Bolest levé kyčle v těhotenství. Tipy, triky, cvičení, jak tomu ulevit?

dyechampion
3. led 2021

Ahoj všem, začínám 27tt a takové 2-3 dny mě bolí levá kyčel při pohybu/chození. Nejdřív jsem myslela, že je to tím jak spím pořád nejvíc na levém boku, ale spíš je to asi rozšiřovaní pánve...nemáte nějaké tipy, triky, cvičení jak tomu ulehčit? Díky 🙂!

mamikry
3. led 2021

@dyechampion Kouknete na youtube na jogove pozice pro tehotne 😉. Mne nejvic pomaha na zada klasicka kocka. Jinak jsem 22tt a kycel me boli taky, ale jsem si jista, ze je to ze spani na boku, ulevuje mi tehotensky polstar.

dyechampion
autor
3. led 2021

@mamikry Děkuju! Mrknu na to 🙂!

guliii
3. led 2021

Mě známá poradila brát kolagen. Brala jsem kolafit a opravdu to pomohlo. Je to jen čistý kolagen. I po porodu mi to pomohlo na bolavé kyčle. A cvičení a protahování je samozřejmě na to taky super.

zuzekk
5. led 2021

lehni na záda zadkem ke stěně (pohodlně, klidně na měkkém), polštář pod zadek, nohy na zeď. Je trochu problém se do toho nastavit, ale jediná poloha, která koncem těhotenství opravdu pomáhá. Jestli to píšu nejasne, ozvi se, pošlu obrázek. Ještě by to mohlo být od SI skloubení, najdi si jak uvolňovat.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru