Jak dlouho před porodem bolí pánev a celý spodek?
1 . jak dlouho před porodem může bolet pánev a celý spodek ( přirovnání k víkendu rajtování na koni ). Občas mám problém se jen někde zvednout a popojít :( Trvá to už asi 5 dní a mám 18 dni do tp.
2 . už na 3 kontrole u Dr. bez změn váhového nárůstu , muže to být problém ? Vcelku mě to zneklidňuje .
Dekuji
Mě to začalo bolet asi před týdnem, je to normální. Bolelo mě to v každém těhotenství takhle nějak, u prvního snad ještě dřív. Někdy jsem měla problém vstát z postele, udělat krok, po rozchození to šlo. Nejhorší je např. sundat kalhoty nebo kalhotky, to je bolest pánevních kostiček ...
Tyto problémy jsem měla při druhém a třetím těhotenství. Při druhém to skončilo porodem v 35. týdnu. Při třetím ta bolest začala někdy cca kolem 28. týdne, doma jsem měla dvě malé děti, takže jsem sotva lezla a nejmladší se narodil až ve 39. týdnu a byl velké zdravé miminko, bohužel pak mu přišli na reflux. Takže přeji ať to máte brzy za sebou a zdravé miminko 🙂
Asi posledni mesic a pul pred narozenim -36+3 jsem kazde rano vstavala z postele jako chromajzl a rustovy narust u ni byl - nic nic nic a najednou behem tydne o pulku vetsi. Takhle narazova je do ted
bolel mě spodek hrozně

Pri druhem tehotenstvi me to zacalo bolet kolem 26 tt. Ale jen tak lehce jako kdyz vystupuju z auta tak neumim dat nohy k sobe a tak :D u prvniho si nepamatuju presne ale vim ze to bylo dost brzy. Urcite kolem toho 25. A poprve to bolelo hodne!!! Takze dva tydny pred porodem si myslim ze uz je na case :D a kdyz jsem to pri prvnim rekla dr tak rikal ze driv se na tu panev davali pytle s piskem...tak ze mam byt rada ze jsem tehotna ted a ze se s tim neda nic delat. Jen porodit :D