Hodně špatně se mi dýchá, jakoby mě někdo dusil. Máte s tím žkušenost? Nedá se to vydržet🙏🏻
ked lezim alebo som v pololehu uz neviem co s tym
Lebo je to take ine akokeby mi nekto sedel na hrudi
Ci dycham nosom abo ustami
Proste sa musim pokazde dvihnut a posledne dni to byva horsie a to nesom este v 9 mesiac
Ležíš na zádech nebo na boku?
@natalia14690 Mne se spatne dycha uz ted, a to jsem lehce za pulkou. Bricho proste tlaci nahoru, a tak utlacuje branici. Covid nemam. Zkuste dychat zhluboka a pomalu, urcite najdete na netu nejaka dechova cviceni, treba jogovy dech. Nelezte na zadech, to se pak dycha hur.
Já poslední měsíc jinak než na zádech neusnu, protože na boku mě malá hned kope klidně celou noc v kuse...Pomohlo mi hodně se vypodložit polštáři. Mám celkem 3, abych se pohodlně vyspala. A snažit se uklidnit a zpravidelnit dech, učit se dýchat jakoby do bříška, což se využije i u porodu.
@natalia14690 Nechci Tě děsit, ale kamarádka měla v těhotenství přesně toto a měla plicní embolii. Projistotu bych si zavolala rychlou...
@natalia14690 já toto měla též. Šla jsem s tím k Dr, poslal mě na EKG nějaký odběry, nic. Prý hormonální, plus jak děloha roste tak utlačuje všechno možný. Po porodu to okamžitě zmizelo. Pokud budeš mít vyloženě dechovou nedostatečnost, tak volej Dr. Pokud se ti špatně dýchá tak zajdi co nejdřív a nech si udělat ty různý vyšetření.
pokud to máš jen vleže na zádech, bude to syndrom duté žíly, tj. mimino ti stlačí dutou žílu, to brání toku krve do plic, tzn. stagnace neokysličené krve, tzn. pocit dusení.
Terapie: nelehej na záda a vyčkej porodu, pak se to zlepší
@martinazidkova prave ze je jedno na akej strane lezim
Uz len kdyz si sednu trochu vic tak to zacne:/
Holky dekuju za radu ale ta dychcavost pri chozeni a po schhodech nebo kdyz vic chodim mam ale je to nieco ine kdyz si lehnu na jakukoliv stranu, citim hrud, proste duseni akokeby ma niekto dusil sackem na hlave ale citim ze je to z hrude
@natalia14690 a lékař o tom ví?
@natalia14690 mam to same uz x tydnu, dr jsem to rikala a nejak to presla.. ekg v pohode, podle me je to tim jak si vic sednem a lehnem tak nam deloha tlaci na okolni organy
Ahoj, já mám to samé zhruba od 30tt, ne a ne se pořádně nadechnout, někdy pomůže, když si stoupnu, jindy když to poctivě prodýchám. Děje se mi to jen, když ležím, za chůze nikdy...🤔 přisuzuju to miminku a ultlačené bránici...
@martinazidkova zacalo mi to pred par dnami a kontrolu mam dalsi pondelok
Ahoj, stává se mi to od začátku 26tt, když si neuvědomím, že nemám na dýl lehat na záda... Pomáhá mi sednout si na zem, dát hlavu mezi kolena a prodýchat.
Taky jsem to mela 7-8 mesic.. skoncilo to az po porodu. Obcas sem si musela dýchnout ventolin aby se mi lepe dychalo.

@natalia14690
Covid?