Vyšetření a UTZ kontroly aktuálně. Jak fungují při karanténě?

dareenn
15. bře 2020

Ahoj všem, vím že je to možná otázka pro věštící kouli, ale třeba někdo v těchto zařízeních pracuje a má nějaké info jak by fungovali při úplné karanténě..
Čeká mě ve středu druhý screening, takže asi nejdůležitější vyšetření a logicky se bojím, že prenatální centrum zavřou, nebo to bude bráno jako preventivní kontrola, která není "životně důležitá" a tudíž ji doktoři budou muset přesouvat (což u těhotných logicky moc nejde).
Nemáte někdo info jak v takovýchto situacích postupují doktoři u těhotných? Chápu že třeba klasické preventivky ať už na gyndě nebo kdekoliv jinde se dají odložit, ale u těhotných je třeba odklad měsíc nebo dva kvůli karanténě asi mimo...

luciashek
15. bře 2020

@dareenn Já nad tím taky přemýšlím, čeká mě příští týden test na těhotenskou cukrovku a jako sedět přes 2 hodiny v čekárně u odběrů, kde se budou střídat lidi, se mi fakt nechce. :/ Zavolej si zítra tam, kde tě vyšetření čeká a zeptej se jich, i co v případě, že se to zavře. Já to taky tak udělám.

slunickonanebi
15. bře 2020

@dareenn pracuji v podobném centru a v tuto chvíli nemám žádné informace o omezení provozu

adelafri
15. bře 2020

Já jdu 31.3. Na první prohlídku a taky se toho bojím, ale dr. snad zavřít nemůžou ne :(

lula86
15. bře 2020

@dareenn určitě jde zavolat nebo pokud jsi objednaný a cokoliv by se měnilo ohledně uzavření určitě by se to na to nevztahovalo. Prohlídky musí být nemůžou je odložit jsou pro dobrý průběh těhotenství důležité vědět, jak je na tom mimi.

lula86
15. bře 2020

@adelafri je jdu 27.3. na prvni prohlídku též a čekám že půjdu nebo že mi dají vědět.

gbp
15. bře 2020

@dareenn vsude budu volat nez tam pujdu. ve stredu mam kontrolu na gyn po mesici, predtim odbery, nasledujici pondeli diabetologii. doufam, ze mi poradi, jak to udelame.

adelafri
15. bře 2020

@lula86 snad nás vezmou, nerada bych přišla o vyšetření. Raději si den předem zavolám, co a jak

hezz17
15. bře 2020

@adelafri pokud mu dojdou ochranné pomůcky, tak má zavřít a ordinovat online a po telefonu. Ochranné pomůcky musí nosit všichni v ordinaci.

martinie88
15. bře 2020

@hezz17 To mate pravdu, ale gynekolog Vam ultrazvuk po telefonu neudela😔

hezz17
15. bře 2020

@martinie88 to ani kardiolog nekontroluje srdce. Bohužel situace je teď taková. Stejně se teď počet UZ radikálně zmenšil.

martinie88
15. bře 2020

@hezz17 Ja to chapu, ale vedet jestli je miminko v deloze a nebo nema vaznou vyvojovou vadu je dost dulezite, nemyslite?

hezz17
15. bře 2020

@martinie88 to určitě. Tak by právě měli chodit jen ti, kdo mají neodlozitelnou návštěvu. Ne třeba týden po vynechani ms a pozitivním testu. Třeba... Ale tak staci zítra zavolat a dr zhodnotí, co je a co není nutné..

jironymou
15. bře 2020

Holky mně treba dnes gynekolog volal, ze rusi na pondeli planovanou schuzku - a presouva to na jineho kolegu, ktery bude ordinovat. Myslim, ze by Vas nejakym zpusobem lekar zkontaktoval.

hezz17
15. bře 2020

@jironymou myslím že v neděli to řeší minimum lékařů. Spíš zítra rano

ragdolllegend
17. bře 2020

Ahoj, ja vse zrusila a odvolala. Jsem 24+0, z olomouckého kraje a chodim do fakultky, oboje je promorene. Bydlim v panelaku, ve kterem bydli nad nami syn pozitivniho pacienta v karantene co mu nosi jidlo. Manzel dela ve fabrice mezi 3000 lidma. Jsem na neschopence a v rizikovem, ale momentálně je vetsi risk jit na "prevenci" vc glukozoveho testu, nez nejit a sedet doma. Jsem revmaticka na vyrazne imunitu snizujici lecbe, tedy rizikova skupina. Vcera me manzel prevezl k mym rodicum do Pardubickeho kraje na vesnici u lesa. Mamka i Tata jsou doma. I Pardubická nemocnice momentálně je bezpecnejsi nez fnol, kdyby nastal problem ci porod. Musela jsem zrusit paradontologii (tehotenska hyperplazie dasni), glukozovy test a kontrolu na rizikovem, kontrolu na revmatologii az 27.4. Chci minimalizovat ze to chytnu, budu verit svemu telu ze kdyz doted tehu vse ok, zvladneme to i bez doktoru. Doufam teda ze na porod uz bude bezpecno byt v nenocnici:D 7.7.

ragdolllegend
17. bře 2020

Berte to tak, nasim maminkam udelali utz 1-2x za těhotenství, screeningy nebyly vubec. Ted bych resila jen citelny problem, ne prevenci. Muze vas i mimo ohrozot vic nez sedet doma v nevědomosti

eviicka
17. bře 2020

@ragdolllegend tak já jsem třeba opak, 25tt v rizikové skupině pro koronavirus nejsem, pro diabetes a jiné těhotenské potíže ale ano (vysoký věk). Lékaře mám v kraji, který zatím promořený není, takže se zítra na prevenci chystám, Ogtt uvidím právě po konzultaci s Dr.
V tvém případě rozhodnutí samozřejmě rozumím.

eviicka
17. bře 2020

@ragdolllegend za mojí mamky ultrazvuk nebyl vůbec, ale také předčasně porodila a o miminko přišla... (bylo zdravé, problém byla nedonošenost 26tt). Takže je to těžké...

dareenn
autor
17. bře 2020

Tak jsem volala a normálně fungují. Takže jedu, veze mě mamka abych nemusela vlakem, muž hlídá doma syna. Vezmu roušku a dezinfekci, vzhledem k tomu že je to jen středisko pro těhotné nemám z toho takový strach, spíš větší z toho že bych na ten nejdůležitější screening nejela a byla další měsíc nebo víc nervózní jestli je všechno v pořádku 🤷🏻‍♀️🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru