Bolest v pravém podžebří. Máte zkušenosti?

arny100
3. bře 2021

Zítra končím 32 tt a dnes večer jak jsem si lehla ke spánku na levý bok mě začalo pichat v pravem podžebří.Mimco není ještě úplně hlavičkou dole a často mě kope právě do pravého podžebří...Ráno jsem byla v poradně ale to mě nic nebylo .Takže bez bolesti mohu být buď na zádech ale to v velikosti tehu už moc nechci být nebo úleva je na pravém boku.Jakmile jdu na levý bok za chvíli křeč a i kručení v tom pravém podžebří.Mate někdo zkušennost? Mám si zajít na jaterní či jiné testy zítra? Dekuji

cilkat
4. bře 2021

Jaterní testy bych pro jistotu absolvovala (klidně přístí týden, pokud by to tenhle bylo moc přes koleno), ale myslím, že to bude spíš "mechanický" problém (kopající/tlačíčí dítě). Měla jsme to v obou těhotnstvích - v prvním to byl problém svalů, které se odmítaly povolit proti tlaku mimča a šly do křeče (pomáhalo hodně ležet), ve druhém to byla prostě noha dítěte narvaná furt ve stejném místě.

platilovamarcela
26. lis 2022

@arny100 Měla jsem úplně to samé ale s levým podžebřím!!!!! Mimi kopalo neustále do levého boku, občas jsem až zaúpěla, prostě se nechtělo otočit několik týdnů v kuse. Měla jsem bolest, křeče, tlak... Jakmile se otočil, bylo to postupně lepší. Ale vím, jak jsem z toho byla nervózní a běhala za doktorem, takže vás úplně chápu. Samozřejmě to může být něco jiného, tak radši koukněte třeba sem https://medicspark.cz/priznaky/bolest-v-pravem-... popisují tam hodně možností

evajanouskova
26. lis 2022

@arny100 Me podobne bolesti zacaly take v tehotenstvi. Nakonec kameny ve zlucniku a nutna operace ( rok po porodu). Urcite si nechte udelat jaterni testy a utz na zjisteni moznych kamenu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru