Sex v těhotenství
Ahoj holky,jsem 18tt a mám strach ze sexu s manželem.Byla jsem na kontrole a doktor mi řekl,že jsem v pořádku,že vtom problém nevidí,jen doporučuje takový ten romantický pomalí a né sex z tvrdého soudku 😀.V listopadu jsem samovolně potratila a ten strach tam je.V minulosti když jsem čekala svého prvního syna jsem měla sex nomálně,ale teď prostě ten strach je,že začnu krvácet,že se něco stane a ták.Máte to taky některá,nebo je tu někdo kdo se bál ale šel do toho a vše bylo o.k?Manžel je velmi tolerantní,ale vím,že mu to moc chybí,moc ho miluji a chtěla bych,ale bojím se ☹
Pokud máš obavy, do pohlavního styku se nenuť. Partnerský sex má spoustu podob, dokud máte oba zdravé ruce, není důvod si něco odpírat 🙂
Mám to podobně. Dlouho jsme se o mimi snažili a v prvním trimestru nám doktor sex zakázal. A teď jsem taky 18tt, párkrát jsme to zkoušeli, ale mám strach. A ani nijak nemám chut, spíš se musím přemlouvat. Ale ani tak to není ono. Naštěstí je manžel tolerantní a netlačí na mě. 🙂
@pucka123 tak co se týče orálního sexu,ten neprovozuji vůbec jelikož se mi z toho dělá zle i když svého muže miluji,rukou mě to moc neaví,jelikož mě po chvilce začne bolet a on je potom nevozní a nejde mu to 😀 takže nevím pro co se rozhodnout,není to o tym,že bych se nutila,ráda bych se sním milovala,ale jde o ten strach
@roooni A jsi v poho?Nemáš nějaké zdravotní problémy?
@sedlackovak nenut se pokud nechces nebo mas strach, vubec se ti nedivim, po tom co mas zazito.. a tolerantni manzel je vyhodou, jde udelat dobre i jinak 🙂
strach bych řekla, že je zbytečnej, miminku to rozhodně neublíží, to že to předtím nedopadlo tak na to sex neměl nejmenší podíl
ještě přeposílám jedno vyjádření od gynekoložky která se v tom vyzná určitě víc než my tady na foru :D „Většina žen docházejících do mé ordinace se na sex v těhotenství opravdu ptá a občas se jím stresuje,“ potvrzuje gynekoložka MUDr. Martina Kozárová a pokračuje: „Pokud ale těhotná žena má na sex chuť, nemá zdravotní komplikace, není třeba se požitku z milování zříkat. Sex v těhotenství nejen že nevadí, naopak pomáhá zpevnit pánevní svaly a je dobrou přípravou na porod. Takže já radím, užívejte si, jak jen to jde, volte jen pohodlné polohy a s milováním přestaňte leda v případě, kdy už vám nepřinese radost...“
@sedlackovak My to děláme tak, že když mě začne bolet ruka, manžel mě vystřídá a já ho potom jenom hladím a masíruju na místech, kde to má rád. Po porodu jsme dělali i to, že jsem byla na čtyřech nad ním a dělala pohyby, jako kdybychom se milovali, a on si to mezitím dělal rukou. Myslím, že důležité je se nepřestat milovat a najít si jen způsob, který bude oběma vyhovovat. Ono totiž nejde jen o tu dobu do porodu, hned po porodu se to nezlepší a často nejde jen o šestinedělí, já si začala pohlavní styk užívat až někdy půl roku po porodu. A to už je opravdu dlouhá doba i pro sebetolerantnějšího muže. Nehledě na to, že oni se pak často bojí i přitulit a pomazlit, aby to žena nebrala jako loudění o sex, a to je cesta do pekel.
@sedlackovak každopádně se do toho určitě nenuť...... měla jsem i strach třeba z toho sperma (četla jsem ze obsahuje nějakou latku co napoma k porodu, proto to i později při přenášení doktoři doporučuji častěji sex a na začátku v 1. Trimestru to může ale nemusí napomoci potratu ) a tak jsme sice sexovali ale těsně před vrcholem jsem chlapovi dopomohla rukou. Občas to děláme do teď l.Takže bys to taky mohla zkusit sam o sobě něžný sex miminku určitě neublíží a když to na chlapa bude přicházet tak mu takhle dopomůžeš a je to rychlovka a ruka nebolí. 😀 Chlap z toho bude určitě nadšený a je to lepší než nic a třeba časem se přestaneš bat i ty a budete si to užívat oba.
@sedlackovak no, o jedno mimi jsme před třemi a půl lety přišli (7tt) a od té doby se nám nedařilo. až teď konečně, po třech IUI se nám povedlo přirozeně. Tak jsem hned od začátku brala utrogestan na udržení a měla jsem zákaz sexu. Jinak žádné problémy nemám, jen ten strach. Ale třeba to časem bude lepší.

Úplně tě chápu taky jsem to měla na začátku ☹ nejprve jsem na to nemela ani pomyšlení hodně dlouho jsem zvracela a měla nevolnosti i cely den takže jsem příteli občas udělala dobře rukou ale na vic jsem se nezmohla. Naštěstí byl tolerantní a vydržel to. Dneska už sexujeme normálně přešlo mě zvrácení i strach a tak to jde. Samozřejmě jsme začali postupně a pomalu a dneska už to jde. Jedine s čím mam problém je orální sex a to kvuli davicimu reflexu, bojuju i s čištění zubu takže to prostě nejde. Dost me to mrzí ale nic s tím nenadelá a chlap to musí vydržet. ☹