icon

Diskuze o Hamiltonově hmatu v těhotenství: Máte zkušenost?

olinkaola
23. pro 2024

Ahoj jsem 38tt v pondělí jsem byla na registraci v nemocnici tam by mylo zdeleno že nesmím přenášet kvůli tehu cukrovce ,miminko je moc velké v pondělí mělo váhu 3350g tipují že dnes bude mít tak 3,5kg.
Jdu naporsdnu ke svému gineko. Chci se zeptat jestli si mohu říct o Hamiltona a jestli mi ho udělá. Máte zkušenost? Děkuji předem za každou odpověď

orangutan123
23. pro 2024

@olinkaola Ano řekla sem si o něj, paní doktorka mi řekla že pokud budou porodní cesty aspoň trochu připravené tak udělá. A taky udělala

elesse
23. pro 2024

Prijde mi, ze je spis problem, aby ho doktor “omylem” neudelal🙂) takze kdyz to pujde, urcite te neodmitnou. Navic jestli telo propravene neni, nic z toho nebude, u syna mi ho delali trikrat

hennrietta
23. pro 2024

Záleží na připravenosti porodních cest. Byla jsem na kontrole v 39+0 a doktor mi řekl, že i kdybych Hamiltona chtěla, tak ho nemůže udělat, protože sice čípek je měkký, na prst propustný, ale stále vysoko. Akorát já ho v té době stejně nechtěla.🙂
Pak o týden později na kontrole v 40+0 mi ho udělali v porodnici a o 2 dny později znovu (chci se vyhnout vyvolávání), ale stejně to nezabralo a stále jsem 40+5 a nevypadá, že by se něco pořádně chystalo. Nebo takhle. Chystá, ale nerozjíždí. 😄

cherie24
23. pro 2024

@olinkaola já jsem si o něj řekla s první dcerou taky. Taky na mě tlačili kvůli váze. Zpětně bych to neudělala. Udělali ho, druhý den se sice porod rozjel, ale po půl dni se úplně zastavil, takže stejně došlo na vyvolávání. A odhad je jen odhad. Mě se sekli s odhadem váhy o víc jak půl kila a to v každém těhotenství.

1pomnenka
23. pro 2024

Obávám se, že ti v 38. týdnu nepomůže. Byla by to náhoda, kdybys už měla připravené porodní cesty.

leslieth
25. pro 2024

U prvního tehu se mě paní doktorka zeptala zda ho chci. U druhého a třetího jsem o něj požádala. Vždy pomohl. Cesty jsem měla připravené cca od 36tt.