Asi se mi rozskočí srdce

radu98
16. čer 2019

Ahojky maminky, teď jsem 28+4 a jsem těhotná poprvé. Asi hodinu jsem ležela na gauči a koukala do mobilu (klasika, zas jsem koukala po věcech pro mimčo) a nebylo nic, co by mě mohlo rozhodit nebo tak a najednou mi hrozně moc začalo bušit srdce a strašně těžko se mi dýchalo, až jsem skoro nedýchala jak to šlo těžko. Ten stav trval asi 10 minut a pak to postupně začalo být trochu lepší. Mimčo sebou furt hrozně šilo, tak vím, že je v pořádku a EKG mi dělali asi v 17tt a bylo taky Ok, tak nevím co to bylo. A tak jestli mám hned plašit a jít k doktoru a nebo se to prostě stává?
Děkuju za zkušenosti a rady 😊

tulikiss
16. čer 2019

@radu98 v tehotenstvi se to muze stavat, ale sla bych k doktorovi na kontrolu at nabere krev, muze to byt jen tehotenstvim, ale muze to byt stitna zlaza, nebo nedostatek vitaminu. Me takhle zacali problemy se srdcem, ale u tebe to bude nejspis tehotenstvim. Jinak kdyz to prijde doporucovali mi snazit se nadechnout a zatlacit, super je na to stikacka a snazit se ji pretlacit, pak jde masirovat krcni tepnu, ale ta strikacka je lepsi.

lnk84
16. čer 2019

@radu98 taky se mi to stávalo, myslim, že je to z toho jak deloha tlačí na plíce, je lepší ležet na boku...

ilonne
16. čer 2019

Mě se to take stavalo, jak se zvetsovala děloha. Pozor na polohu na v leze na zádech. I v sede jsem se musela kolikrát narovnat a popadala jsem dech.

alcar
16. čer 2019

Je to pravdepodobne normalni. V tehu je vetsi zatez na srdce, vice krve v krevnim obehu a navic deloha tlaci na hrudnik a na dolni dutou zilu. Doporucuji brat magnesium, tim nic nezkazis a lezet, pokud mozno, na levem boku. To tlaceni (nekolikrat za sebou vzdycky s pulminutovou pauzou) , co doporucuje tulikiss je pri tachykardii super, fakt to pomaha.

radu98
autor
16. čer 2019

@alcar já si vždycky, když už nevydržím na boku, nacpu pod záda hodně polštářů, takže tak jako sedo-ležím, abych tomu právě předešla, 🤷🏼‍♀️ Je možné, že i tak to tlačí?
A to se mám prostě nadechnout a snažit se dechem přetlačit stříkačku? Omlouvám se, jestli je to hloupá otázka, ale slyším o tom poprvé, tak se radši ujišťuji, že jsem to dobře pochopila 🙂

tulikiss
17. čer 2019

@radu98 jj jako by prefouknout tu strikacku rika se tomu Vagove manevry

alcar
17. čer 2019

@radu98 je to podobne, jako bys tlacila na velkou, akorat ten tlak nevyvines na konecnik, ale do hrudniku. A cca 10sek tlacis, pak uvolnis a za pul min. opakujes. Je dobre u toho sedet, jelikoz se ti muze pri tom tocit hlava. Pak mozna ucitis lehci arytmie, jako by ti “vynechal” jeden puls. To je normalni, jelikoz se sympatikus (nerv, ktery ovlivnuje srdecni cinnost) snazi ten rytmus zpomalit.
Mam s tim bohate zkusenosti, jelikoz se s tachykardiemi lecim uz 15let. Mam drazdivy sympatikus a neprijemnou nekolikaminutovou tachykardii mi zpusobi i obycejna trema nebo leknuti. Presne vim, jak se citis. Kdyztak klidne napis sz, kdybys potrebovala jeste neco vedet.

radu98
autor
19. čer 2019

@alcar hrozně moc děkuju 🙂
Tyjo, tak to tě lituju, potýkat se s tím tak často, tak by mě asi trefilo 🙈

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru