icon

Průjem v 18.tt. Jeli byste do nemocnice?

barcachejn
14. lis 2019

Ahojky holky,je tu nekdo kdo v tehotenstvi trpi na prujmy? Nerikam ze nejak beham ale jdu jednou nebo dvakrat denne s tim ze to ale stoji za to,jde mi jen o to jestli prujem neohrozuje miminko. Muj dr je tam az v pondeli. Jeli by jste radeji do nemocnice nebo zbytecne panikarim? Jsem prvorodicka po jednom lonskem SP a desim se s prominutim kazdeho prdu. Nekde jsem cetla ze s prujmem se ma jit az pokud trva tri dny a jdete vickrat jak 3x denne tak aby mi tam nerekli ze jsem histerka. Dekuji za jakykoli nazor.

areh
14. lis 2019

Pokud si nejsi jistá, tak do nemocnice zavolej, oni poradí. Jinak jak dlouho to trvá? Věřím, že je to nepříjemné, ale pokud to není náhlá změna stavu, tak já bych počkala k doktorce. Zaměř se na dostatek vlákniny, pitný režim a probiotika

barcachejn
autor
14. lis 2019

@areh Trva to prave od dnesniho rana proto nechci nijak panikarit, ja jen ze to co jsem na tom zachode zazila jse nezazila snad nikdy :D ... Neprijemny to je hrozne ale tak ja to preziju me jde jen o to aby to nemelo spatny vliv na plod nebo neohrozovalo ho to. Zkusim to uz jsem si nasla co se ma jist a pit tak to zkusim jestli to pomuze.

lenka_tom
14. lis 2019

@barcachejn pokud ti není špatně od žaludku, tak bych nepanikařila. Nejspíš jde jen o dietní chybu 🙂

barcachejn
autor
14. lis 2019

@lenka_tom Dekuji za uklidneni 🙂 to nastesti neni.

gruyerre
14. lis 2019

@barcachejn vůbec bych nepanikařila, nemyslím si, že bys tohle měla jezdit řešit do nemocnice. Akorát je důležité hodně pít, nasaď si dietu... A je spousta léků, které na tohle můžou i těhotné.

krupka3
27. lis 2019

Ja ted byla u dr v 9tt s prujmem, sice mi vzali vsechny mozne vzorky, ale ve vysledku mi dr rekla, ze pokud neni stolice 20-30x denne, coz je pak na kapacky, tak se s tim neda nic delat, a to ani kdyby slo o nejakou bakterii. Zvysena hygiena, dieta a probiotika.

krupka3
27. lis 2019

@gruyerre A jake leky konkretne? Cerne uhli, ktere vlastne prujem nijak neleci, a pak vse ostatni na doporuceni lekare (a tim vsim ostatnim myslim asi jen Enterol). Smectu uz tehotne a deti nesmi. Je jeste neco, o cem nevim?

gruyerre
27. lis 2019

@krupka3 například Hylac forte. A Enterol se taky může, pro klid duše si může zavolat doktoru, jestli si ho může vzít a samozřejmě může v rozumné míře. Pořád lepší než mít stolici 20-30x denně a jít do špitálu na kapačky.

krupka3
27. lis 2019

@gruyerre Tak Hylac, to jsou porad probiotika. Samozrejme, ze je to rozhodne lepsi nez jet do nemocnice, ale preci jen pokud je prujem 3x denne, jeste neni treba to nejak resit s doktorem.

gruyerre
27. lis 2019

@krupka3 no vždyť jo 🙂. Právě proto bych v jejím případě nasadila ten Hylac, když by to bylo horší (třeba 10x)tak klidně ten enterol a špitál, když by to byl fakt masakr 😵🙂

krupka3
27. lis 2019

@gruyerre V tehotenstvi je proste hodne ohrozujici ta dehydratace, to presne mi rekla i dr. Daji se pit i ty zavodnovaci roztoky jako Kulisek nebo ORS, to jen kdyby to tu do budoucna nekdo cetl, tak aby mel informace 🙂