Kdy nejpozději v těhotenství se má začít tvořit MM?
Ahoj maminky. Atuálně jsem v 32. týdnu a zatím jsem nezpozorovala,že by se mi tvořilo mateřské mléko. Přitom jsem se dočetla,že některé ženy mají mléko už třeba po 20. týdnu. Prsa se mi téměř nezvětšila,pnutí a citlivost bradavek je docela velká,ale zatím nic nevytéká.Začínám se obávat,abych to do porodu stihla.
Mateřské mléko se tvoří až po porodu. V těhotenství se Ti může tvořit mlezivo, ale to na budoucí tvorbu mléka nemá vliv. Mně se třeba mlezivo tvořilo už od 20.týdne těhotenství, ale mateřské mléko se začalo tvořit až 4 dny po porodu (rodila jsem císařem, takže to bylo trošku zpožděné). Neboj, hormony po porodu si s mlíkem poradí, teď to vůbec neřeš 😉
Mě se mateřské mléko i mlezivo tvořilo až po porodu. Před porodem. Vubec nic.
Před porodem se mi ani u jednoho ditete nic netvorilo. AZ po porodu.
To vubec neres mlicko se kazde zene tvori jindy.. Ale nejcasteji po porodu pred porodem a tesne po nem vyteka z prsu mlezivo- to nejdulezitejsi pro miminko!- po par dnech uz materske mlicko.. Takze se nestresuj a klid hlavne i po porodu hodne zen je z toho nervoznich a pak maji problem kojit vse prijde kraaasne prirozene 😉
Mě se také vytvořilo až po porodu, slyšela jsem, že některým vytéká z prsou už v těhotenství, ale osobně nikdoho neznám. Bud v klídku, na mléko je ještě dost času 🙂
Vůbec se nestresuj,mě se prsa v těhotenství zvětšily jen o něco málo.Mlíčko se začalo tvořit 2dny po porodu a tvorba stoupala každým dnem.S většími jedničkami jsem odkojila 3děti.Kamarádce také vytéká od 20.týdne,ale to neznamená,že bude mít mléka víc než ostatní 😉
Nemusí se tvořit nic. Mlezivo se tvoří po porodu, mléko za pár dní.
Mně se prsa zvětšily o kousíček hned na začátku,citlivost, pnutí vůbec. Ale v posledních 4-6 týdnech už mlezivo trochu teklo,hlavně v noci.

Mateřské mléko se začíná tvořit teprve PO porodu a to tak 2.,3.,4. den, do té doby miminko přijímá tzv. mlezivo, prvotní tekutinu. Před porodem se mléko netvoří, ano, některým ženám v těhotenství může vytékat z prsou malé množství lehce nažloutlé tekutiny, to jak pracují hormony a všechno se v těle maminky připravuje na příchod miminka. Víc ti k tomu řekne laktační poradkyně, je tady přímo na fóru, zkus pohledat. Je to něco jako "laktační poradkyně - jsem zde pro vás" nebo tak nějak. Takže žádnou paniku, na mlíko je čas 😊