icon

Taky vás tak trápí nadýmání? Jsem ve 14tt a je to hrůza

vlnka09
27. led 2015

Holky jsem z toho už zoufalá 😀 V prvním těhotenství jsem tohle neznala ale teď mně nadme snad i vzduch :-/ Dneska už je to potřetí,co mně tak šíleně bolelo břicho až jsem myslela že si zajedu na pohotovost a potom jsem se sprominutím "vyprděla" a je to mnohem lepší 🙂 Já teda mněla za to,že při nadmutí bolí jen podbřišek ale mně vždycky bolí snad celý břicho ☹ Co s tím? Nemám pocit,že bych jedla něco extra nadýmavého,dávám si pozor,když vím,že jsem na to teď náchylnější.To samé s chozením na velkou...teď chodím tak jednou za dva tři dny..před těhu jsem chodila pravidelně každý den...no jak tohle bude pokračovat 😀 Že nejsem sama,že? 😀

guinea
27. led 2015

@vlnka09 Já jsem měla ty samé problémy, někdy po 17 tt to z větší části odeznělo. Manžel tyto problémy ale celkem uvítal, do té doby jsme tak nějak "zachovávali dekorum". Pak už to z mojí strany nebylo možné, páč bych jinak trávila skoro všechen volný čas v koupelně nebo na záchodě. Tak jsme to "dekorum" oboustranně zrušili. 😀

sheeni123
27. led 2015

Ja to mela u obou cely prvni trimestr..pak uz dobry.o))

aklin
27. led 2015

Jsem ve 20. tt. a mám za to, že mi to snad způsobuje úplně všechno. Poslední týden byl fakt příšerný i blbá rýže mě nadýmá a pak přijde úleva v prdech. 🙂

vlnka09
autor
27. led 2015

Holky moc díky za příspěvky...ne že bych Vám to přála...to vůbec..ale tak nějak jsem ráda,že nejsem "jiná" 😀 Taky doufám,že to odezní,nebo to se fakt nedá ☹ 😀

vlnka09
autor
27. led 2015

ono by koneckonců nebylo ani tak strašný to "prdění" když je to doma převážně ale vždycky mám strach když mně začne bolet to břicho..co to je..tedy do chvíle než se začnu "vyprazdňovat vzduchy " 😀

ivet1987
27. led 2015

@vlnka09 asi tě nepotesim, začalo to na začátku těhotenství a stále neskončilo 😀
Asi jsem ojediněly případ 😀

denishka
27. led 2015

@vlnka09 Jsem ve 21.týdnu a jsem na tom naprosto stejně...první trimestr jsem byla ta nejvysmátější mamina,vlastně až do konce 4.měsíce 🙂 ale od pátého jako kdyby se to úplně otočilo 😒 tento víkend jsem dostala tak neuvěřitelné křeče,že už jsem to nevydržela a letěla na pohotovost.Jelikož jsem prvorodička,nevěděla jsem co to je a jestli se něco neděje....když mi doktorka na ambulanci řekla,že je vše v pořádku, mám pouze zácpu a že si mě nechá v nemocnici,dostala jsem s prominutím záchvat smíchu 😀 😀 😀 jednak jsem cítila velikou úlevu,že to nic není a jednak mě to dost pobavilo 😀 😀 😀 Takže ti rozumím 🙂 zároveň bch ti přála aby tě to co nejdříve přešlo,protože je to opravdu nepříjemné 😒 😒 😉

aklin
28. led 2015

@denishka ty křeče znám, a opravdu nejhorší křeče jsem měla toto pondělí po plavání. Nějak se to ve mě hnula k tomu horšímu.

anamorma
28. led 2015

@vlnka09 to vsetko dobre poznam a je to nenormalne :D od zaciatku az do teraz mam prdiky,na wc tiez chodim tak raz za tri dni a je to s prepacenim lepsie ako orgazmus :D :p ale aj zvracanie mi ostalo,sice nie tak caste ale je. 🙂 isto nie si sama, ale inak prajem prijemne tehu 🙂

reketka
28. led 2015

Jsem 16tt a taky jsem s tim mela problemy, na me zabiraji prochazky, pripadne lehke cviceni . Proste zkusi rozpohybovat ty streva jinym zpusobem.

michalusenka
28. led 2015

no a jelikoz dite jeste nemam - jde poznat mezi tvrdnutím a tím nadýmáním v těhotenství? protože tvrdnutí je asi nebezpečné pro mimi ne?

jitavrtule
28. led 2015

@michalusenka rozdil mezi tvrdnutim bricha a nadymanim poznat rozhodne jde. Tvrdnuti je behem tehotenstvi normalni,miminku to nijak neublizuje. Potize ale muzou nastat,pokud se zaroven s castym tvrdnutim taky zkracuje cipek nebo se zacinaji otevirat porodni cesty,pripadne to tvrdnuti je pravidelne a hodne caste-tam pak muze byt prusvih treba v podobe predcasneho porodu. Ale nemusi.

michalusenka
28. led 2015

@jitavrtule a jde nějak říct, jak to jde poznat? 🤐 já cosi právě pamatuju tak švagrová a kámoška, že jim začlo tvrdnout břicho, tak pokud by se to nespravilo, tak museli na rizikové

jitavrtule
28. led 2015

Poznat to jde pri gynekologickem vysetreni-cipek se kontroluje pohmatem pri kazde kontrole v poradne. Ja chodim do Podoli,takze pisu jak to funguje tam. Mne prave bricho tvrdne poslednich par dni hodne,takze zitra valim na kontrolu a doufam ze to je jen moje paranoia a vsecho je v pohode☹ jinak ale muze byt proste deloha jen drazdivejsi a tvrdnuti nemusi znamenat zadny problem.

vlnka09
autor
29. led 2015

holky moc vám děkuju za příspěvky a všem vám přeji krásné a klidné těhulkování a zdravé,krásné,spokojené miminko 😵 snad to nebude gradovat 😀

vlnka09
autor
11. únor 2015

Ahojte holky 🙂 tak mi na ten problém se zácpou poradil gynekolog Lactulozu (500ml/160,-) a od té doby co to mám doma,tak v pohodě 😀 psychika zafungovala 😀 já totiž úplně nesnáším veškeré sirupy ... 😀 ale nadýmání samozřejmně trvá 😀