icon

Je možné vyvolání porodu 12 dnů před termínem?

myval1991
4. čer 2018

Ahojte.
Uz som to pisala na nastenku ale skusim si prist poradu aj sem.
Som v 37tt, cele tehotenstvo prezivam neskutocne citlivo a uzkostlivo. Bojim sa o dieta, som prehnane opatrna. No posledny mesiac je to neznesitelne. Napadlo ma ze som napriklad nikdy neprekonala toxo a uplne mi preplo (nejim maso, umyvam zeleninu "2h", nechodim do restuaraci...psycho). Aj ked si moje racionalne JA uvedomuje ze som sialena, nedokazem to kontrolovat. Dalej mam obrovsky strach ze proste ochoriem od niekoho (s nikym sa nebozkavam pri vitani) a to je len zlomok ako mi sibe. Najhorsie je ze niekedy dostanem z toho zachvat a kricim a placem na niekoho. To urcite mojmu dietatku ublizuje a nasledne sa trapim ze jej ublizujem...hrozne. dnes som sa o tom bavila s primarom ze mi absolutne preplo, neviem ci sa jedna o predporodnu depresiu alebo nieco podobne ale povedala som mu ze mam strach ze mojej dcere takto ublizujem ked som v takomto krci. Primar mi navrhol vyvolanie porodu za 2 tyzdne. Ja mam ale z toho strach. Urcite je pre dieta lepsie narodit sa prirodzene kedy ono chce. Nechcem mojej dcere sposobit dalsi stres z vyvolania porodu ked som vystresovana 9 mesiacov, zaroven som zamknuta na 100 zamkov krcok 2cm uzavrety takze tak skoro neporodim. Termin mam 30.6.a urcite budem prenasat s mojim stastim. Prosim vas o radu. Je podla Vas mensie zlo to vyvolanie ako byt mozno este mesiac v tomto krci ze sa vsetkeho bojim, stale si umyvam ruky, vsetko myju, no blazon...ja neviem co urobit. Naozaj neviem...dakujem Vam😊 pritom ja som bola aj pred tehotenstvom velmi citlivy opatrny zodpovedny clovek ale v tehotenstve to vyvrcholilo neskutocne, chorobne. Pritom mam bezproblemovy zivot. Neviem kde sa vo mne berie chorobny strach.
Dakujem Vam

Pritom mam krasny usporiadany zivot
Pisem zlsem preto zensa neviem rozhodnut c

Strana
z2
myval1991
autor
4. čer 2018

Na to vyvolani nepojedu urcite.

biedronka10
4. čer 2018

Ja, mam za sebou komplikovanejsi vyvolavany porod v 41+4tt. 13 hodin neskutecnych a fakt strasnych bolesti, kontrakci po minute. Primar mi potvrdil ze vyvolavane kontrakce jsou bolestivejsi. Otevrena na 1 cm pres 6 hodin. Klystyr, epidural, oxytocin, monitory na 1,5 hodiny vzdy po hodinove pauze. Ja histericka furt ve sprse, machajici si napichnutpu jehlu na zadech (epiduralni) ve sprse. Behem tlaceni jsem omdlela. Po porodu ztrata velkeho mnozstvi krve. Jednoduse, peklo, peklo. ......... A to vydrzim hodne. Na porod nevzpominam s radosti jako jine. Doporucuji spis mrne donutit "vylezt" samo. I kdyz me se to keca, ja delala psi kusy uz mesic pred terminem a malou jsem proste na svet nevyhnala. A s tim mytim a strachem. Doporucuji spise psychologa, ono nic se nesmi prehanet ani uzkostna pece a strach. Tim mrneti neprospejes, snaz se byt ted na koncove dny spise v klidu a nic nehrotit. Drzim palce.

myval1991
autor
4. čer 2018

@biedronka10 dakujem ti☺

normalnimatka
4. čer 2018

spíš vyhledej terapeuta.... sama uvidíš, nebo spíš tvoje okolí, ale jestli budeš mít chorobnej strach pak i o dítě, tím mu taky rozhodně neprospěješ a sobě teda taky ne.

hamilton má šanci zabrat jen, když jsou porodní cesty připravený, takže zbytečnej riskantní zákrok akorát.
ale spíš bych pracovala s tím strachem. je možný, že je to jen hormonama, vyrojila se tím třeba nějaká stará zadupaná úzkost, která byla uložená v nevědomí a teď vystoupila napovrch, protože xy... a třeba se to samo srovná. a nebo to bude stejný, nebo horší. v tom případně bych to nenechávala jen tak. jak sama racionálně uznáváš, v pořádku a "normální" to není.

lela36
4. čer 2018

Jestli mas termin 30. 6. tak to bude krasny racek, po 21 cervnu uz je to rak a to bude zlate dite 😀 Mozna si da trochu nacas pri porodu, ale jinak zlate dite 🙂 tak mozna ne na 100pro ale ver mi!

marii90
5. čer 2018

Vcelku ti rozumim. Cesta k malemu byla dost trnita, takze jakmile se povedlo, prestali jsme "to" delat, abychom to tam nejak nepodrazdili. Zacaly problemy se spankem, kdy jsem spala cca 4 h denne max.a neslo vic, takze pekelna unava - ke konci jeste rozdeleno behanim a wc 😧 Bohuzel v praci to nikdo nevedel (chteli jsme to tutlat do prvniho screeningu), takze tam si se mnou chudacek taky vytrpel 16h sichty po nekolik tydnu, bylo to dost stresove obdobi - cely prvni trimestr vlastne. Vetsina druheho trimestru byla v pohode - jen ranni a vecerni nevolnosti + pretravavajici problemy se spankem... az kdyz jsem u dr. hlasila, ze mi zacalo treba 20x denne tvrdnout bricho... suse mi ve 22.tt rekl, ze cipek je temer zanikly a ze "to vypada, ze potratite" a tim ukoncil kontrolu 😡 Od te doby jsem byla jako oparena... porad jsem na to myslela, co muzu udelat, aby to dopadlo dobre, gyndar mi rekl, ze nemam delat nic, ale stejne jsem vicemene jen chodila do prace a pak uz nic, ladovala se horcikem (ktery mi ani nenapsal)... No nakonec me ve 28.tt zavreli do spitalu (na vlastni zadost po hadce s gyndarem) pro rozjizdejici se porod. Pustili me na konci 31.tt s tim,ze mam jen lezet s nohama nahoru, aby vydrzel aspon do konce 32.tt (celou dobu mi rikali, ze max. za tyden to prijde)... na zacatku 36.tt uz jsem byla fyzicky tak marna, ze jsem mela problem vylezt do patra... zacla jsem chodit ven se psem, abych vubec ten porod zvladla.... vymenila jsem doktora a ta mi od propusteni z nemocnice rikala, ze se priste uz neuvidime (uz jsem zacala byt otevrena), pak uz jsme si z toho delali vsichni srandu, ze si to rozmyslel. 14 dni pred terminem jsme se dohodli na Hamiltonu (ani mne ani doktorce se nelibilo, abych chodila takhle otevrena...), pak probehl jeste druhy a maly stejne vylezl az 5 dni po druhem Hamiltonu, kdy jsem byla otevrena na 6cm (takze to na me nezabralo)... tehotenstvi jsem si de facto uzivala "jen" posledni cca mesic, kdy jsem vedela,ze uz je "dost" velky...i pres vsechen ten stres, co jsme si prosli, vylezl ve svuj cas, peknouckej zdravouckej klucik - mel tak kratkou snuru,ze ani nemohl cely vylezt ven a toho tam drzelo celou dobu 😊 (jo, kdybych to vedela v tom 28.tt 😄 )
Zkus se hodit do klidu, zvladli jste to az sem, tak se neboj, vsechno dobre dopadne! ❤
Mimca jsou silnejsi, nez maminky.... kdyz dokazi zvladnout takovou udalost jako porod.... jen se nektera mimca pripravuji dyl nez jina. A termin 30.6.je super, bude se aspon o to vic tesit na prazdniny 😊

priefi
5. čer 2018

@myval1991 pokud mas tepelne opracovane maso (neni tam nic ruzoveho), tak se toxo bat nemusis. Ja mela stejne strachy, zeleninu myla pul hodky, maso muselo byt dokonale propecene, kockam jsem se vyhybala z daleka, myla si ruce snad tisickrat, kdyz mi nekdo podal ruku, hned jsem si ruku patlala antibakterialnim gelem a pusu na privitanou jsem nikomu nedovolila (max manzel, prip.rodice a to jsem musela videt, ze jsou zdravi), docela dobre mi zacalo hrabat, ale pokracovalo to i po porodu a dalo by se rici, ze mi uz to urcitym zousobem zustalo, uvedomila jsem si nebezpeci, ktere jsem pred tim nevnimala. Ted jsem.znovu tehu, takze zase mi zacinaji tyto myslenky silit. To, ze jsi opatrna, je v poradku, ale musi to byt v unosne mire. Castecne to musis brat tak, ze pokud bys mela onemocnet, muzes se stavet na hlavu a stejne se tomu nevyhnes. Pokud nemas onemocnet a delas opatreni, bude vse v poradku. Miminku nech jeho cas, ono kdyz ho porodis, budes mit zase jine strachy, ktere bude citit zase, ale jiz jako narozene. Mimi pujde ven v dobe, kdy ono uzna za vhodne a vyvolavany porod narusi jeho cas, jeho pripravenost a rozrusi ho vic, nez Tvoje stresy

myval1991
autor
5. čer 2018

@priefi presne viem o com pises. Mam to rovnako. Je to hrozne. Nedelu som mala histericky zachvat lebo moj otec vzal mojho brata na geriatriu a ja som sa zlakla ze tam mozu byt aj infekcni pacienti a zacala neskutocne plakat a kricat na kazdeho. To mojej malej uskodilo ovela viac...ach...ja si tiez myslim ze keby to vyvolame tak ju vystresujem este viac a to nechcem ani nahodou. Ja sa to pokusim vydrzat nejako, ale uz ma to nebavi. Mne to s tou toxoplazmozou zacalo pred mesiacom ked som sla na burger a debilna casnicka mi priniesla i napriek tomu ze som jej povedala ze maso ma byt prepecene, naruzovele...skoro som dostala infarkt a odvtedy mam tento strach....snad som sa nenakazila😕 dodnes sa bojim a myslim na to kazdy 1 den. Esteze ma to ale propadlo takto neskoro a ne driv...dakujem ti za nazoe

priefi
5. čer 2018

@myval1991 ja takove jidla prave v restauracich radeji nejim, jen doma pripravene. Kdyz uz jim.v restauraci, rozrezu maso na nejhrubsim miste a zkontroluji. V minulem tehu jsem maso vracela, at mi ho propecou, nebo udelaji nove, ze jsem jasne rekla,.ze ma byt propecene a ne medium (nebo dokonce krvave) a ze tohle fakt jist nebudu, ze jsem tehu a ze tohle je pro me risk. Ze nikoho buzerovat nechci, ale tohle.fakt ne (lepsi uvest, ze jsem tehu, nez aby tam pridali i neco navic, kvuli vzteku). Upravili a jedlo se.. ale ja tyto strachy mam od zacatku tehu 😉

myval1991
autor
5. čer 2018

@priefi ja som to taky vratila. Nakricala na casniku a zavolala jej sefovi. Ale uz je neskoro a aj tak to nicomu nepomohlo😔

priefi
5. čer 2018

@myval1991 kdybys mela toxo, tak o tom uz vis, neni to zrovna sranda 😉

myval1991
autor
5. čer 2018

@priefi velakrat je to bezpriznakove😔 teraz mam este vacsie vycitky aka som krava a ze som to maso neskontrolovala a ohrozila malu😢

myval1991
autor
5. čer 2018

@myval1991 pritom ja maso skoro vubec nejim cely zivot...ale chcela som si dat kvalitne hovadzie...nenapadlo ma ze kuchar alebo casnicka to popletu...

priefi
5. čer 2018

@myval1991 neninto bez priznaku, jen Ti nedojde, ze to je priznak. Je to jakoby chripka, nebo mas sedo pred ocima nonstop, jakobys tam neco mela. Neboj, nenakazila si se. Ono to maso bylo tepelne opracovane, kdyz to je ruzove, tak uz by to melo byt ok, ale tehu se to proste nedoporucuje. Jsi v poradku,.neboj. navic v tak pokrocilem tehu, bys uz malou ani.moc myslim neohrozila. Fatalni to je v 1.trimestru

myval1991
autor
5. čer 2018

@priefi dakujem ti pekne za mile slova😘 dufam ze to uz dobojujem do uspesneho konca. Ja som zostarla o 20r v tomto tehotenstve aj vsetci okolo mna. Esteze mam skveleho muza. Iny by som mnou nevydrzal, urcite.

myval1991
autor
5. čer 2018

@normalnimatka uvidime s tym chorobnym strachom o dieta. Ak ma to prepadne, tak pojdem na lieky a urcite vyhladam terapeuta lebo takto sa zit neda ani pre mna ani pre moje okolie. Dakujem ti

priefi
5. čer 2018

@myval1991 bude to dobre, neboj 😊

bartakova_veronika
5. čer 2018

@rebejsova tak to jste měla ještě dobré, že jste alespoň mohla rodit přirozeně 🙂 měla jsem úplně to samé ... malá se narodila o 16 dní dříve, též mi neprospívala ... akorát že já musela podstoupit plánovaný císařský řez .... bylo víc důvodů nejen že neprospívala ale nerodí přirozeně pod 2,5 kg což malá měla a ještě byla koncem pánevním ... ještě horší strach jsem měla z toho že mi o den dříve odtekla plodová voda a musela jsem tedy ne o 15 dní dříve jak bylo původně plánované ale o 16 dní dříve ... no byl to pro mě nakonec šok a vše rychlé ... ale naštěstí to dobře dopadlo

@myval1991 jinak co se týká vašeho dotazu, já bych asi spíš počkala a snažila se to nějak řešit ještě než se to narodí .... po porodu by jste na tom mohla být ještě hůře ... psychicky i fyzicky se zhroutit. Mohla by jste přijít o mléko ... to se stalo třeba mě ... nedokázala jsem se po tom všem rozkojit .. já v porodnici 14 dní před porodem a ještě 3 týdny s malou po porodu ... byla maličká, v inkubátoru 14 dní a vše na mě padlo ... stres, únava a vše kolem .. takže jsem kojila pouze 3,5 měsíce ale s umělým mlíčkem .... tak bych dle mého názoru ještě počkala až se to rozjede samo ...

bartakova_veronika
5. čer 2018

@myval1991 porodit můžete kdykoliv ... já sice měla plánovaný císařský řez ale vůbec nic nenasvědčovalo, že bych šla i dříve než bylo plánováno .. bylo to jako každé jiné dopoledne ... sedím si na posteli v porodnici, pojídám banán, vše OK ... najednou se chci zvednout a vyhodit šlupku od banánu a z ničeho nic mi odtekla plodová voda ... takže i když si myslíte že třeba nic nenasvědčuje tomu, že by se mohlo miminko narodit třeba za týden či 14 dní tak klidně se to stát může 🙂 ale je pravda, že já po celou dobu neměla žádné poslíčky, žádné kontrakce ... kontrakce nastali až když mě odtekla plodová voda ... tím že jsem měla banán jsem musela 5 hodin počkat na císařský řez a ty kontrakce byli opravdu dost silné a časté ...

rebejsova
5. čer 2018

@bartakova_veronika Jej, to mě mrzí, u mě byl císař taky varianta, ale naštěstí průtoky nebyly zas tak špatné, aby malý musel ven hned. PV měl 2200 gr. Tak hlavně, že jsou drobkové v pořádku 🙂

myval1991
autor
5. čer 2018

@bartakova_veronika ja nemam tiez ziadnych poslickov ani nic. Uz som sa rozhodla ze porod vyvolavat nebudem. Musim to nejako vydrzat☺ velmi dufam ze mala sa do 14 dni vypyta aj sama. Dakujem Vam a pekny den😚

mose1356
14. čer 2018

Pokud by ses nakazila ve 3. trimestru toxo, tak se nic nestane. Existují případy, kdy se dítě přes placentu nakazilo (0,23 na 1000 těhotných) , ale nestalo se, že by nebylo v pořádku, vývojové poškození už možné není. Jediné, co se kdy prokázalo, bylo dokázání bezpříznakové nákazy u dítěte z krve (protilátky) a ve velmi vzácných případech později v dětství zánět očí, jednou se objevili neurologické příznaky (ne v ČR).

lajla
5. črc 2018

@myval1991 urcite ne.mohlo by to dopadnout spatne a uz byste se z toho nevymotala..doporucuji si v lekarne objednat kapky krizovky a pres internet mezi tim namichat bachovky na miru.urcite Vam to pomuze

bledulka84
6. črc 2018

Pokud mas tyhle stavy uz ted, doporucila bych se poohlidnout po dobrem klinickem psychologovi a mozna i psychiatrovi v okoli jeste pred porodem, abys pak nebyla prekvapena, pokud se u Tebe rozjede treba i laktacni psychoza. Pokud uz tedka takto reagujes na tehotenske hormony. A myslim, ze primar misto nabidky k vyvolani porodu Ti mel spis nekoho takoveho doporucit. Hele a treba uz mas davno toxoplasmu v tele a jen o tom nevis, to pak pry zdravi plodu neohrozuje vubec. Mimochodem dle nejakeho dokumentu, co jsem videla je toxoplazmou nakazena 1/3 ceske populace a treba v takove Francii asi 2/3 populace, tak to asi takova metla lidstva nebude...

evee24
6. črc 2018

Holka bez tohle resit ještě s pupkem. Tyhle stavy teda pak po porodu muzou vyústit. Precis šestinedělí je taky pěknej hormonální sešup. Ale hele vis kolik těhotných a kojících si dávají i tatarak? Já ho taky jedla. Ono chtělo by se pohlidat. Abys pak s miminkem nesilela vic.

alubif
6. črc 2018

Myslím, že tvé potíže už potřbují určitě odborné vyšetření, psychiatrické. Myslím, že tvé potíže už mají náznak nějakého druhu onsedantně kompulzivní poruchy nebo úzkostné poruchy a po porodě toto nepřejde bude to možná i horší a nejvíc to odnese tvé dítě. Mám s něčím obdobným kamarádku, trpí syn, trpí její muž, rodina... Ona to odmítá řešit, řeší jen neustále nemoci, buzeruje muže a hlídá aby se malému něco nestalo, takže přátelé s ní omezili kontakty. Osobně už jí taky nedokážu pomoci ani profesně ani kamarádsky. Když byla v nemocnici s malým, dokonce personál prosil manžela, zda by se nevyměnili, že nemohou syna adekvátně léčit ... O nějakém odborníkovi nechce ani slyšet, takže začarovaný kruh. Opravdu nejvíc tím bude trpět tvoje maličká nejem jako miminko, ale ponese si to celý život, pokud s tím zavčas něco neuděláš.

martiniquest
6. črc 2018

Zazila jsem vyvolavany porod 41+0 a bylo to hrozne. Mam kamaradku anesteziolozku, ktera mi potvrdila, ze vyvolavane porody jsou mnohem, mnohem bolestivejsi nez normalni. Tableta prostinu pusobi v tele krece, ktere maji "nahodit" delohu. Takze kdyz po spouste hodin dojde ke skutecnemu nastartovani porodu, je uz zena uplne vycerpana a nema silu porodem projit - coz muzu potvrdit ze sve zkusenosti.
Dalsi vec je, ze si nejsem vubec jista, jestli se Tva situace porodem vyresi. Tento stav bude dost mozna pokracovat i v sestinedeli, ktere je samo o sobe velmi casto docela psycho i za normalniho stavu - diky hormonum.
Pokud muzu cokoli radit, vyhledala bych pomoc psychologa, a to co nejdrive. Verim, ze to s jeho pomoci zvladnes. Drzim pesti!!
Jinak, diskuzi jsem necetla, reaguji na uvodni prispevek.

lajla
6. črc 2018

pani uz ma davno po porodu a jak jsem si vsimla..resi dal..ale uz s mimi

lajla
6. črc 2018

@martiniquest neni to pravda..5 deti..2 vyvolavane a pohode..je to o pripravenosti cest celkove pripravenosti zeny a pocitech..jasny..kdyz mam strach tak to bolet bude

eviicka
6. črc 2018

@lajla souhlasím taky mám za sebou vyvolávaný a v pohodě, kdybych se řídila jen tím co čtu na internetu, tak se před porodem zblázním a hrůza to pak bude (klika byla že kamarádka měla vyvolaný taky a OK a té jsem věřila víc než anonymnímu strašení).

Strana
z2