icon

Jak zvládnout krize a potíže v těhotenství?

barborap112
23. únor 2022

Ahoj holky, padla na me dneska po delsi dobe fakt velka krize, tak jsem si rikala ze se z toho zkusim vypsat a treba si navzajem pomuzeme a podporime, protoze verim, ze nejsem jedina koho to trapi. Jsem 30.tt a uz to uprimne moc nezvladam. Hrozi mi od 25. tydne predcasny porod (zkraceny cipek), takze jsem doma, beru utrogestan a magnesium a dojizdim na castejsi kontroly a hlavne se snazim byt v klidu. Uz zhruba 2 mesice poradne nespim, vecer kdyz vim ze za chvilku pujdu do postele chytam paniku, protoze vim ze zas bude dalsi hrozna noc prede mnou. Mam obrovsky svedeni celyho tela a porad musim neco delat s nohama, takze se snazim se prochazet po dome, ale i tak je to masakr. Boli me uz par dni bricho a zada jak pri menstruaci a mam porad prujmy. Uff, tak jsem to ze sebe dostala. Nechci pusobit jako ze si stezuju, jsem moc vdecna za to ze jsem tehotna, ne kazdej ma v zivote takovy stesti a rozhodne to beru s pokorou. A taky vim, ze jsem na tom jeste dobre a jsou maminky, ktere maji doma jeste deti o ktere se musi starat a prozivaji tehotenstvi mnohem hur. Jen jsem to ze sebe asi potrebovala dostat a trosku si ulevit.

Ps.: Za hlasku vyspi se dokud muzes, bych automaticky vsechny strilela. To me dokaze nesmirne vytocit.

Co vy a trapeni v tehotenstvi? Jak to zvladate a prozivate? Mate taky krize? Nebo stejny potize?

Strana
z2
te_reza
25. únor 2022

@evinahosta já 20. Dolů to tak s grácií nešlo 😂👌

amenophus
25. únor 2022

Ja sice v ani jednom tehotenstvi zadne extra problemy nemela, jen sem tam nejake to nepohodli a bezne bolistky, ale stejne to bylo vzdy obdobi ktere jsem musela prerrpet. Nikdy jsem nepochopila frazi "uzivej si tehotenstvi", jako fakt nevim co je na tom k uzivani. I kdyz jsem nemela nevolnosti, cukrovku, preeklampsii nebo podobne lahudky, proste me stvaly ty omezeni - stvalo me ze si nemuzu dat steak medium-rare nebo sushi, ze nemuzu alkohol, ze nemuzu vyrazit na dlouhej cundr s 20kg baglem na zadech...

vh1610
25. únor 2022

@amenophus Mam to stejne. Prozivam ted prvni tehotenstvi a vlastne vsecko teprv zjistuju. Ale udelala jsem si pro sebe takovej obrazek, ze nejak "zajimavy" a prozivatelny to pro me je cca od poloviny - briska, zretelnych silnych pohybu, predtim to pro me bylo naprosto abstraktni. Nemela jsem bricho zadne, bylo mi jen vselijak, spoustu lekarskych povinnosti, kontrol a nejak v sobe stourat dojeti, ktere tam nad tim plochym brichem proste nebylo, mi neslo... Ted si to teeeprv (v 24tt) zacinam uvedomovat realneji... a docela me bavi to kopani, ze tam je... ale to je cele. Hodne negativ ni prozitek je pro me muj totalne zmeneny psychicky stav a vztah k partnerovi. Proste VUBEC nejsem sama sebou, cca od 8tt to zacalo a zatim neskoncilo, jsem nekdo jiny, jsem opak sama sebe v mnoha ohledech, izoluju se, nejsem kontaktni atd... nejsem moc citliva ... to jsou opaky toho,jaka jsem byla bezne.. takze to je pro me hrozne slozite obdobi, nejak se s tim popasovat, chapat to a jeste to vyvazovat a vysvetlovat partnerovi... no...cele tohle negativni prozivani se ale vubec nevylucuje s tim, ze se tesim na malou a ze myslim, budu dobra a urcite milujici mama... je to tabu tema a malokdo vam rekne popravde jak to ma... diky bohu tady za tyhle diskuse, me to pomohlo hodne... pritom jsem velkej optimista, dobre naladena skoro porad, miluju pecovat o lidi atd... zadna zapskla, nespokojena xxxx... 🙂 holt "jinej stav"

babetak
25. únor 2022

@barborap112 mám 5 dětí, každé těhotenství bylo jiné, menší či větší potíže u všech... Já to beru tak, že to k tomu prostě patří a popravdě je mi líto, že už tento stav nikdy nezažiju ( letos je mi 40 a manžel by mi u dalšího asi už utekl 🙈😂).

ajkada
25. únor 2022

@barborap112 Magnesium zpusobuje prujmy. Mne úplně neskutečný (i takové ty sumive tablety z DM, kde toho ani tak moc není). Doporučuji to konzultovat s lekarem, zda je nutné ho brát, nebo aspoň snížit davkovni (po konzultaci s lékařem)

markii30
26. únor 2022

Těhotenství 3x a s toho 2x od 25tt total horor❗❗❗ pořád nějaké problémy , hospitalizace kvůli možnému předčasnému porodu u obou dvou , pak doma nic nedělejte ( jasné nebudu mám jedno dítě , pak při třetím těhotenství už dvě děti ) můžu si určitě nohy hodit hore .... U obouch mi bylo řečeno že nedonosim protože jsou moc nízko , čípek se otvírat , pak už nebyl a já stejně rodila obě 2 dny po termínu ... Nehledě na to, že u obou jsem měla od 30tt tak silně poslíčky že jsem si myslela že rodím každou minutou ( ano už jsem měla nejstarší dceru , člověk by si i řekl že snad jako zkušená rodička poznám kdy to fakt přijde, no a já to fakt nepoznala) takže jsem pořád plašila jestli už náhodou nerodím, počítala jsem po nocích "kontrakce " u kterých jsem počítáním po 5 hodinách vyčerpáním usla , nemluvě o to že jsem nosila obě děti přes léto brečela jsem měsíc před oběma porodama ,že už nemůžu , spuchla , oteklá , nemotorná , spocena s každým dalším pohybem ...spala jsem v kuse od 36tt cca. hodinu , 3 hodiny když už se fakt poštěstilo . Jo krásnější období v životě než těhotenství fakt nepamatuji 😁😁😁😁 ( O prvním těhotenství jsem moc nemluvila je to 10 let už si to do podrobna nepamatuju ) 🤣

Strana
z2