icon

Kolik váží vaše děti? Ve 32tt malá má 1154g

melisovi26112016
5. čer 2018
Strana
z2
bartakova_veronika
7. čer 2018

@1nelinka to tedy, ale nezávidím vám že jste jí neměla u sebe a musela jste za ní běhat ... mě jí první tři dny nosili na pooperační pokoj ke kojení a pak už jsem jí měla u sebe ... snažila jsem se rozchodit co nejdříve abych mohla na normální pokoj kde byla televize a prostě klid .. i když je pravda, že klid jsem měla i pooperačním protože jsem tam byla sama, ale raději jsem se těšila na nadstandard kde jsem měla svůj záchod a svojí koupelnu ... na mě to v té porodnici dost padlo a díky tomu jsem se nedokázala ani doma plně rozkojit .. hlavní je že jsme obě spokojení a šťastný .. sice od 3,5 měsících je plně na UM a do 3,5 měsících byla kojená + UM nestačilo jí to prostě ... nezávidím že jste tam ležela už od 29 týdne .. já tam byla 28 týdne ale jenom na tři dny na kapačkách aby mi rozehnaly slepák a pak jsem byla někdy kolem 35 týdne do 37+5 neš žla malá na svět a dalších 3 týdny sní no takže jsem to v té porodnici nezvládala .. najednou se to tam sešlo a plno maminek se rozhodlo že začnou rodit .. byla plná porodnice a neměli je kam dávat tak je dávali i na pokoj pooperační ... a ještě mě vynervovali tím, že mi řekli pokud do neděle malá nebude mít 2,45 že přihmouří oči aby nemusela mít 2,5 kg tak budeme muset do přízemí na dětské což jsem odmítala tak mě tam nakonec nechali do pondělí a snažili jsme se i se sestřičkami aby to nabrala tak jí dávala najednou i UM .. to to najednou šlo .. kdyby jí ho dávali hned ke kojení tak by jsme šli už dávno domu a nemusela přibírat pomalu .. se strašně divili že nabírá tak málo když prostě neměla odemě víc jak 30 ml po kojení ... strašné ... doma jsem to řešila prostě dokrmem a byl klid

bartakova_veronika
7. čer 2018

@melisovi26112016 to nezávidím že jste jí viděla až po třech dnech ... proč vám jí alespoň nedonesly když jste nemohla tři dny jít za ní? když už jste nemohla vy, tak mohli alespoň oni nosit .. mě jí donesli po 5ti hodinách i když byla v přízemí na jipce 24 hodin tak mi jí stejně nosili a to to bylo 6 pater nahoru ...

melisovi26112016
autor
7. čer 2018

@bartakova_veronika jo já rodila v Pardibicích a tam to chodí asi jinak no a ted budu snad rodit v Jablonci nad nisou a tam kdyby bylo nedonošené miminko tak já zůstanu v Jablonci a miminko by odvezli do Liberce :(

melisovi26112016
autor
7. čer 2018

@bartakova_veronika tak to vám závidim

bartakova_veronika
7. čer 2018

@melisovi26112016 tak to je taky naprd .... mě právě říkali že kdyby měla odhadovou váhu pod 2 kg tak taková miminka nerodí a kdyby náhodou se stalo tak by musela do Mostu a to bych jela i já ... já rodila v Kadani ...

melisovi26112016
autor
7. čer 2018

@bartakova_veronika no právě to je na prd

bartakova_veronika
7. čer 2018

@melisovi26112016 já jsem ráda že to dopadlo jak to dopadlo .. sice je malinká a droboučká v 7 měsících ale mě to vůbec nevadí ... alespoň si jí víc užívám jako miminko 🙂 vypadá tak na 4 měsíční miminko :D taky ve všem je opožděná a musíme cvičit vojtovku .. ale naštěstí fyzioterapeutka říkala že je úplně zdravá a šikovná že nám jenom trošku napomůže aby začala dřív dělat ostatní věci ... třeba v 7 měsících ještě neleze nebo hlavičku zvedala později až někdy asi ve 4 měsíci ale vůbec mi to nevadí

melisovi26112016
autor
8. čer 2018

@bartakova_veronika malé jsou ted 2 roky a vypadá na rok :D ale nevadí

lucievitackova
8. čer 2018

@melisovi26112016
Ahoj,nase mala taky mela porad malicky vahovy ikodhad,jeste 14 dni pred porodem mi rikali,ze bude mit tak 2500g a narodila se 40+1 s vahou 3030g.
Odhady se opravdu mohou lisit,zbytecne se nestresuj.
Rika se,ze nejvic mimca naberou posledni 3 tydny pred porodem.

melisovi26112016
autor
8. čer 2018

@lucievitackova dobře děkuji spíše mi lidé říkají že děti nabírají ze začátku a pak už ne ale díky 🙂

bartakova_veronika
9. čer 2018

@melisovi26112016 právě že ne .... jak píše @melisovi26112016 tak přibírají ke konci

veronikanel
9. čer 2018

@melisovi26112016 To slyším poprvé😄V každé knize,na každé webovce a u každého lékaře se dozvíte,že miminka nabírají nejvíce na konci těhotenství.Nevím,kdo vám takovou blbost napovídal,ale ať si nechá své vědomosti pro sebe,jen vás stresuje.

melisovi26112016
autor
10. čer 2018

no nevím uvidíme 🙂

teresap
10. čer 2018

plod nejvice probira v tretim trimestru. syn narozen 33+2 mel 2620g. v 31 tydnu mel odhad 2100g.

ryznicka
10. čer 2018

@melisovi26112016 Ahoj, můj odhad těsně před porodem (40+5) 3200g, nakonec z toho bylo 3700g, takže bych tomu taky moc nevěřila a to mi taky celý tehu říkali, že budu mít drobka. ;)

bartakova_veronika
11. čer 2018

@teresap tak to měl dobrou váhu na to že se narodil dříve 🙂 malá 37+5 pouze 2150 gramů ale odhad byl 2500 gramů ...

teresap
11. čer 2018

@bartakova_veronika mel...nemela
jsme slov kdyz mi ho dali na bricho 🙂 ale
prozili jsme si vsechno-inkubator par dni, nov zloutenku, fototerapii, sledovani u neurologa, cviceni Vojtovky...

bartakova_veronika
11. čer 2018

@teresap tak to jste na tom byla podobně ... je jasné že musel být v inkubátoru když se narodil dříve i když měl váhu pěknou 🙂 malá musela být 14 dní v inkubátoru - 24 hodin byla na JIPce na dětském oddělení, takže mi jí cca po 5ti hodinách nosili ke kojení. Já byla po císařském řezu, takže jsem za ní nemohla hned. Naštěstí malá žloutenku nedostala ale sledování u neourologa jsme také a ta nás poslala na Vojtovku i když fyzioterapeutka říkala že je úplně zdravá a šikovná .. jen je o ten měsíc prostě opožděná .... tak nám alespoň napomáhá k rychlejšímu přetáčení na bříško, což pomohlo a teď nás snaží navnadit aby dokázala nakračovat a lézt 🙂

melisovi26112016
autor
11. čer 2018

no já myslím že se asi nechám překvapit každý ten odhad měl jiný a výsledek též někomu to odhadli o 500g až 1kg víc a někomu zase mín tak uvidíme 🙂 jinak děkuji za odpovědi 🙂

natysnovec
Autor odpověď smazal
Strana
z2