Ve 24. týdnu je čípek 3 cm

sumitra
27. bře 2018

Ahoj holky, dnes mi na kontrole Dr. rekla, ze mam cipek 3 cm, ale hrdlo ze drzi, kdyz jsem trochu zatlacila. Takze zatim to nijak neresila, treba magneziem. Ani mi nerikala nic o zadnem fyzickem omezeni, kdyz mi netvrdne bricho, ani neboli. Mate nektera podobnou zkusenost a jak u vas pokracovalo tehotenstvi dal? Diky

handulkak
27. bře 2018

3 cm je ok, ja měla od 26tt 1cm a donosila jsem neboj

marii90
27. bře 2018

Od 22.tt jsem mela 3cm, tvrdnuti co hodinu. Musela jsem si doslova vynutit Magnosolv. Pak se do 25.tt zkratil na 1,5 cm a opet jsem si musela vynutit hospitalizaci. Muj "doktor" tvrdil, ze na to nema vliv pohyb ani magnezko, a ze holt bud potratim nebo se narodi takhle brzo a ze ve spitale se mi akorat vysmejou. A nevysmali. Okamzita hospitalizace, kapacky, kortikoidy na dozrani plic, nataceni ozvicek..... nechapali, ze to dr.nechal zajit takhle daleko. Ve finale jsem mela infekci, ktera to zkracovani zpusobila a on mi ji tam nechal rozjizdet tolik tydnu! Po tydnnu skoro prisly vysledky z kultivace, dostala jsem na tyden atb a musela opravdu jen lezet na netopyra, protoze co mereni, to byl cipek kratsi. Pustili me ve 32.tt s tim, ze v tomto tydnu uz by mel byt prcek v pohode, ale ze mam doma vazne jen lezet, cipek 0cm. Zacala jsem se postupne rozhybavat ve 35.tt. Dneska jsem 38+4, otevrena tak, ze mam prej pulku porodu za sebou a jen cekam. Takze moje rada zni - u doktora se nenech odbyt pokud se ti to nezda a neves hlavu, po prijmu do nemocnice mi rekli, ze to bude max. za tyden a uz je to pres 2 mesice a prcek stale v domecku 😉

marii90
27. bře 2018

Hrdlo mam zanikle a zacala jsem se otevirat uz pred mesicem 😉 Mysli hlavne pozitivne. Nekdo ma cipek 3 cm celou dobu a nic se nedeje, pokud se nezacne nejak rychle zkracovat.

adau
27. bře 2018

Mela jsem taky, az do porodu, zadny tvrdnuti, vsechno dobry, bylo to prvni tehu tak jsem si mohla dovolit trochu klidovy rezim. No a prenasela jsem.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru