Křeče v žaludku, střevech a průjem 31.tt. Zažil také někdo? Jak jste to řešily?

nikki_
30. led 2021

Ahojte holky,

Už začínám být zoufalá a k Dr. mám jít až 9.2, tak se chci tady poptat, než začnu plašit a volat na kontrolu. Začalo to pocity malátnosti a točením hlavy (trpím tetanií a musím užívat Magnosolv kvůli nedostatku hořčíku v těle), takže jsem to přisuzovala tomu, vzala hořčík a čekala až to přejde. Poslední 3 týdny se mi občas stává (ne každý den), třeba jednou za týden nepravidelně, že něco sním a vnoci mě vzbudí hrozné křeče v žaludku pod žebry tak uprostřed, po chvilce trápení to přejde do střev a pak mám hrozný průjem, sedím na wc někdy i 40 minut v křečích, oblévá mě horko a někdy mi je i na zvracení, ale ještě sem nezvracela a jde ze mě jen voda a pěna. 😫 Nijak se nepřejídám, snažím se jíst zdravě, nejím žádné šílené kombinace jídel, ale už se mi to stalo asi 4x a nevím, zda to může být nějaká intolerance jídla, nebo mám nějaký zánět 🙄 doma mě straší se žlučníkem a žaludkem, tak mě zajímá zda to taky někdo v třetím trimestru kolem 30tt zažil a řešil a jak to vyřešil kdyžtak. Už mám strach cokoli sníst, že mi bude zle v noci 😪. Dnes dokonce sem měla křeče v žaludku už odpoledne po obědě, ale naštěstí to pak přešlo po chvilce a nic dalšího se nekonalo. Díky za případné rady a názory. Pěkný večer.

sajul
30. led 2021

Nadměrná konzumace hořčíku způsobuje průjmy. Opravdu do máš takový nedostatek? To ti zjišťují nějak pravidelně z krve? Jestli by nestačila třeba menší dávka 😉

nikoulinka
30. led 2021

Přesně to, co ty popisujes, mi dělal Magnoslov. Byla to pro mě relativně "koňská" dávka. Pila jsem 1 sáček najednou. Po konzultaci s Mudr jsem si dávala ten sáček na dvakrát (ráno a večer). A bylo to ok.

nikki_
autor
30. led 2021

@sajul trpěla jsem na to už dva roky před otěhotněním a jednu dobu, když se mi to rozjelo jsem byla párkrát na kapačkách v nemocnici 🙄. Půlku těhu jsem magnesko vůbec nemusela užívat, ale pak mi začlo hodně tvrdnout břicho a měla jsem křeče, tak mi doktorka předepsala Magnosolv a od té doby byl klid. Vím, že když si ho vezmu hodně, tak mám průjem, ale nikdy ne křeče v žaludku a ve střevech, piju ho denně a nic mi není většinou to až teď mě začlo zlobit celé zažívání, tak nevím 😪

lady742
30. led 2021

Přesně jak píší holky,nadměrné množství mg tohle způsobuje

vhanka
30. led 2021

Mám taky tetanii a myslím,že to může být magnosolem. Brala jsme ho roky a časem mi z něho bývalo dost blbě i křeče. Asi ne tak moc, jak popisujete,už si to moc nepamatuji. jak je to šumivý nedělá to dobře po dlouhodobém užívání. Mám teďka magnerot,jsou to tablety a je to lepší. Jsou i lepší než magnosl. Aspoň pro mě. Zkus změnit formu magneska a uvidíš.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru