Čípek ve 32. týdnu - změnil se. Zkracuje se?

13. únor 2020

Pěkný večer. Dnes během sprchování jsem zkoušela nahmatat čípek, který se mi zdál takový placatý, nateklý, vůbec ne takový, jaký byl třeba ve 27 týdnu, to byl delší určitě. Na poslední kontrole před měsícem bylo vše v pořádku.
Je normální že se už čípek takto mění? Znamená to že se zkracuje? Žádné problémy nemám. Jako bolesti, tvrdnutí jen občas a určitě do 10 denně. Jen klasické natahování vazů co mám asi od 25 týdne.

krupka3
14. únor 2020

Urcite to normalni je, cipek se postupne zkracuje a ve 32tt uz nemusi byt prakticky zadny a muzes jeste prenaset. Stav cipku sam o sobe temer o nicem nevypovida, nemusis to resit, urcite se nestrachuj 😉

astyna88
14. únor 2020

Ahoj,me se od toho 27tt presunul hoooodne dozadu,sotva na nej dosahnu,smeruje kamsi jeste dal a taky je spis propustny pro prst. Me ale gyndar rikal,ze stav cipku uz nyni neni rozhodujici a ze ho i nerad vysetruje,protoze vypovedni hodnota po 30'tt uz neni zadna. Porod si spousti mimo samo,takze i otevrena na 3 prsty muzes prenaset....

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru