Cestování letadlem ve 28. tt, máte zkušenost?

helmon
15. kvě 2015

Ahoj maminy, mám opět na vás dotaz. Nyní jsem štastně v 21.tt a s plánujeme s manželem a dcerou dovolenou u moře. Tak se chci zeptat,zda nemáte některá zkušenost s cestováním letadlem, ale ve 28.tt? V tomto týdnu bychom se právě měli vracet zpět domů, ale trochu se bojím, aby se něco nestalo..

ludul
15. kvě 2015

sama zkušenosti nemám, jen od kamarádky - ale zjisti si, zda tě daná letecká společnost přepraví a jestli k tomu nepotřebuješ povolení gynekologa - kamarádka ve 28 týdnu cca před rokem souhlas gynekologa potřebovala - letěla do Anglie

evulina77
15. kvě 2015

no jí bych si už asi netroufla, všechny holky začaly v břichu dělat psí kusy, jen jsem se podívala na auto a každou zatáčku jsem cítila jejich nohy v žebrech. Ta poslední byla asi nejlepší. Letadlo je sice něco jinýho, ale i tak...

hvizdalka
15. kvě 2015

Ahoj ja letela ve 26 tydnu let cely den ...nejdriv hodinu a pul a po prestupu jeste dalsich 6 a pul a zadny problem nebyl. Bylo to s Air France a bez potvrzeni, do 8 nebo 7 mesice letecke linky prepravuji normalne, potom uz ne🙂

jandulinkaa
16. kvě 2015

Ahoj, my jsme měli letět na konci června, byla bych také cca jako ty, ale raději jsme zájezd zrušili (byl kupovaný na first minute už v říjnu), už se bojím. Sice komplikace žádné nemám, ale předešlé těhu jsem měla ke konci rizikové a náhoda je blbec a kdyby něco tam, tak v Řecku bych nemocnici nerada navštívila. Sama gynekoložka mi to nedoporučila...

annaluciapetrzel
19. kvě 2015

caues, hele gynekolog ti to nedoporuci.ja jsem letela v 24tt a byla jsem povazovana za hazardera 🙂. zalezi na tbe, nicmene, pkd se rozhodnes jet, doporucuju TESNE pred odletem zajit ke gynekologovi a nechat se prohlednout, zdali jsi ok (cipek, mimco etc). Pamatuj taky na to, ze od 24tt se uz rodi a pkd by se neco stalo, tak pred 30tt je to vzdycky na houby. Dale pak si zajisti dobre pojisteni a pro jistotu si zjisti dobre nemocnice na miste. Nicmene moje kamosky litaly ostoset i ve vyssim stupni. Holt, je to na tobe. Good luck 🙂.

papalinka
19. kvě 2015

Dej si velký pozor u cestovního pojištění, většina pojišťoven nepojišťuje problémy v těhotenství a nebo předčasný porod po ukončeném 6. měsíci.

market05
19. kvě 2015

Ahoj, pokud se cítíš v pohodě, tak v tom určitě žádný problém nevidím. Miminko v bříšku změny tlaku nepociťuje. Já jsem momentálně 30tt a lítám letadlem pravidelně z UK do ČR na prohlídky. Mám za sebou i dva 9h lety, kdy jsme letěli s manželem na dovolenou. Pokud máš možnost, vyber si sedadlo do uličky a blízko WC - pro Tvou větší pohodu. Během letu se můžeš projít po palubě, letušky i spolucestující jsou většinou vstřícní. Důležité ale je zjistit si, do kterého týdne Tě přepraví daná letecká společnost bez lékařského potvrzení a od kterého týdne potvrzení budeš už potřebovat. Většinou od 35.-36.tt už nepřepravují společnosti těhotné vůbec. Další věci je pak cestovní pojištění pro těhotné, pouze ERV v ČR Tě pojistí do konce 7. měsíce. Pak už Tě, alespoň dle mých informací, žádná pojišťovna nepojistí.
Takže pokud probíhá Tvé těhu v pořádku, vůbec bych se létání nebála, je to fakt úplně v pohodě, dopravní prostředek jako každý jiný 🙂 naopak bych se těšila na dovču 🙂 !

zo_ja
21. kvě 2015

Já bych měla obavu ze změn tlaku, to může mít vliv na kdeco, i věci, o kterých se neví.
Těhotenství, srdce, cévní oběh, TK... je toho víc.
Na stav čípku bych se vykašlala, ten nevypovídá o ničem. Vnitřní vyš. není potřeba, pokud Tě nic netrápí, naopak hrozí z toho potíže.
Pojištění je určitě na místě, a s tím taky je někdy problém, že nechtějí pojistit. První pomoc se poskytnout musí, ale delší pobyt by se mohl hodně prodražit.
V US těhotný jistojistě lítají... pže tam je to prostě běžnější způsob dopravy.
Za úvahu stojí úroveň a cena v řeckých nemocnicích, úroveň není vždy horší, leckdy naopak, ale záleží taky na vzdálenosti do té nemocnice z místa, kde budete, to může být daleko. A potom skutečnost, že se tam nejspíš nedomluvíte, protože řecká angličtina není zpravidla jezyk, kterému byste moc rozuměli, pokud ho zrovna bude někdo aspoň trochu ovládat.
Takže určitě bych si sepsala seznam a překlad orgánů, sloves, výkonů, na které asi tak může dojít.
Pokud jedete s CK, záleží na delafátovi - mnozí jsou z bilingvních rodin, ale je otázka, jak by zvládli překládat tuhle oblast, a někteří jsou celkově zcela mimo.
Určitě telefon na konzulát a někoho, kdo je event. schopen překládat. Pže jinak nerozumíš ani ťuk.
V ČR je taky dost Řeků, možná někoho znáte, nebo známí, ale cena telefonátu... Zase pro případ neakutních věcí, přesného řešení, kdyby došlo na nějaké zároky, operace....
Většinou kdo je připraven, to nepotřebuje.
Rozhodně zdvořilostní fráze, pozdravy, poděkování atp. Aspoň něco, to taky otvírá dveře.

ladik1
21. kvě 2015

My letěli, těhotenství bylo bez problému, tak jsem nechtěla rušit letenky, ale v letadle mi bylo hrozně zle...už bych určitě znovu neletěla. Ale na těhotenství to nemělo vliv - ve 2 jsme odletěli a ve dvou jsme se taky ještě vrátili 😀

atenka46
12. čer 2015

Ja jsem 26 tt a letím zítra, tak ti dam vedet jake to bylo. Jinak jsem letěla uz 4x za tohle tehotenstvi a vsechno vzdycky ok... Pokud cestujes je lepsi zvolit nejkratší možnost,tj. co nejmíň času v dopravním prostředku, takze urcite letadlo lepsi než bus! Jediné co zavolala bych na ty aerolinky do kolikateho tydne nepotřebuji potvrzeni. Ale 28tt by snad měl byt v pořádku... Hezkou dovolenou přeju!

pavlinavitu
22. lis 2015

Ja letela ve 30. tydnu, let asi dve a pul hodiny. Naprosto bez problemu 🙂

nonnni
22. lis 2015

letela jsem tedy nejvice ve 25.tt a to dve hodiny a pak prestup na 11. hodinovy let a uplne v pohode. Hodne chod a pij, ale zejmena si zjisti, jak se na to tvari aerolinka, se kterou letis (lisi se to a 28.tt uz muze byt u mnoha hranicni), zaplat si poradne pojisteni (take se diametralne lisi) a i pres to, ze ti budou vsichni tvrdit, ze to nepotrebujes, tak si sezen potvrzeni od gynekologa (aerolinky ho maji na svych webech), ze muzes letet a jsi bez problemu...protoze staci jeden iniciativni mozek na letisti a hned je z celeho letu nocni mura (osobni zkusenost).

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru