icon

Čípek měkký a bolest břicha ve 35. týdnu těhotenství: Znamená to předčasný porod?

nelinice
13. zář 2021

Holky co to znamená, čípek měkký 2cm?V pátek jsem byla na kontrole,lékař říkal že je vše v pořádku,od včerejšího večera mě začalo bolet v podbrisku jako pri silné menstruaci,bolest je trvala,jo občas přestane tak na minutku ,do toho tlak na spodek a bolest v kříži. Popravdě projdu se na záchod a muži si zpátky lehnout,nemůžu chodit,pravidelně kontrakce nemám, bricho tvrdne.Jsem 35tt a bojím se aby to nebyl predcasny porod,dnes mi začal takový vodnatývytok ještě do toho všeho.Omlouvam se za Roman,ale už si opravdu nevím rady.

klokanka31
13. zář 2021

@nelinice Ten výtok, není to spíš zátka?🤔

nelinice
autor
13. zář 2021

@klokanka31 já vůbec nevím co to je,hlenova zátka my nejspíš odchazi postupně už 2.tydny,tady není hlen

klokanka31
13. zář 2021

@nelinice Každopádně bys asi měla lepší se nechat zkontrolovat, abys už pomalu nerodila...

cilkat
14. zář 2021

Ten zápis by měl znamenat, že čípek už je sice měkký (tudíž směřující k porodu), ale stále 2 cm dlouhý (tudíž "slušně"). Vydržela jsem s tímhle zápisem v příkazce 6 týdnů a nakonec byl porod vyvolávaný...
Pokud je výtok "trochu" (tak max 3 intymky za 24 h), tak nejspíš neznamená vůbec nic (respektive je to prostě změna sliznice). Měla jsem ho půlku těhotenství.
Kříž a spodek může znamenat, že miminko "sestoupilo do pánve"... Ale i tam vydrží sedět klidně několik týdnů. (Chodit jsem sotva lezla, ale aspoň mi přestal rejt patou do žebra, kde byl předchozí dva měsíce a už fakt bolelo.)
Držím palce, ať jde vše dobře.