "holčička je fajn, holčička zůstane mámě". Chápu to tak, že pro holku zůstává máma jedinou (osudovou) ženou jejího života.. Zatímco kluk bude mít jednou jinou osudovou.. (Samozřejmě se to nedá paušalizovat. Snad tady nedostanu přednášku o tom, jak nekdo má s mámou vztah hrozný atd.) Nicméně už teď vím, že o kluka bych se jednou nemusela tak bát. Mám hodnou holčičku, která tíhne k mámě, hodně se chodí mazlit.. Snad nám to vydrží. Přála bych si, abych pro ni byla vždy oporou, aby neměla zábrany se mi svěřovat..

sarinka612
5. črc 2023

Ahoj holky,chci se zeptat jestli by si někdo tipnul pohlaví,vím že tam skoro není nic vidět,ale měl by to být podle doktora na 60procent kluk.

Strana
z2