Jak na masáž hráze, když se nedaří?

lizaa
2. únor 2013

Dneska jsem na poslední chvíli zkusila masáž hráze a vůbec se mi nedařilo, tak bych chtěla poprosit o praktické rady, protože načetla jsem toho o tom poměrně dost. Za prvé si přes to břicho dolů prsty skoro nedosáhnu, takže o nějaké pohodlné poloze se nedá vůbec mluvit. Tím pádem se mi to i špatně těmi prsty provádí. Navíc ať jsem masírovala, tlačila a roztahovala jak jsem chtěla, přišlo mi že to nemělo naprosto žádný efekt. Ve finále mě to ještě znervóznělo, nedovedu si představit že bych takovou dírkou měla porodit takového obříka. Příjdu extramalá😀. Nějaké rady aby se dařilo?

luciekremenova
3. únor 2013

No já to chci taky zkusit a nedovedu si to vůbec představit.Prý to má dělat partner ale to nějak nechci. 😕 Prý to musí jít až do bolesti tak nevím jak to zvládnu,u předchozích těhotenství jsem to nedělala a byla jsem nastřihnutá.Já začnu až tak za 3 týdny tak snad na něco příjdeš a budeš mne inspirovat.Jinak neboj ono se to u porodu nějak poddá v nejhorším Ti udělají nástřih a není to žádná hrůza dá se to přežít i zhojené je to do dvou týdnů,ale i tak je lepší být připravená.Tak skus využít partnera třeba to pomůže.Držím pěsti a pak dej vědět. 😉

vendullka
3. únor 2013

A nebo vyzkoušej jiné alternativy mimo masáže, např. maliníkový čaj nebo lněné semínko🙂

ladyduchess
3. únor 2013

já jsem tu masáž taky zavrhla 😀 a piju ten maliníkový čaj, ale už mi přestává chutnat 😀

romantika
3. únor 2013

zenske pouzivaji epino(najdete si diskuzi), ale to je celem dost drahe, na tu masaz hraze je hodne nazoru, nekdo doporucuje, nekdo zrazuje.
Tak nevim, u prvniho mne strihly protoze ikdyz jsem celkove hodne vysoka pricne jsem mela panev uzkou. Ale myslim ikdybych masirovala, ze se trhnu, mam jemnou kuzi uz od podstaty. Nakonec samotny ten nastrih byl o nicem, kdyz mne stejnak mala potrhala vevnitr a natrzena jsem byla spis nahore, coz mi problemy dela doted. A spis uskodily ty vnitrni poraneni. A to nikdo neradi jak se jim vyhnout.
Myslim ze tu masaz zase nedoporucuji ze se muzete zbytecne vytahat, ale ja si tak myslim, ze to opravdu zalezi organismus od organismu. Pokud nemate elasticitu kuze dobrou tak nejake masirovani na posledni chvili nepomuze. Spis pak hodne cvicte panevni dno apod.. Mnohem vice cele tehu i porod dostavaji zabrat panevni svaly, ktere to vse drzi. Samotna tkan visi jen na nich.
Uz bych se moc nestresovala, nebojte, ono to vypada male 🙂 ale prave ta elasticita dela divy |🙂)))) a hlavicka mimi neni srostla, takze se i pri porodu prizbusobi porodnim cestam. Ikdyz ja jsem vysoka, tak ja problemy mela, vetsina mych kamaradek co jsou mi po rameno rodili v pohode. Zadna nemasirovala.

lrg
5. únor 2013

Taky nemasíruju, jednak mi to není příjemné a příliš nevěřím, že by se za nějaké 4 týdny mohlo něco radikálně změnit - asi jako s každým cvičením. Myslím, že účinné může být epino, ale přijde mi to brutální a nechci ji mít jako tunel do metra 🙂

baca
5. únor 2013

Tady opravdu rada těžká. Já za chvíli budu rodit potřetí. Vždy piju maliník, jím lněné semínko a masíruji. Poprvé jsme masírovala poctivě, podruhé už méně často a ted se k tomu nemůžu dokopat, takže zatím jen párkrát. U obou porodů jsme skončila s dvojitým nástřihem, mám prý tu hráz vysokou či co. Takže jsem masírovala spíš pro pocit, že pro to dělám, co můžu. Taky si tam špatně dosáhnu. Manžel se podílet odmítá, nechápu proč, možná by z toho měl i užitek 🙂 A jak jsem sešitá, tak se mi tam v jednom místě zdá, že ta kůže je nějak blbě sešitá (jinak to teda nikde nezavazí ani netáhne, ale vyložene na tu masáž) a ani to namasírovat nejde.
Takže rada za mě - dej si i ten maliník a semínko a mysli pozitivně.

izzabella
21. led 2014

Ahoj holky, mám dotaz ohledně masáže hráze. Za měsíc a půl mám termín a rozhodla jsem se začít masírovat hráz. Koupila jsem si olej od weledy, koukla na návod, prostudovala to ještě na internetu a začala jsem masírovat. Chci uvést, že za sebou mám pouze první masáž, ale moje hráz mi přijde nějaká divná, vůbec ne taková jako na obrázcích na netu nebo na letáku od weledy. Když chci dělat masáž a mnout mezi prsty tu vnitřní a vnější stranu, přijde mi, že mnu hrozně tlustý sval nebo co to je, z obrázků bych to pomalu chápala, že se jedná jen o kůži nebo něco tenčího. Zkoušel to i přítel, kterému jsem předetím nic neříkala a sám od sebe mi řekl, že to je nějaký tlustý... Příští týden jdu na gyndu, tak se tam chci zeptat, ale zase nechci vypadat jak úplnej cvok...Máte někdo podobnou zkušenost?

koliotte
12. únor 2014

Ahoj, já jsem si na hráz také nedosáhla, tak v obouch těhotenstvích masírovat manžel - večer vždy 10 minut. Měla jsem olejíček od Weledy. Prováděl to podle návodu na olejíčku. Tlačil směrem dolů (ke konečníku) a taky roztahoval do stran... Potom mi ještě namazal bříško (super je Elasti-Q - nemám strie) a nakonec ještě namasíroval oteklé nohy (Elasti-Q Relax). Udělali jsme z toho takový večerní rituál. Nevím, zda manžel masíroval správně, ale pomohlo mi to, nebyla jsem nastřižená ani jednou, a to měl druhý syn 4220 g :o)

ness21
27. únor 2014

Já si tam ani nedosáhnu :D Tak nemasíruju :/:D

ji_tuli
15. říj 2014

http://www.marekamarketa.cz/masaze/tehotenska-m... video a povídání o masáži hráze

spuldar
15. říj 2014

Já to dneska zkoušela podruhé a když se posadím pohodlně, tak si tam došáhnu bokem vedle břicha. Taky mám názor, že aspoň něco, třeba to aspoň malinko pomůže, ale zázraky od toho nečekám. K té hrázi, PA v kurzu říkala, že je to strašně individuální, někdo tam má jen tenkou vrstvu, někdo větší a tlustší masu kůže nebo svalů, někdo má hráz výš, někdo níž, takže se fakt nedá odhadnout, nakolik to pomůže. Ale aspoň pro ten pocit, že něco jsem pro to udělala, budu masáž dělat, není mi to nijak moc nepříjemné.

mydvaapes1
15. říj 2014

Nejjednodušší masáží hráze je sex 😀

koliotte
5. pro 2016

Já jsem si tam také nedosáhla, proto masíroval manžel. Před porodem každý večer 10 minut s olejíčkem. Radost z toho neměl, ale chápal, že mi to může hodně pomoci. K tomu jsem ještě pila také maliníkový čaj a jedla lněné semínko. Za mě masáž funguje na 100% - rodila jsem 4x, dvě děti měly 4,25 kg a nastřižená jsem nebyla nikdy!!! Nebylo třeba ... Poslední porod byl zcela bez poranění, ani jeden steh nebyl nutný - takže já masáž hráze DOPORUČUJI !!! 🙂🙂🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru