Tvrdnutí bříška v 2. trimestru, máte zkušenost?
Ahoj holky, jsem v 15tt a poslední 3 dny mě docela často tvrdne břicho. Je to úplně jako křeč, která trvá cca 30 sekund, poté to přejde. Máte některá stejnou zkušenost? Doma mám 2 letého syna, tudíž moc odpočívat nejde.
Ahoj, mám to úplně stejně. Asi od doby jak jsi teď ty mi začal tvrdnout podbřišek, vždy jen na chvilku. A trvá to pořád, taky mám 2,5 letého syna takže vím, že odpočinek opravdu není možný. Můj Dr. o tom ví, říká že je to normální, pokud by se to ale prý zhoršovalo, napíše mi magnesium. U syna mi tvrdlo břicho spíš ke konci těhu a brala jsem magnosolv...Tak se neplaš a na kontrole řekni doktorovi, on už posoudí co s tím 😉
já mám taky zkušenost s tvrdnutím břicha, asi týden až 14 dnů to trvalo a pak jsem bez dalšího varování rodila (předčasně). doktor mi pár dní před nečekaným porodem napsal taky magnezium a ještě něco (nevím už co). ale zřejmě to nepomohlo. informovala bych lékaře, ať raději zkontroluje a řekne co a jak.
@denvon Záleží, jak často to tvrdnutí je (mělo by být max 10x za hodinu) a jestli jsou stahy bolestivé (neměly by být) a jestli je vyvolá např. tělesná aktivita nebo začnou samy od sebe. Každopádně co nejdřív konzultuj s gynekologem, ať vyloučí větší problém, jinak první volbou je magnezium (stačí levné magnesii lactici). Já ho beru od 20. týdne 4x denně až doteď.

Zkus magnesium. Pokud ti ale tvrdne třeba víc jak 10krát za den, promluv si o tom radši s doktorem.