icon

Dovolená u moře ve třicátém týdnu těhotenství?

olilinka
27. čer 2022

Holky ,kdo byl u moře v 30tt?

nijij
27. čer 2022

Otázka je jestli se najde někdo kdo tě ještě pojistit. Nevím teďka do jakého týdne pojišťovny pojistí těhotnou.

sanyy22
27. čer 2022

@olilinka je to sice každého věc, ale těhotná a ještě ve 30tt bych teda nikam nejela🙃

zelenaesmolda
27. čer 2022

@nijij
a taky do jakeho tydne muze letet

olilinka
autor
27. čer 2022

@zelenaesmolda nechceme letět,ale autem

hezz17
27. čer 2022

@olilinka pri pojistce mysli i na pripadne pojisteni ditete. Nahoda je blbec a pece o nedonosence je v radech mlionu.

zelenaesmolda
27. čer 2022

@hezz17
Jo,ted to zrovna nekde bylo,ze nejaka Britka porodila predcasne v Turecku a ty cifry za tu neonatalni peci byly teda silene.

hezz17
27. čer 2022

@zelenaesmolda jo ja v tom oboru delam. Turistek v cr je takovyvh taky hromada

zelenaesmolda
27. čer 2022

@hezz17
tak ona porodila hodne predcasne,tam se ji nedivim,ze to necekala,o 2 mesice tusim.

hezz17
27. čer 2022

@zelenaesmolda kdyz jede za hranice, tak s tim musi vudycky pocitat. Ty o kterych pisu ja byly taky 24., 28.tyden

curliess
27. čer 2022

Byla jsem v zahraničí ve 29.tt. Evropská pojišťovna do 32. týdne pojistí, jiná už ne

sorboni30
27. čer 2022

@olilinka nechci strasit.. ale teta mi vypravela příběh jedne holky z rok dva zpatky, ktera jela na dovolenou k mori v 7 mesici.. Na dovolené bohuzel nastaly komplikace a ona porodila miminko. Bohuzel bylo malicke.. V Cr by ho zachranili, ale tam ji rekli "Tunis, Turecko" nejaka takova země. Ze male miminka pokud se nenarodi jinak nez jsou samy schopny zit, nezachranuji. Miminko zemrelo "zdrave" na maminem hrudniku..protože nedostalo peci jako donosene deti. Myslim, ze to bylo kolem 28tt.
Od te chvile co jsem tohle slysela, bych na dovolenou tehotna nikdy nejela..Čekat než miminko prestane dychat, jen proto, ze zeme nepodporuji nedonosene deti?
Stat se může cokoli, tohle bych ale nikdy neriskovala. Za rok s miminkem..
Jen jsem chtela napsat..dobre si rozmyslete co chcete. Clovek nikdy nema 100% jistotu, ze porodi v termínu nebo bude přednášet.
Ja rodila ve 28tt ted v unoru.. mam doma holčičku a jsem stastna ze je zdrava.
Nedokazu si představit, ze bych riskovala jeji zivot.

kamce
27. čer 2022

@hezz17 pri ceste do EU plati pojisteni ( v pripade ohrozeni na zivote jak na matku, tak na nenarozene dite )a staci Evropský průkaz zdravotního pojištění. Naklady jsou stejne jako pro obcany dane zeme.

elesse
27. čer 2022

Chteli jsme jet do Italie s navratem do 32.tt. A kdyby mi nezacalo minulou delsi cestu autem pekelne tvrdnout bricho, klidne bych odjela, tesila jsem se. Pojistka se sehnat da, jen nektere nekryji predcasny porod, tak pozor

g_m
27. čer 2022

Byla jsem v 31tt autem v Chorvatsku a vše v pohodě. Ale musíš najít pojišťovnu, která tě pojistí, ale nebyl to problém, jen to chce zagooglit...

g_m
27. čer 2022

@sorboni30 Pokud nechceš strašit, tak bych nestrašila a příběhy na zkažení dovolené bych si nechala pro sebe. Vím, že to bylo myšleno dobře a jako varování, ale na to dotaz nebyl...

moudivlacek
27. čer 2022

@g_m tak pani se ptala, zda nekdo byl, tudiz sorboni 30 odpovedel, ze nekdo byl, jako stat se muze vzdycky cokoli, lepsi vedet co a dle se toho rozhodnout, nez placat po rameni, Ok jet,nic se ti nemuze stat...

mimi1004
27. čer 2022

@g_m Jako varování by paní dostat měla, nevidím na tom nic špatného. Já rodila 26+2, v tomhle týdnu jako je tazatelka bych nejela dál než 100 km od domova natož do zahraničí. Ale to už je její věc.

fandysek_1
27. čer 2022

@olilinka osobě bych nejela. Byla jsem ve 20. Týdnu a pak mi začaly děsně otékat nohy po té cestě autem. Jinak pobyt pohoda, ale já měla strop 24. týden. Pak jsem se bála, že bych někde mohla porodit a dítě by nezachránili.

stef9328
27. čer 2022

Jsem ve 29tt a teda nikam bych nejela. Taky jsme si pohravali s touto myslenkou, ale nakonec jsem si rekla, ze jizdu autem bych asi nedala (mame jeste 2 deti), a radeji nez abysme riskovali,tak pojedeme radeji s detma do Polska asi, a tady budeme vyletovat.