icon

Hormonální rýma v těhotenství: Jak se projevuje?

annoonniimm
12. srp 2022

Zdravím, prosím vás máte taky někdo v těhotenství pořád rýmu? Mám věčně ucpaný noc, svědí mě a trošku slzí oči. Připomíná to alergickou rýmu. Nejvíc to mám ráno a večer.. mám to od začátku těhotenství a už mě to hodně vadí.. četla jsem, že to může být tzv hormonální neboli těhotenská rýma. Máte jí taky někdo? Díky

annoonniimm
autor
•
Autor odpověď smazal
•
emillyhk
•
12. srp 2022

Já měla celé těhotenství plný nos (nešlo to vysmrkat) a zalehlé uši. Po porodu to povolilo.

gbp
•
12. srp 2022

@annoonniimm mam taky od zacatku. pouzivam jen morskou vodu a smrkam no. minule sem mela taky celou dobu 🤷🏼‍♀️

cilkat
•
12. srp 2022

Taky jsem jí měla skoro celou dobu... do konce šestinedělí zmizela.

nitii
•
12. srp 2022

Měla jsem to v prvním těhotenství cca od 2-3 měsíce, zmizelo to den po porodu. Měla jsem úplně zabetonovaný nos, občas jsem z toho byla už nešťastná a pološílena, tak jsem někdy stříkala Olynth, nic jinýho nepomáhalo a já nezvládám dýchat pusou, takže jsem nemohla spát..
No a teď jsem v podstatě poznala ještě před testem, že jsem těhotná podle toho, že se mi zase ucpal nos bez rýmy a dalších příznaků, ještě jsem říkala manželovi, že jsem snad těhotná.. Za dva dny na to pozitivní test 😁 Takže teď to mám fakt od úplného začátku, teď jsem teprve 12+4, ale zatím to není tak hrozný jako při minulém těhotenství, tak se to dá zatím vydržet..
Bohužel, z té první zkušenosti, pomůže až porod ☹️

sanoela
•
12. srp 2022

@annoonniimm u obou těhotenství úplně od začátku a taky pomohl až porod u první ještě celou dobu mě.bolelo v krku

barulina
•
12. srp 2022

@annoonniimm když jsem já pri svém prvním těhotenství tuto otázku tady položila, byla jsem za trubku. Jen taková vzpomínka. Jinak ano, já byla hotová obě tehotenstvi

jako_mala_holka
•
12. srp 2022

Já mám zas pocit, že mám nějaký tehotensky kašel, začal mi v těhotenství a nemůžu se ho zbavit... A často mám zalehlé ucho, hlavně když jdu ven, pomůže mi jedině si lehnout, pak to teprve přejde... Ucpaný nos jsem měla v každém těhotenství taky nějakou dobu, případně i krvácení při smrkani... No samé takové příjemné věci 😁 ale to zas přejde

annoonniimm
autor
•
14. srp 2022

@barulina taky jsem si myslela, že budu za blbou.. naštěstí aspoň vím, že opravdu v tom nejsem sama a je to hormonama 😀

kkryplikk
•
14. srp 2022

Nemela jsem sice zabetonovany nos, ale cely obe tehotenstvi mi z nosu lilo jak z konve🤣

janikas85
•
14. srp 2022

@annoonniimm ano měla jsem příšerně ucpaný nos v prvním těhotenství. Trochu pomohl Rýma stop od Dr.Weiss a definitivně pomohlo porodit. U druhého těhotenství už jsem měla pokoj

lu31nka
•
3. zář 2022

@annoonniimm jsem alergik a v prvním těhotenství jsem měla úplný klid ,ale teď si to teda vynahrazuju. 🤦🏼‍♀️😂 Pořád ucpaný nos, škrábání v krku jako když se mi rozjíždí alergie...nejhorší je to ráno a večer 🤦🏼‍♀️