Zvracení ve 17. týdnu těhotenství: Je to normální?
Ahoj všechny,
mám otázku. Možná je zbytečná, ale nedá mi to klid. Jsem teď v 16+2, ze začátku jsem zvracela hodně, zhubla jsem asi dvě kila, nemohla jsem pít vodu atd. Kolem desátého týdne to bylo lepší, to už jsem zvracela tak do třináctého jen třeba jednou dvakrát za týden. Včera po práci jsem přišla domů a docela hodně jsem se najedla, měla jsem chuť tak nějak na všechno, až se i manžel divil, kolik toho do sebe valím. Ráno jsem se vzbudila, pálila žáha, pocit těžkosti atd. a pak jsem dvakrát s rozestupem půl hodiny hodně zvracela. Žaludek mám na vodě pořád a jedu zas bublinkovouo neslazenou vodu a chleba po troškách. Ale překvapilo mě, že to přišlo tak po třech týdnech klidu, může to být ok? Kontrolu mám v úterý. Jsem po dvou potratech, jeden na začátku v 6. týdnu, druhý ve 14. Testy všechny ok. Děkuji moc za info.
@krisvm Někomu vyleze břicho třeba až v 8. mes. Znám pár takových holek.
Já zvracela celé těhotenství.. 1-6 měsíc 10- 15 krát denně ( rekord mám 18 krát 🤣) . 7-9 byl relativně klid .. 1-2 za den.. celou dobu podle lékařů vše v pohodě .. v 9 měsíci to bylo asi 6 krat denně.. a přítel se bál .. tak mě bral na pohotovost .. zjistily jen nízké hodnoty železa doplnily a jelo se dál ... za celé těhotenství jsem nepřibrala ani gram, břicho nikde .. naopak jsem byla hubenější než předtím.. těhotenství mi nikdo ani nevěřil ...
@andulka007 mazec, manžel mi pořád tvrdí, že to je tím, že jsem hodně sportovně aktivní, jsem lektorka ashtanga jogy, tak že prý mám pevné břicho a tak, no, kamarádky taky říkají, že je to normální u prvorodiček, ale člověku po těch potratech vrtá hlavou všechno.. děkuju za ten tvůj příběh! ale musela to teda být jízda, cítít se pořád mizerně, ale za výsledek určitě stála <3
@krisvm Joo ze začátku byla moje jediná cesta z postele do koupelny ( byla jsem od 6tt doma nemohla jsem nic ..) .. občas mě tam už i chlap našel úplně vysílenou. Nechtělo se mi ani vracet do ložnice když jsem věděla že do hodiny jdu zase 😄. když není co zvracet je to horší .. 😄 pořád jsem se utěšovala tím , že to za to stojí .. ( snažili jsme se 5 let ) a po porodu když na mě položily naší princeznu .. utvrdila jsem se v názoru že to za to stálo ..❤️
Zvracela jsem do šestého měsíce a na konci zase, občas to bylo lepší, pak zase horší. Teď jsem zase těhotná, ve 13tt, a vypadá to na ten samý scénář. Už jsem měla pauzu, že to snad bude ok, ale vrátilo se to. Někdo to tak bohužel má 😅
@veroniqess právě, mě překvapila ta pauza. že prostě tři týdny ok a najednou šluch a zpět, snad to v úterý bude ok, ať je ti lépe!
V prvním trimestru jsem kvůli nevolnostem zhubla 3 kg. Ve druhém trimestru už jsem byla na neschopence, tak jsem zvracela míň (jednou za pár dní). U mě to zvracení hodně vyvolávala únava. Zle mi bylo ještě v 7. m, ale zvracela jsem už málokdy. Jinak před těhotenstvím jsem vážila 51kg, na konci 1. trimestru 48kg, před porodem 57kg. Bříško se mi vylouplo hodně pozdě, ale potom to stálo za to 😄 Teď rok po porodu vypadám víc těhotná než v 6. měsíci, ale necvičím 🙈
Toto je mé bříško v 17tt 5.ho úspěšného těhotenství, jinak celkově 7.mého a to jsem měla bříško fakt největší a miminko se narodilo i dost velké a těžké přes 4kg. A přes to se to vestoje ještě hezky ztratilo, ale v leže už jsem hmatala bouličku pěknou, to mě uklidňovalo, dokud jsem neucítila pohyby (ty až v 19.tt), sledovat v leže na zádech, jak se děloha zvětšuje a zvětšuje. Zvracela jsem celé těhotenství, nejprve to byly nevolnosti, ale ty vesměs úplně odezněly do 16tt, pak pravě následovalo zvracení spíš kvůli špatně dovírající se záklopce žaludku (proto bývá i palení žáhy), samozřejmě více a více utlačovanému žaludku a velmi spomalenému těhotenskému trávení - přičemž hůře stravitelné potraviny právě dělaly problém (třeba paprika, ale problém mi dělala i nerozkousaná rýže,...)..Z toho důvodu jsem i ve všech těhotenstvích přestala přibírat ve 3. trimestru, protože jsem se nemohla dostatečně najíst a vesměs i v jiných těhotenstvích jsem vlastně zvracela později v těhotenství, ale bylo to spíše právě z toho, že jsem neodhadla kolik čeho kdy mohu sníst a byla citliva na jakoukoliv chybu. Mimo těhotenství s tím problém nemám a nejsem právě zvyklá hlídat si nějak jídelníček
@emillyhk já si právě říkám, jestli to včera nebylo kombinací únavy ze čtvrtku a pátku (to chodím pomáhat do daycare k dětem 0-2 roky, a večer padám únavou) plus tím přejezením se, možná jsem to nestihla strávit, než jsem šla spát.. dneska jsem vstala a zatím (klepu) dobrý. moc děkuju za zprávu!
@kosi_cek teda, vy máte postavu! 🙂 pátého úspěšného? takže pět dětí? :o
jinak já právě někdy mám to bříško vidět víc, ale teď poslední dva dny skoro vůbec, asi záleží i na aktivitě během dne a tak. s tím včerejším zvracením, asi to opravdu bylo tím, že jsem se předchozí večer hodně najedla všemožného dohromady a nestihla to strávit před spaním.. dnes zatím dobrý. když ležím, tak břicho vypadá takhle...spíš mi to přijde jako takový špíček
@krisvm děkuji, to potěší😉 Já myslím, že pěkný bříško, opravdu krásně už vykukuje, žádný špíček, takhle se špíček rozhodně nechová, takové těhotné bříško je úplně jiné i na pohmat- hutné, pevné. Hodně záleží i jak je zrovna plný např. močový měchýř (plný dokáže dělohu krasně vytlačit ven). Děloha navíc pracuje a může i různě (i asymetricky) trčet a nebo taky zrovna relaxovat a nepoukazovat na sebe a více se tak ztratit-rozplynout. Je to krásné..teda to zvracení ne, ale takové záležitosti člověk časem tak nějak vytěsní.

@krisvm já zvracela asi do 7mes, občas byl chvilku klid a pro dobrý pocit si zajdi na gyndu, ale asi normal stav