icon

Ve 24. týdnu je čípek 3 cm

sumitra
27. bře 2018

Ahoj holky, dnes mi na kontrole Dr. rekla, ze mam cipek 3 cm, ale hrdlo ze drzi, kdyz jsem trochu zatlacila. Takze zatim to nijak neresila, treba magneziem. Ani mi nerikala nic o zadnem fyzickem omezeni, kdyz mi netvrdne bricho, ani neboli. Mate nektera podobnou zkusenost a jak u vas pokracovalo tehotenstvi dal? Diky

handulkak
•
27. bře 2018

3 cm je ok, ja měla od 26tt 1cm a donosila jsem neboj

marii90
•
27. bře 2018

Od 22.tt jsem mela 3cm, tvrdnuti co hodinu. Musela jsem si doslova vynutit Magnosolv. Pak se do 25.tt zkratil na 1,5 cm a opet jsem si musela vynutit hospitalizaci. Muj "doktor" tvrdil, ze na to nema vliv pohyb ani magnezko, a ze holt bud potratim nebo se narodi takhle brzo a ze ve spitale se mi akorat vysmejou. A nevysmali. Okamzita hospitalizace, kapacky, kortikoidy na dozrani plic, nataceni ozvicek..... nechapali, ze to dr.nechal zajit takhle daleko. Ve finale jsem mela infekci, ktera to zkracovani zpusobila a on mi ji tam nechal rozjizdet tolik tydnu! Po tydnnu skoro prisly vysledky z kultivace, dostala jsem na tyden atb a musela opravdu jen lezet na netopyra, protoze co mereni, to byl cipek kratsi. Pustili me ve 32.tt s tim, ze v tomto tydnu uz by mel byt prcek v pohode, ale ze mam doma vazne jen lezet, cipek 0cm. Zacala jsem se postupne rozhybavat ve 35.tt. Dneska jsem 38+4, otevrena tak, ze mam prej pulku porodu za sebou a jen cekam. Takze moje rada zni - u doktora se nenech odbyt pokud se ti to nezda a neves hlavu, po prijmu do nemocnice mi rekli, ze to bude max. za tyden a uz je to pres 2 mesice a prcek stale v domecku 😉

marii90
•
27. bře 2018

Hrdlo mam zanikle a zacala jsem se otevirat uz pred mesicem 😉 Mysli hlavne pozitivne. Nekdo ma cipek 3 cm celou dobu a nic se nedeje, pokud se nezacne nejak rychle zkracovat.

adau
•
27. bře 2018

Mela jsem taky, az do porodu, zadny tvrdnuti, vsechno dobry, bylo to prvni tehu tak jsem si mohla dovolit trochu klidovy rezim. No a prenasela jsem.