Pohyby. Mohu je cítit jako píchání v podbřišku?
Ahoj holky jak vypadají prvotní pohyby, nevim jestli jako píchaní v podbříšku?
Tak to asi nebudou, děkuji
Kdy ste cítily první pohyby?
@jituli84 U první v 17tt, u druhého v 13tt, a u třetího v 14tt. Mám teda dost citlivý vnitřek 😊
@misicka1988 No já jsem v 17tt a teda asi ještě necítím nic, jen nějaké píchaní jakoby bud pod prsem nebo v podbříšku
@jituli84 Klid,máš čas. Já paradoxně cítila pohyby teď u druhého těhu později než u prvního. No a teď jsem v 36.tt a mimčo je k nezastavení.😀 Jak se tady píše,je to takové jemné ťukání nebo jakoby tě něco vevnitř lehce cvrnklo.😉
Někdy kolem 22.tt, mam placentu vepredu..
Jsem potreti tehotna a jsem ve 14. tydnu. Mam pocit, ze uz pohyby citim. Kdyz si lehnu, obcas citim takove letme tuknuti zevnitr. Predtim jsem pohyby citila az po osmnactem tydnu a bylo to presne takove tukani, bublinky.
Na prelomu 18/19tt 🙂 jemne tukance, obcas 🙂
Já jsem úplně první pohyby zaznamenala ve 20. týdnu (čekáme první miminko). A je to přesně jak holky popisují, takový jemné ťukání nebo jakoby uvnitř praskaly bublinky 🙂
Někdy po 21tt a jsem prvorodicka.. A teď pohyby už cítím každý den.. Já tomu říkám jako by tě pracovali střeva.. Prostě bublinky. Moc dobře to poznáš a nikdy nezapomenes😊😊
@andrejicek24 měla jsem trochu obavy jestli je všechno v pořádku
Chápu tě... Ty obavy mám pořád a už to zůstane
@andrejicek24 Tak já to tedy dost dlouho považovala za práci střev, až když to bylo v takovém místě, kde o střeva jít nemohlo, jsem to dešifrovala fakt jako pohyby (ve 20 tt) a uvědomila si, že to takhle cítím už aspoň týden 🙂
@jituli84 Kručení to (zvukově) není, spíš takový ten pocit, kdy se ti střeva "vrtí" kvůli plynatosti nebo tak něco. Myslela jsem, že budu cítit "ťukání" z břicha ven, ale vnímala jsem to naopak jako by se mi střevo někam přesmýklo, uteklo apod. Ale jak píšu, pohyby jsem cítila odhadem od 18 tt, ale rozpoznala jsem je až ve 20 tt. Nejčastěji když jsem ležela fakt v klidu na zádech.

Je to jako kdyby tě v břiše ( podbřišku) lechtaly bublinky, nebo motýlí křídla.