Cukrovka až v 33.tt?
Ahoj holky,
Chci se zeptat, glukózový test na cukrovku jsem měla v normě. Ale dala jsem si čaj, nezamichala ho a nakonci jak jsem ho do sebe dala se mi udělalo tak blbě, že to přestalo až po návštěvě záchoda. Mám to brat jako varování a nebo to přejít že se to ani žaludku "nelíbilo".
Málem jsem se skácela k zemi a bylo to dost hnusný.
Děkuji za rady 🤞☺️
@newmama Asi takhle - mě GDM diagnostikovali už ve 13.TT, od 14.TT jsem byla na dietě. Snažila jsem se dodržovat opravdu poctivě, ale bylo pár situací, kdy jsem "zhřešila" a vždycky mi potom bylo špatně. Ale tobě vyšel test ok, takže pokud to byla jednorázová záležitost, tak bych to neřešila... Nicméně pokud máš pochybnosti, není nic jednoduššího než omezit/vyřadit sladké 😉
@newmama osobně si nemyslim, že by to byl náznak cukrovky. Prostě ti to nesedlo no. Jako může se ti objevit těhu cukrovka i dýl, moje ségra to tak měla, na oGTT nic a někdy ke konci těhu jí cukrovku zjistili, ale myslím, že je malá šance. Pro klid duše si můžeš znovu zažádat o testy..... držím palce!

@newmama řekla bych, že cukrovka se neprojevuje tím, že ti je po jídle/pití blbě