Svědí mě v těhotenství celé tělo, máte stejný problém?
Ahoj maminky, má některá z vás stejný problém? Už strašně dlouho mě svědí pokožka celého těla. Dříve jsem tohle vůbec neměla. Nyní mě to trápí, protože v noci už nemůžu z toho spát... ☹ Byla jsem u kožního, ten nic zvláštního neshledal a řekl, ať se zeptám gynekologa. Tam jsem objednaná až 10.2. Už se to nedá snést.. Připadá mi, jako kdybych byla nějaká špindíra, to ale rozhodně nejsem. Poradíte?
Mam podobny problem,jen jsem se osypala cca 3.den po porodu. Nikdo mi neumi poradit, leky se boji napsat,kdyz kojim a nechci odatavit. Cele telo mam do krve rozskrabane ☹ Manzel se na mne zlobi,ze se nedokazu ovladat... ALE TO FAKT NEJDE. Je to uplne priserny ☹((
Já měla svědivou reakci na antikoncepci..to bylo hrozný, už si nepamatuju název, ale u Mudr.to mám naštěstí napsané..
@nikousek1 tech jaterek bych se nedala...spis pro jistotu...podle toho co pises, muselo by tam byt nejake jaterni postižení uz pred tehu...jinak to casove neodpovida...
V podrobnejsim vysetreni pri svedeni nejasne priciny se napr.delaji krevni testy jako krevni obraz, sedimentace, celkove IgE, mineraly, vapnik, fosfor, glc, jaterni testy, urea, kreatinin, vys.stitne zlazy,zelezo,vys.moci atd., atd...samozrejme se ale musi nejdrive vyloucit to nejčastější, vyloucit infekční pricinu (scabies) atd..tohlr spektrum se neodebira hned na pockani a pri prvni navsteve lekare.....zalezi na kompletni anamneze atd....pokud te kuze svedila jiz pred otehotnenim, tehotenstvi vlivem hormonu tomu nepridalo samozrejme :-/
mela jsem to ke konci tehotnestvi....mela jsme horsi jaterni testy-lezela jsem v porodnici tyden na kapackach a pak mi urychlili porod
Ahojky, v prvním těhotenství jsem následkem Hyperemesis gravidarum měla hodně špatné výsledky jaterních testů, ale svědění se u mě neprojevovalo...Je to u každého asi individuální příznak. Nedávno jsem četla, že tyto problémy mohou být spojeny s těhotenskou cukrovkou? Byla jsi už na OGT?
@anitram18 o to mi nejde, kdybych se měla pozvracet, tak ať, ale třeba i teď nedávno bylo ve zprávách jak sestřička dala vypít něco jiného, než ten roztok, který měla a maminka i miminko jsou pryč.... Kdysi nic takového nebylo a naše maminky, babičky všechno v pořádku. Nechci to podceňovat, ale odmítnout můžu vše. Ty jaterní testy ale nechám udělat ;)
Ahojte všichni 🙂 tak jsem si po přečtení této diskuze došla na jaterní testy (taktéž mně šíleně svědí celé tělo :-/ ) a naštěstí jsou v pořádku 🙂 Ale opravdu stojí za tu jednu zkumavku krve mít jistotu 🙂
@nikousek1 ahoj. Ja mela stejny problem. Mela jsem pupinky od kotniku az po palec. Svedelo to hlavne vecer/v noci. Na gynekologii mi bylo receno ze je to koprivka. A zistila jsem, ze jsem byla citliva na vitamin C a osypala jsem se po mandarinke, jabku i z citronky do caju ☹ skus vysadit nektere alergeny a pockat 3-4 dny at se telo vycisti a mnelo by to ustupovat... mne zial tehu nedopadlo v 10 tt ZT ale drzim paleckyat to co nejdriv odezni. Jo a mne jeste doporucili chladit si to napr. studenou vodou a mnelo by to svedeni nachvilocku prestat. Ale neledovat jen schladit 😉
Taky jsem odmítla ogtt z důvodu silného těhotenského refluxu a zánětu žaludku, beru i inhibitor protonové pumpy, jsem ráda, že je žaludek po třech měsících pátrání po příčině nějak OK, tak jsem to nechtěla dráždit.
Automaticky mi v Podolí nabídli glykemický test, kdy mi vzali krev na lačno, pak jsem se nasnídala a hodinu poté mi ji vzali znovu. Tvářili se, že je tento test dostačující. Samozřejmě asi taky pomohlo, že mám nízkou váhu a do 28. týdne jsem přibrala jen pět kilo.
ahoj já mám ten samý problém též mě svědí celé tělo jak kdybych měla kopřivku 😀 už nevím čím se mám mazat je to strašný ruce suché jak křída strašný a nohy mě svědí prostě všecko takže nejsi sama taky bych něco na to potřebovala asi se udrbu 😅
@88martina88 zkusím, děkuji
Ahojky, nečtu komenty, ale měla jsem v těhotenství stejný problém, ačkoli jsem byla naprosto v pořádku. Žádná těhu cukrovka, žádný problém s játry (testy jsem si pro klid duše vydupala). Asi to bylo tím, jak tělo "rostlo" (ale svědily mě i třeba kotníky, kde se to dá jen těžko vysvětlovat tímto). Každopádně jsem porodila zdravé dítě a tělo svědit přestalo. Neměla jsem pak ani žádné poporodní problémy jako strie, ekzémy nebo kila navíc. Takže bych se nebála, nemusí to nic znamenat.
Ahoj holky,
svědění mě hodně trápilo. Nohy také rozškrábané do krve. Sestra měla to samé.
Všimla jsem si, že jsem měla opravdu hodně suchou pokožku a nejvíc mě právě trápili problémové partie (kotníky, kolena, lokty), zkusila jsem Intenzivní regenerační tělové mléko od Neutrogeny. Zabralo okamžitě. Mažu se s ním každý večer po koupeli a je po problémech. Když vynechám, ozve se to většinou další den znovu, ale není to tak hrozné. Každopádně skvělé je, že když mě začne cokoli svědit a hned to namažu, přestane to. 🙂
před dvěma dny jsem to řešila a u mě to byla líná slinivka... 😀
Já to měla taky, svědění celého těla, suchá kůže a nakonec se mi v loktech udělaly takové červené fleky. Vysadila jsem veškerou parfemovanou kosmetiku. Používám jen dětské mýdlo. Gynekolog mě poslal na kožní a tam mi doktorka dala Lipobase krém, bez parfemace a je to lepší, ale natírám se opravdu každý den. Na ty vyrážky mi pomohl obyčejný bepanten, ale hojilo se to 14 dní.
Já jsem taky měla svědění, vyrážku, suchou kůži. Šla jsem první na gynekologii a potom na kožní.. Kožní doktorka mi napsala Lipobase - to je krém pro alergiky. Je šetrný a bez parfemace.
Obnovim tuto diskuzi a třeba někomu pomohu do budoucna 😀. Pokud Vás svědí tělo, tak to nepodceňujte. Může to mít x dalších příčin, ale může to být i ta cholestáza a za jednu zkumavku krve nic nedáte 😠 . Já těhotenskou cholestázu teď mám už tři měsíce. Svědění přichází večer a v noci - hlavně chodidla na kterých mám po drbání i jizvy, dlaně, ale mě už to postihuje celé tělo. Dokud jsem nezačala brát léky, tak hodnoty skákaly pořád a rychle nahoru.. Kdybych si neřekla o rozbor krve u dr. a nezačala brát prášky, které zabírají, tak nevím co by teď bylo 😕 ale pozor - léky to nevyléčí, pouze můžou játra trochu "uklidnit". Každý týden ale jezdím na vyšetření krve, monitor srdíčka, beru 13 léků denně.. Bohužel se teď kvůli játrům i zhoršuje monitor a nemám moc pěknou placentu. Pokud někoho svědí tělo, ať si k doktorce skočí - zeptání se a trochu krve ještě nikoho nezabilo.
Ja se pridam s tim, ze je zde na MK clanek Kvasinkova infekce u deti, doporucuju procist. Svedeni je hrozna vec, doktori to oznacuji jako urcity podtyp bolesti. A opravdu.

@nikousek1 píšu to jako kožní lékařka, jen jak bych třeba postupovala já 😉