icon

37+3tt - váha plodu jen 2600 g. Dožene to?

15. říj 2020

Na dnešní kontrole v porodnici mě dnes maličko vyděsili. Malá uvnitř je opravdu malá a má 2630g. Tuto váhu mi nezávisle změřili 3 doktoři na třech ultrazvucích. A o dva týdny menší břicho oproti hlavě. Nemám se prý nijak stresovat, ale poslala mě za dveře a asi 15 minut to konzultovala s kolegy a s primářem. Pak si mě zavolala zpět, že to necháme tak.
A já se ptám... Prosím pěkně o vaše zkušenosti. Měla jste to některá taky tak? Dorostlo do porodu? Ten bude 39+0 císařem, takže moc času už nemá.
Předem děkuji.

Strana
z2
katule1990
16. říj 2020

Já měřím 178 cm a manžel 191 cm. Sice jsme oba hubení, ale taky jsem myslela, že to bude obřík a my čekáme vyžlounka 😅. Trošku mám taky strach, aby to bylo v pořádku, když nás straší, ale věřím, že to bude v pohodě. Taky mě diskuse uklidnila 🙂.

astyna88
16. říj 2020

Druhý syn v 36+6tt 2,45kg porodní, za měsíc měl 4kg, ve třetím měsíci měl už 6kg...a teď je to vysoký statný cahoun.

herbinaaa
18. říj 2020

jsou to pouze odhady, které dělají z obvodu hlavičky a délky stehenní kosti. Mně týden před porodem udělali odhad na 2900g a když se dcera narodila, měla 55cm a 4,5kg. Takže bych na jejích odhady moc nespolíhala. Narodila se týden po termínu.

Strana
z2